ragal raptor 150

Motoru ilk aldığım günler çok iidi fakat 500lük makımından sonra çok cabuk vites istiyor birinci viteeste 2 metre götüremiyorum mesela, hızım 40 olmadan 5 vitese takmak zorunda kalıyorum...

titreşim azalmadı aksine dha çok arttı..
,
bazen vites değişmiyor... takır takır dişlilere sürtünme sesi geliyor..

bide bunun motorunu değiştirmeye kalksam bana kaça mal olur
daha güçlü birşey takmam mümkünmüdür..

Debriyaj manetinin bittiği yerde yuvarlak tırtıklı bir ayar vidası var, bu debriyaj telini sıkar veya gevşetir.vibrasyondan zamanla gevşeyip teli bıraktıysa , debriyaja sonuna kadar bassanızda ,kavramayı tam bırakmadığı için vites dişlisi birbirine sürte sürte geçer ve belli bir süre sonra vites dişlisini kırarsınız.debriyajınızda boşluk varsa bu şekilde boşluğu alabilirsiniz.her şekilde teknik servisinize debriyajını kontrol ettirin.

Motorunu başka bir motorla değiştirmeyi kesinlikle düşünmeyin. 50 Cc lik regaline 100 CC lik bir motor taktıran bayan bir hocamızdan biliyorum. başınız çok ağrır.daha güçlü bir motor istiyorsanız daha güçlü bir motorsiklet almak en makul çözüm.

Teşekkürler Yorumlar İçin ;

Bugun hiç tanımadığım bir ustaya referans üzerine gittim.. adam biraz bindi gezdi geldi..

Sonra debriyaşın sıkı bir ayarını yaptı.. peşine dişlileri söktü ve biraz daha farklı dişli taktı.. arka dişliler daha büyük dü eskisine göre...

Sonuç;
vibrasyon % 80den daha fazla oranda azaldı...
vites geçişleri düzeldi.. sıkıntı fazla kalmadı...

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Bende 125 lik çift silindiri var o makinanın.Bak sana şöyle anlatayım ben benim makinayala düz yolda otobanda 2 kişi 120 vurdum.Ama makinalarımız çabuk vites istiyor bu bir gerçek.Mesela benimkisi 20 de 2.vitesi 30 da 3.vitesi 40 da 4.vitesi 60da 5.vitesi istiyor.150 liği daha yavaş diye biliyorum max hızını çünkü katalogda öyle yazıyordu bu arada motorun kaç binde ne zaman aldın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar