"Nice oruç tutanlar vardır ki,orucundan onlara sadece açlık kalır"
Hadis i şerif,Sünen i ibn-i ace
Eyvallah...
orucundan geriye açlık kalanlardan olmayalım,
KGS den kaçak gecenler.,bundan size de pay var.
Ama buna ben katılmıyorum Savas Abicim.
Hakkı ile yapılmadıgı surece de katılmayacagım.
Nasıl normal arabadan alınan ucret TIR ve OTOBUSLER in 4 te 1 i.
Motorlara da arabanın aynı oranında paha bicerler ise işte o zaman eyvallah.
Ama duzeltmezler ise omrumun sonuna kadar motorda kullansam tek kurus alamazlar.
Kendim icin soyluyorum baskasını tenzih ederim. Kendimi ahmak yerine koydurmam.
Kaldıki bu kopruleri benim param ile yaptılar ve bir sure sonra (maaliyeti cıkana kadar) ucretsiz olacaktı oda olmadı. Hadi devlete iyi bir gelir kapısı yine bizim icin dense bile ucretler arassında bu ucurum oldugu surece sittin sene motorla benden alamazlar.
Gelelim Ramazan ayı ve orucumuza......
Oruc Allah rızası icin tutulur.
Diyet icin, perhiz icin, borc icin degil.
Eger zaten borcumuzu eda edelim diye tutuluyorsada dusuncede bazı sakatlıklar vardır.
Allah-u Tealanın kendisi buyuruyor.
Herseyin bellidir mukafatı yanlız orucun hadiyesini mukafatını ben veririm diye..
Simdi once sunu bir dusunun, idrak edin demiyorum zaten istesekte edemeyiz orası ayrı. Her ne kadar zor olsada dusunun...
Allah ki kainatın yaratıcısı, butun alemin rabbi, sana neler soyluyor ?
( Oncelikle bir insanın sadece Allah rızası ile tuttugunu dusunup baska maksatların aklından gecmedigini farzederek sıralıyorum. )
- Ac kalarak normal zamanlarda ac kalan insanların durumundan haberdar ediyor,
- Oruclu iken kotu alıskanlıklarından uzaklasıyorsun.
- Vucudun 1 yıl boyunca calısmıs ve yıpranmıs, orucla daha az calısarak dinlenip bagırsak ve midedeki hucreler kendilerini yenileyerek sıhhat buluyorsun.
- Akli melekelerin dısında kalbi hissiyatın uyanıyor. Dunyevi seylere bakıs acın degisiyor.
- İftar vererek ac insanları doyurdugunda, sadaka vererek ihtiyacı olanın ihtiyacını giderdiginde kalbinde eger o muhtesem duygu ( verdigine yukarıdan bakıp kibirlenmek degil asla bu karıstırmayın ) o manevi hazzı veriyor Allah-u teala.
- Hayatında belkide hiç selam vermedigin adam ile tokalasıyorsun teravih namazından cıkarken, yeni dostluklar arkadaslıklar, insanı vasıfları kazanmaya baslıyorsun..
- Hani o agzında aclıgın vermiş oldugu koku bile varya Allah-u tealanın nezdinde misk kokusundan bile daha hos oldugu ifade ediyor.
- Aklın, vucudun, vicdanın temizleniyor.
- Bin aydan daha hayırlı geceler veriyor ve bu geceler ile zaten tuttugun orucun temizligi ile mesgulsun zaten benim kulum gel o soyledigim gecelerde dua et senin butun gunahlarını affedeyim hatta ustune butun gunahlarını senin sevaba cevireyim diyor....
- Bir Ezan-ı Muhammed-i gun icinde dinlerken umrunda olmayabiliyor ama iftar vakti geldiginde o ezan sesi sana muhtesem bir huzur veriyor.
- Yardımı ogreniyorsun, yardım etmeyi, bu dunyada dunyevi malların ne kadar bos oldugunu gosteriyor sana. Herseyin aslında var olmadıgını gelip gecici oldugunu ne kadar infak edersen o kadar cok kazanacagını (maddi manevi) ifade ediyor.
- Bir insan eger cimri ise cehennemliktir sozunu soyluyorsun bizlere...
Neden mi ?
soyleyeyim....
Bir insan eger infak etmez ise cimri ise sundandır..
Allah bu mal mulku verdi bana bir daha vermez derdindedir.
Eksilir derdindedir.
Allah-u Tealaya itimadı yoktur.
işte bu yuzden cehennemliktir der buyuklerim.
Allah a itimadın yoksada zaten kac kurusluk adam olursunki...
itimat etmedigin yaradana gunde 500 vakit namaz kılsan kime kıldıgını zannedersin ?
bir yıl boyunca hiç agzına su yemek dahi vurmasan itimat etmedigin Rabbe mi tuttugunu sanırsın ?
iste cimrilik bu kadar buyuk mesele.
Benden soylemesi Allah bizleri cimrilikten ve Rabbimize itimatsızlıktan korusun.
daha uzun yazmak isterdim ama o zaman okumazsınız.
bunları okuyun belki devamını paylasırız insallah.