Radar Ordu'su

Forumdaşlar ne olacak bu radar işi ?Karabük'ten Rize'ye gidene kadar 50-70 hız sınırı koymuşlar. 110 tabelasını görünce sevinir hale geldik. 11 saatlik yol 14 saat sürdü. Üstüne üstlük bir tane de ceza yemişiz. Özellikle Ordu'daki forumdaşlardan bu konudaki yorumlarını bekliyorum. Bu konuda herhangi bir şey yapılamaz mı ? Bu sene 5000 km yol yaptım böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Karadeniz sahil yolunu kullananlar bir ses versin bakalım 😁

Son düzenleme:
Karadeniz sahil yolu maalesef çok sıkıntılı bir yok. Çok geçtim iyi biliyorum. Ceza yemeden o şeridi bitirmek imkansız gibi birşey :)

Ordu ve yanılmıyorsam Çorum'da hız koridoru var. Amasya da yakın bir zamanda bu uygulamaya geçecek. Tabelalara çok dikkat etmek gerekiyor. 110 hız sınırından aniden 70 e düşen yerler var. Dikkatli olmak lazım.

Yani bu kadar abartılmamalı bence bu radar nedir böyle ya :) .Hız koridoru değil sinir koridoru resmen :) :)

Geçen ay yaptığım karadeniz turunda özellikle Ordu da baya bi resim çektirdik radarlara. İnşallah bişey çıkmaz :)

O karayollarının yapım parasının birilerinden çıkması gerek öyle değil mi :)

bu radarların nerelerde olduğunu gösteren harita ,program vs. gib bir şey yok mu acaba ,hafta sonu edirnede idim saymadım ama 10 dan fazla radar vardı şehir içinden otobana girnceye kadar

Ordu'daki hız sınırlarına uymak ne kadar zor gelse de kaza riskini büyük oranda azaltıyor.

Fatsa sahilde hız koridoru uygulaması var. Ortalam hızınız 50 km/h in altında olsun. Fatsa belediye başkanı, uygulama ilk yürülüğe konduğunda çok tepki aldı ama diretti yılmadı ceza yedire yedire alıştırdı Fatsalıyı. Geçen yaz bir uğradım memlekete, istanbulda otoban faresi olan yeğenlerim bir kuzu olmuşlar tıss tıss gidiyorlar. Bence yolun o bölges için uygulama doğru geri kalan kısımları bilemicem

Fatsa sahilde hız koridoru uygulaması var. Ortalam hızınız 50 km/h in altında olsun. Fatsa belediye başkanı, uygulama ilk yürülüğe konduğunda çok tepki aldı ama diretti yılmadı ceza yedire yedire alıştırdı Fatsalıyı. Geçen yaz bir uğradım memlekete, istanbulda otoban faresi olan yeğenlerim bir kuzu olmuşlar tıss tıss gidiyorlar. Bence yolun o bölges için uygulama doğru geri kalan kısımları bilemicem
O iş Vali'de biter. Yani yılmayan Vali'dir

Gerekli malzemeler

Plaka
Bant(Siyah)

yapilisi

Bantimizi nazikce bir sekilde rakamlari kapatacak sekilde yapistiriyor ve devam ediyoruz :thumleft:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
polis abilere ikram edecek bir şeyler bulundurun her zaman ve plakanızı sökmeyin, plakalığı komple sökün :) racing motor havası katıyor ve azda olsa rüzgar sıyırmaya katkı sağladığı için performans ve son hızı arttırır.

yani polislerde insan evladı, plakasız yakalarsa durumu açıklayın. olmadı biraz yalvar yakar ve acizliğini dile getir. yine olmazsa ikramda bulunmaya çalış falan. ben sökcem plakayıda plakalığınında taa :D

yok yani birde gittim hgs aldım hgs parası ödüyorum, millet bedava geçiyor.

Son düzenleme:
bu sene o güzergahı komple arabayla geçmek zorunda kaldım malesef şimdi işin yasa kısmına bi bakalım

karayolları hız yönetmeliğine göre sollama sırasında %30 a kadar sollama toleransı vardır ve sollama yapan şahıslar o an ki hız cezasından muhaftırlar
ne demek bu şimdi 100 km hız sınırı olan yerde önünüzde 90 la giden aracı 120 ile sollayıp tekrar 100 ün altına düşerseniz size ceza yazsalar dahi kanunen iptal ettirirsiniz.
2. ve en önemli husus bir yerde eğer hız tabelası var ise kanunen 160 metre yavaşlama mesafesi koymak zorundadırlar
Ordu tüneller mevkiinde tünele girerken 80 yazan hız tabelasından sadece 3 metre sonra eds var aynı tünelin çıkışına 70 km hız tabelasından hemen 5 metre sonra eds var
peki bu nedir bunun adı tam anlamıyla bana göre çakallıktır
neden mi? çünkü en daha tabelayı görmeden eds ye yakalanıyorsun
yani buradaki amaç sürücüyü yavaşlatmak değil üçkağıtçı bir şekilde hile yaparak cezaya maruz bırakmak
çözüm önerilerim var fakat boşuna yazmak istemiyorum hepinizin bildiği gibi türkiyede uygulanmaz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rize'ye giderken kendi beynimi çıkartıp " ne ettuk memur bey sıçmaduk ya radarina " amcanın beynini takıyorum. Yoksa ben yoldan önce biterim. :)

Önce bir kanuna bakmak lazım kanun mu diye sonra da yapana bakmak lazım adam mı diye ! Vatandaşına tuzak kuran bir devlet olabilir mi ya ! Kanun kural ne icin koyulur ? Vatandaşın cebini tırtıklamak için mi yoksa kazayı, can ve mal kaybını önlemek icin mi ?

Babam fatsada ceza yemiş. Radardan tabelaya, uyarı levhalarından ışıklara kadar herşey halkı tuzağa düşürmek adına progralanmış. Mesela yeşilden kırmızıya dönerken öyle saçma sapan bir geçiş var ki anlayamıyorsunuz ne olduğunu.. Belediye kesilen cezalardan % aldığı için bu soyguna çanak tutuyor. Esnaf halinden memnun çünkü millet 40 km ile gidiyor ve satışları artıyor. Benim tavsiyem asla ve asla ordu esnafından alışveriş yapmayın. Ben yapmıyorum ve yaptırmıyorum çünkü bu soyguna çanak tutuyor,destek veriyor ve duruma seviniyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar