Ramzey 125 çift silindir

Arkadaşlar motoru yeni aldım. 1aydır kullanıyorum gayet memmundum fakat bu gun 3 vitese atınca bir gacırtı bır ses geliyor bu ses 2 yada 1 de gelmiyo sadece 3 viteste geliyo. 3uncu viteste çekişte gitmesinde herhangi bir sorun yok sıkıntı yok ama acayip ses geliyor. usta bişey olmaz arka dişlinin tırnakları kırılmış bir kaçtanesi ondan dedi ama hıc tırnak sesi gibi değil motordan geliyor sanki ve ben hiç anlamıyorum bir fikir verirseniz cok yardımcı olursunuz

Motosikleti
Fazer8 abs
konunun çift silindirle ne alakası var anlamadım ben?

benimde 1 de geliyor aynı sorun mu yada bu bir sorun mu bilemem ama vitesi düşürüp 1 e atınca gıyyyyyyy diye bir ses geliyor sankı can çekişiyor gibi :)

çift silindirle bir alakası yokki motor çift silindirde sn bu soruyu neden sordun onu anlamadım. vites geçişlerinde sorun yok 3 viteste garıltı gurultu geliyo. ben hiç anlamıyorum ve motorda yeniyim binmeye korkar oldum. ustalar kimi binme diyo kimi bişey olmaz devam et diyor. soyle sorayım diyelim ki 3 vitesde yolda iken dişliyi kırdık var sayalım motor kitler kazamı yaparım. yada dişli kırılmadan vitesten atma gecmeme gibi uyarılar verirmi. yağını 10/40 koydum kaydırıcı attım bıraz ama etki etmedi bunlarda şansuman yağı varmı onuda bilmiyorum. bir el atın ya olmazmı:)

bana sorarsan 3. Vites dişli(ler)nde sıkıntı var gibi. Dişli kırılır veya şanzıman ve motorda tekeri kilitleyecek bir sorun olursa debriyajı sıkarsan güvenle durabilirsin. Araba kullanırken başıma gelmişti. Motosikletin burdaki avantajı ise motor çalışmasada frenlerin yumuşak kalması.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------

bana sorarsan 3. Vites dişli(ler)nde sıkıntı var gibi. Dişli kırılır veya şanzıman ve motorda tekeri kilitleyecek bir sorun olursa debriyajı sıkarsan güvenle durabilirsin. Araba kullanırken başıma gelmişti. Motosikletin burdaki avantajı ise motor çalışmasada frenlerin yumuşak kalması. 3.vitesi kullanma mesela, 2. Vitesten 4. Vitese geçir. Vites oranları birbirine yakın zaten. Ne olduğunu anlaman(ız) için geçici bir çözüm olabilir. Bu da şimdi geldi aklıma

Bu motorlara koyduğun yağ motor yağlaması ile birlikte şanzıman için de kullanılır.Demek istediğim şey şanzıman direkt olarak senin koyduğun motor yağı içinde çalışır aynı zamanda baskı balatada bu yağın içindedir.Eğer uygunsuz yağ yada bu yağa katkı maddesi koyarsan baskı balatanın kaydırmasına neden olur Bu sebepten motor yağları özeldir ve herhangi bir katkı maddesi eklenmez.

arkadaşım öncelikle hayırlı olsunn ses gelmesi normalbişey değil ustanda doğru olanı sölemişş binme açın onarın kapatın rahat rahat bin başka ne yapabilirsinki bi anormallik varsa yapacaksın arızayı daha fazla büyütmeden kolay gelsin

1-2 desen devriyaj tası balata yağ yay dicem ama 3 diyosun şanzumanla alakalı gibi ufak bi motor ustan rahat söküp yapar bence.öyle binicegine yaptır derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar