Ramazan, Oruç ve Motor

süper

ORUÇLU YOLA ÇIKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 UNSUR..

1.Yolda giderken kaskınızın vizörünü kapalı tutun sinek ağzınıza kaçabileceği için orucun bozulması ihtimali yüksek.

2.Trafik sitresini küfürle atamayacağınız için içinizden yada sesli bir şekilde ilahi yada bildiğinz duaları tekrar edin hem hayır işleyin hemde günü kurtarın.

3.Motora 11 ay boyunca soldan bindiniz ama bu mübarek ayda sağdan bininki gittiğiniz yolun bir hayrı olsun hem motora neden sağdan binilmediğini bir ay boyunca iyice anlayın.

4.Kafanızı olabildiğince sabit tutmaya çalışın çünkü bilinirki erkek sürücüler trafikten çok araç içindeki bayanlara odaklandığı için orucun sakata gelmesi durumu söz konusu.(bunu yapmak çok zor biliyorum ama bu mübarek ay için mecburuz)

5.Ramazan ayı içerisinde olabildiğince artçı almamaya bakın yada aranıza bir set çekin özellikle race sahipleri malum herhangi bir yakınlaşma orucun güme gitmesine neden olabilir .:p :mrgreen:

not:levent abi affına sığınarak yazıyorum bu mesajı :rendeer:

Teror süpersin ya:cat: :mrgreen:

Bu akşam sahura kalkıyoruz.

Bu konu tekrar gündeme gelsin !

Arkadaşlar hepimize bu mübarek ay inşallah uğur getirir,bereket ve mutluluk getirir.Hayırlı olsun.Trafikte biraz dikkat,biraz hoşgörü ve biraz da centilmenlik.Bu sayede orucumuz da araçlarımız da güme gitmez(İnşallah).Ben Bartın'da ikamet ediyorum ve burada tabiat harika.Birkaç arkadaşımızla Ramazan ayının yaz aylarına gelmesini sabırla bekliyoruz.İnşallah yaylalarda iftar davetlerimiz olacak.Sizleri de çağırayım mı?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sabah bi arkadaşı yanımda bozuk paraları şıngırdatıyor diye dövmek geldi içimden, öğlen motorcu arkadaşın yanında basit bir lafa çok sinirlendim, akşama doğru babamla yoktan yere tartıştık ama çok şükür vukuat yapmadan günü tamamladık. iftarı yaptım peşine de cigarayı çektim bütün sinirim geçti :cherry:
trafikten kaçmak lazım bu aralar, akşamdan sonra gezmeli.

ramazanda ewimin önündeki kawşakda 1 günde 3 farklı kaza olduğunu hatırlıyorum

Sabah, susuyor insan bir bardak suyu özlüyor. Öğlen çıtırdan karnın acıkıyor güzel güzel şeyler geliyor aklına. Akşam üstüne doğru sigarasızlık vuruyor.. Misal bugün o kadar sinirlendim o kadar agresifleştimki sigara aradım direk sonra oruç olduğum aklıma geldi. Valla oruç tutmak büyük sebab. Herkeze tavsiye ederim.
Motor olayına gelincede bugün adliyeye gittim motorla çok asabi kullandığımı farkettim frenledim kendimi. Aman dikkat diyorum:rendeer:

vallahi dostum ben günde 250-500km yol atıyorum genele baktıgımızda iftar saatine yakın kazalar oluyor buda bilinçsiz soförlerin iftara yetişme telaşı birde trafiğin yogun olamsı neden oluyor biz motorcular genelde çok dikkatliyiz şöförlere göre bence oruç bahane

bundan dolayı kurye arkadaşlar pek tutmuyo sanırım ama motorcu adam işte sığ bi yere çekip içiyolar sigarasını millete ayıp olmasın diye

dün akşam saat 19:15 de işten çıktım, ümraniyeden karşıya mecidiyeköye geçene kadar köprü dahil yolda en fazla 15 - 20 tane araç ile karşılaştım desem yalan olmaz, resmen normalde deli gibi trafik olan güzergah bomboştu, böyle de bir güzelliği var bizim için mübarek ramazanın,

bayrampaşa acıbadem 22 km ramazan öncesi 25 dk ramazanda 35 dk ya çıktı daha dikkatli olmalıyız acele etmeyelim hata yapan araç sürücülerini kibarca uyarıp bilinçlendirelim

Bu yıl bir daha hatırlatmakta fayda var bu konuyu.

Hem günler daha uzun hem daha sıcak. Daha da dikkatli olun !

Son düzenleme:
Evet baya uzun günler. 19:19 da açtım dün orucumu.

Herkese dikkatli sürüşler...

cok guzel bı noktaya degındın ledo...aynen sana katılıyorum bakalım bu ramazan da kac motosıklet kazası gorucez :silent:

kan şekeri düşüklüğünden fln gözünüz kararabilir bende çok oluyo bide söylendiği gibi dikkat kaybı su kaybı vs...fazla yoğun trafikte durmamak lazım...

..mide boş olunca insan vücudu enenji harcamasını minimuma indiriyor ve bu da reflekslerin azalmasına, uykunun gelmesine ve bir takım uyuşukluklara neden olabiliyor. kısacası vücudunuz oruç halindeyken yavaş ve sakin çalışıyor. bu halde motosiklet kullanıcıları için istenmeyen bir durum.

Özellikle iftara yakın saatlerde çok dikkat edilmesi gerekiyor. İş çıkışında ilk kavşakta yaşadığım olay beni kendime getirdi. Bir anlık dikkat kaybının sonucu çok ağır olabilirdi. Çok şükür hiç bir şey olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar