Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motorda bir sıkıntı olmadığını varsayarsak siz motordan önce yorulursunuz, o zaman mola verin
Km olarak söylemek zor, motoru sürekli sıkıştırarak mı kullanacaksınız yoksa aheste aheste 80-90 km ile mi seyredeceksiniz?
Hava sıcaklığı Türkiye genelinde düşük olduğundan hava veya su soğutmalı olsun sıkıntı çıkacağını sanmam
150cc scooter ile ilk motorumla gitmiştim böyle uzun yol dediğim tabi şehir içi yine ama otoyol Çinliydi motor çok güvenemezdim bir ara artçılı biraz sıkıştırdım sonra baktım sapıtıyor dedim dur başımıza iş almayalım 70 75 km hız ile güvenli seyretmiştim ne motor şişiyor ne başka birşey. 1.5 saat sonra şöyle 30 40 saniye rölantide çalıştırıp stop edip bir 10 dakika dinlendirmede fayda var ama havalar soğuk gerek varmı bilmem
Drift'i bilemem de RKS 150 S ile bu yaz İstanbul - Bodrum yaptım, git gel 1600 km. Bu yolun çoğunu da yüksek devirlerde giderek yaptım. Herşeyden öte rüzgar ve gidondaki titreşim beni çok yormuştu. Bu nedenle her 80-90 km.de bir 5-10 dk mola verme ihtiyacı hissetmiştim. Gidon titreşimi deyip geçme eller öyle bir uyuşuyor ki gaz hakimiyetin kalmıyor, freni istediğin histe sıkamıyorsun, yolculuk tehlikeli bir hal almaya başlıyor. İlle de uzun yola çıkacağım diyorsan yolculuk öncesi mutlaka motorunu bakıma götür, yanında lastik spreyi ve zincir spreyin olsun. Ben her 300 km.de bir zinciri spreyle yağlamıştım. Uygun havaya göre de uygun ekipmanın olsun. Motor botun yoksa bile kalın tabanlı ayakkabı giy çünkü peglerde de titreşim olacaktır. Bir de rotan üzerinde motorun başına bir aksilik gelmesi durumunda nerede Mondial servisi var kağıda yaz, yanına al. Drift titremez deme titreyecektir
Haziran2016. İki tane Izbandut gibi adam. Toplamda motor hariç 190 kilo. Bir tane YBR125. Balıkesir- İzmir arasını tek marşla gidip geldik. Tık demedi alet. 90-100 devam etmiştik. Maşallahı vardı tosunumun. Satarken çok üzülmüştüm...