Raider vs Scrambler

Merhabalar başlangıç motosikleti olarak tvs raider 125 mi önerirsiniz yoksa yuki scrambler 125 mi?

Aslında tvs raider daha baskın geliyor çinlilerle uğraşmak istemiyorum.Servisten çıkmaz falan diyolar ama boyum 185 raider altımda komik gözükür mü diye düşünüyorum ve arada sırada 300-350 km falan uzun yol yapmak istiyorum o konuda scrambler daha cazip geliyor.

Kararsızım yedek parça,servis konusunda falan sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum.

Kullananlar var mı yardımcı olabilir misiniz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Raider'da göstergelerde bozulma oluyormuş, bu konuyu iyi bir araştırmanı tavsiye ederim.

Motosikleti
TVS Raider 125
Ekran bozulma olayı hakkında fikirlerimi belirtmek isterim.

Bin kilometre sürmeden bozulan da var 10-15 bin kilometre sürüp bozulmayan da var. Sanırım biraz da şansa bağlı bir durum.

Biraz saçma ve değişik bir konu. Açıklaması yok, sebebi bilinmiyor. Servisten yeni ekran getirmesini istiyorsun, aylarca bekliyorsun, gelmiyor.

Motosikleti
Mondial Grumble
Merhabalar başlangıç motosikleti olarak tvs raider 125 mi önerirsiniz yoksa yuki scrambler 125 mi?

Aslında tvs raider daha baskın geliyor çinlilerle uğraşmak istemiyorum.Servisten çıkmaz falan diyolar ama boyum 185 raider altımda komik gözükür mü diye düşünüyorum ve arada sırada 300-350 km falan uzun yol yapmak istiyorum o konuda scrambler daha cazip geliyor.

Kararsızım yedek parça,servis konusunda falan sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum.

Kullananlar var mı yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba okulda arkadaşta Raider var boyu 180~182, kilosu da var ama sırıtmıyor gayet normal duruyor. Uzun yol konusunda da TVS Raider ile EmirhanSolo 1000 kilometre yapıyor aralıklı olarak, o videolarına bakın derim.
Yuki hakkında çok bilgim yok ama başlangıç motoru olarak alınmayacağını düşünüyorum bir de markanın genel olarak parça ve servis sorunu olduğunu bol bol duydum.

Yuki scramblerın 200cc yapılmış hali uçuyordu. TR'de bir YouTuber test etti cidden iyiydi. Yuki gibi markalardan ürün alcaksan büyük bir metropol şehirde Olcan. Birden fazla YUKİ servisi ve ustası bulmakta zorlanmazsın. Gelişmiş şehirlerde olmak önemli bu tip motorların arka planında

Motosikleti
Motoru satıldı...
Raider'da göstergelerde bozulma oluyormuş, bu konuyu iyi bir araştırmanı tavsiye ederim.
Bozulmadan ziyade lehimleri çok ince birçoğunun ekran gitmesinin sebebi bu lehim atıldığında düzeliyor birçoğu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kronik olarak bakarsak Vites göstergesi sapıtıyor, çoğunda Vites kolunun somunu çabuk gevşiyor onun bi elden geçirilmesi lazım oluyor.
Alt takım vidaları iyice kontrol edilmesi gerekiyor, titreşimden gevşeyebiliyorlar ki kulakları çok ince kaynağını çok dandik atmışlar, bunların kulak vidaları gevşerse eğer kulak kırabiliyor, kendikimin dışında birkaç arkadaşta yaşamış bunu geçenlerde denk geldim. (özellikle teker yapılırsa yaşanma sansı çok yüksek ben teker yapmadığım halde yaşadım.)
Onun dışında gidişi, sesi fiyatına göre çok iyi mesela benim raiderin arkasından dominara bindim dominar kalkışta daha dengeli bi motor, raiderin kalkışları çok daha atik. motorun sesi DriftL ye göre çok daha tok. (Fiyat klasmanında driftL olduğu için onunla karşılaştırabilirim anca)
Parça fiyatları ortalama diyebilirim biraz araştırma ile bulunabiliyor. (Yada kalyoncu gibi sitelerde çoğu zaman parçalar mevcut)
Kendi motorumun dışında arkadaşlarım sağolsunlar raider dışında bazı diğer 125likleri de tecrübe etme şansım oldu driftL gibi.
Onun haricinde benim aklıma gelen 3 kötü yanı var dörtlü olmaması, arka frenin kampana olması, hadi arka kampana ön frene bari abs koysaydınız.

Bu yazdıklarımı göze alacaksan eğer fiyatına göre çok güzel motor tabiiki beni artık kesmemeye başladı.

motor altımda oyuncak gibi durmuyor raiderda bir sevmediğim şeyde o eğer 1.80 üstündeyseniz ve benim gibi kalıplıysanız raider altınızda oyuncak gibi duruyor.

Birde Kaan abi bana şey demiştin 125likten sonra 250 lik 24 beygir bir makina bile sana yeterli gelir demiştin.
20-30 km dominar250 ye binme şansım oldu motorun ağırlığını ben dönüşlerde falanda hissetmedim kendi adıma konuşursam ama cidden 24 beygir bile şuanlık kesti beni. :D

tek beğenmediğim yanı motor egzoz ağırlığından sağa çekiyor, elleri bırakınca tatlı tatlı sağa kayıyor motor,

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 NC 750X DCT
ekran hıc olmasa bıle yukı den kat kat ıyıdır ama ıkıncı el cb 125f 2023 kasa tavsıye ederım o paralara

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar