Ramzey QM 250 sahibi arkadaşlar! nerelerdesiniz? Soru soruyorum, cevap yok; resim koyuyorum yorum yok! herkes uykuda mı Allah aşkına? Artık havalar düzeldi çıkarın motorlarınızı!!
Bu arada araştırırken ABD'de bir site buldum. "Pioneer motors usa" diye. Meğer bizim çinli fabrika (yani Ramzey'i çinde üreten "Qingqi" adlı fabrika) ABD'de de fabrika kurmuş ve pioneermotor diye üretim yapıyor.
Adresi:
www.pioneerbikes.com/
Bu adreste Ramzeyin Ülkemizde sattığı birçok modelin (chopper, cross ve bazı scooter modelleri) ABD'de de üretildiğini ve gerekli tüm kalite standartlarından geçtiğini belirtiyor. Ayrıca sitede (ingilizce bilen arkadaşlar için) motorların tüm bölümlerin detaylı şemaları da var. Örneğin bizim chopper/cruiser için verilen şema pdf formatında ve tam 51 sayfa. Ben hemen indirdim bilgisayarıma.
Ana sayfada Şirket bilgileri bölümünde Çindeki Qingqi firması (ana firma) için bakın şunlar yazılmış:
"Pioneer Motors USA, L.L.C. is proud to be the exclusive manufacturer distributor for Pioneer brand products in the United States. Pioneer Motors USA has partnered with Shandong Pioneer Motorcycles, LTD., a subsidiary of the well known China Qingqi Group, to exclusively offer these quality motorcycles, scooters and ATVs in the U.S."
"As one of China's earliest motorcycle manufacturers, the company has had many successful accomplishments. In 1958, they produced the first Chinese consumer motorcycle and following that, in 1964, produced one of the first mopeds. Furthermore, they produced China's first scooter in 1985. Accordingly, they have been deemed as one of the major Chinese motorcycle and scooter industry representatives. As a result, they are one of the leading motorcycle and scooter manufacturers in China today."
"Due to the company's early entry, size and high quality products, they became the first Chinese mainland partner of the Suzuki company. After knowledge and technology transfers from Suzuki including large-scale employee and management training, the company currently imports several technologies such as K90, TB, GS, AG and GSX250. Hence, as of 1984, the China Qingqi Group has consistently introduced high quality Suzuki technology into the production of its motorbikes."
Özetle (birinci parağraf) ABD Pioneer şirketinin Çinli Qingqi Grubunun bir yan kuruluşu olan "Sahangdon Pioneer Motosikletleri" firmasının pioneer marka ürünlerinin ABD'deki üretici ve dağıtıcısı olduğundan bahsediyor.
İkinci parağraf Qingqi firmasının 1958 yılında Çinin ilk motosikletini, 1964 te ilk mopedini, 1985 te de ilk scooter'ini piyasaya sürdüğünü belirtiyor. Bu nedenle çinin en eski, en önemli ve önde gelen bir üreticisi olduğunu belirtiyor bu parağraf.
Üçüncü parağraf ise Qingqi firmasının, Çinin en eski ve büyük bir motosiklet üreticisi olması nedeniyle Suzuki firmasının çindeki ortağı olduğu ve Suzukiden ciddi ölçüde bilgi ve teknoloji transferi yaptığını belirtiyor. Bu nedenle de 1984 ten beri firma yüksek suzuki teknolojisini ürettiği motosikletlerine uygulamaktadır diyor.
Bunları şunun için yazdım:
1) Ramzey firması bence iyi bir üretici ile bağlantı kurmuş.
2) Ramzey firması bu yolla Suzuki teknolojini dolaylı da olsa ülkemize getirebilir ve ülkemizde kullanılan motosiklet teknolojisi gelişebilir.
3) Ama bunun için Ramzey firmasının ciddi ölçüde çalışması ve müşterilerini memnun etmesi gerekir. Bu çerçevede Ramzey firması ilk önce mevcut ürünlerde ihtiyaç duyulan YEDEK PARÇA yetersizliği sorununu çözmelidir.
4) Madem Ramzey firması slogan olarak "1965 ten bu güne, yolumuz geleceğe" gibi bir sözü benimsemişse, bu sözü içi boş bir slogan olma durumundan kurtarmak için, temel amacının "önce kalite" ve "müşteri memnuniyeti" olması ve yönetim süreci ile çalışanlarının eğitiminde ciddi çabalar harcaması gereklidir.
5) Son olarak biz Ramzey kullanıcıları birçok kişinin eleştirdiği türden bir "uyduruk çinli ürün" değil yıllardır (23 yıl) Suzuki teknolojini temel alan bir ürün kullanıyoruz.
Herkese selam ve kazasız sürüşler dilerim.