- Konu Yazar
selamun aleykum herkse iyi bayramlar. karbüratörümle ilgili sıkıntım var. ilk sorum, ramzey 200 cross'larda, hava ayarı dıger motorlara gore degısıyor mu? normalde 1.5turla 2.5tur arasında tutuyor dıye bılıyorum ama benımkı şu an yarım turla gıdıyor kı ıstıkrarlı calısmıyor. 1.5 tur yapsam teklıyor rolantı ayarla et yok. jıkle de calısmıyor zaten. ustaya dedım boyle boyle anlattım bıraktım motoru 2 gun kaldı bıraz yogunluk nedenıyle. aldım motoru sorun dedım neymıs usta, jıklenın ayarı bozulmus yaptım dedı. calıstırdım hakkaten ıyı calısıyor ama cook hafıf bır tekleme yıne var motorda. eski istikrarıyla calısmıyor motor. o eski ramzey yok yani hala yok. jıkle tamam ama acıyor 3bin devirde calısıyor sonra ısınınca dusuyor. 2gun once yıne basladı motor. bi 100kmlik yol yaptım ve geldım motor ısınınca zaten yıne yedi kafayı. şimdi mesela 1.viteste 4-5bin devirle giderken motor zaten bellı edıyor bı hafıf boguluyo acılıyo hanı havayla karıstıramıyor adam gıbı. yıne bozuldu ayarı anlıcagınız. ne yapmam lazım bu motorun sıkıntısı nedir. nerelere bakmak lazım. hava ayar vidası dıceksınız sanırım oyle gelıyor arastırmalarımdan sonra ama sanmıyorum. vida saglam gibi gözüküyor ki o vidayı nerde bulucam cıkarsam. sorun bana karburatorun ıcınden gıbı gelıyor o kadar usta degılım maalesef gıremıyorum tırsıyorum ki bişey anlamam. bu arada birşey aklıma geldı. karbüratörde 2 tane kutu var hava ayarıyla mı benzının karburatorde havuzdakı sınırıyla mı ılgılı bişeydi. ordan olabılır mı ? o kutuların da ayarı var cunku onda da ince ayar gerekiyor.