Radar cezasina itiraz

Selamlar MT ailesi
Arkadaslar 2 mayista eskisehirden motorumuzu getirmek icin partner aracimizla eskisehirde 131 km/h radara girdik ve 412 tl ceza geldi
Fakat biz radara arac sollarken dustuk komiyonet sollarken tam kafayi cukardik polisle kucsklastik.
Diyecegim su ki itiraz edsek kurtulma sansimiz varmi ??

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu konuda mevzuat olarak pek bir bilgim yok ama arac sollarken %10 a kadar hiz yukselte biliyorsunuz 120 siniri olan biyerdeyse 132 olacagi icin belki kurtarir ama uzun bi islem gerektirecegi kesin

Partner ticari, cezayı fotoğraflı yollamış olmaları lazım. Fotoğraf yoksa emniyeti ara fotoğrafları gönderirler veya gösterirler. Hız sınırı düşük olduğu için en üst dilimden giydirmişler. Bu arada cezada 131 km/h yazıyorsa sizin hızınız ibrede en az 140kmh vardır kamyonu sağlam sollamışsınız anlaşılan. Yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Radar cezalarında cezayı kesen tarafın kanıtlama yükümlülüğü var, kanıtlayamazlarsa cezayı iptal ederler.

Motosikleti
Fazer8 abs
En son bir cezaya itiraz ettigimde o is oyle olmaz al sana 30 tl de mahkeme masrafi dediler bos isler bumlar bosuna itiraz etme.

Trafik yönetmeliğinde olan lakin uygulanmayan, aksine anında cezai işlem uygulanan kurallardan aklıma gelenler..

Duramayacak kadar yaklaşmışsan sarı da geçebilirsin. (Geçtim ceza yedim derdimi kimse dinlemedi)
Araç sollarken hız artırılabilir. (Aynı şekilde radara girdim, biz yazalım sen itirazını edersin denildi)
5dk. dan kısa süren durmalar parketme olmaz duraklama olur. (4 lüleri yanan aracın ki daha içinde oturuyorum gelip resmini çekti)

Kısaca olur öyle şeyler, fazla şeyetmemek lazım.. :p

Ben Toyota Hilux 4X4 ile 120-130km arası bi hızla radarı gördüm. Hemen panik fren yaptım benzinliğe girdim 1 dakika sonra çıktım. Ceza gelmedi nasıl oldu bilmiyorum :queen: Hız yaptığım anla radar aracının önünden geçmem arasında zaman farkı oldu tabi.

Super Moderator
En mantıklı çözüm, erken ödeme ceza indirimi gözüküyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"Beterin beteri vaarr, haline şükret dostum."

1552347052195.jpg

1 GÜNDE 17 KEZ RADARA YAKALANDI 4 BİN 680 TL CEZA YEDİ

İşi gereği otomobiliyle Samsun'dan Giresun'a gidip gelen, Ordu'da 1 günde 17 kez radara yakalanarak toplamda 4 bin 680 TL ceza yediğini iddia eden Fahri Kaya uygulamaya tepki gösterdi. Cezaya itiraz edeceğini belirten Kaya, "20 bin TL kredi çekip araç aldım. 4 bin 680 TL ceza yedim. Bu nasıl anlayıştır, aracımızı satıp yaya mı gidelim, at mı kiralayalım. Yetkililer bize bir şey söylesinler" dedi.

Eskisehirden bilecige dogru giderken yolda cok radar oluyor. Hiz siniri otomobil icin 90 kamyon kamyonet icin 70. Sen zaten %10-30 arasi dilimde degilsin. %30 ustundeki dilimdesin.

Motosikleti
Triumph Tiger 800
Partner gibi ticarilerin hız sınırı 110+%10'dur. Yani 121. 122 olunca ceza yersiniz. Aynı tip bir araçla senede 70 bin km yapıyorum.

Ayrıca hız sınırının haricinde olan %10 zaten sollarken kullanmanız gereken hızlanma payıdır.

En güzeli cezayı erken ödeyip indirimden faydalanın.

Edit: Ben otoban zannettim.

Bölünmüş yolda hız sınırınız 100+%10, yani 110. 111 ile ceza yersiniz. %30un üzeri olduğu için katlamalı yemişsiniz.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zümer arkadaşım şu yönetmeliğin hangi maddelerinde var bana bir sıralarmısın saydıkların? Birde beyler nereden çıkarıyorsunuz % 10 luk dilimin yasal hakkınız olduğunu? Bakın beyler kendiniz çalıp kendiniz söylüyorsunuz böyle birşey yok ayrıca adam ard arda dizilmiş 20 radardan aynı hızla geçerse aynı yol üzerinde 20 kere bile ceza yazılır. Ne sandınız ya diyelim yola çıktınız "biz bir kere ceza yedik abi bir daha yemeyiz bas gaza anasını satayım" mıdır olay? Kurallara uymak bu kadar zor değil arkadaşlar adam zaten hız sınırını söylüyor, araç solluyorum diyor, hızım 130 diyor abicim sen bu aracı nerede solluyorsun sorması ayıp duble yol değil mi bu, kamyon sollayacaksın sen 131 ile radara giriyorsan bu kamyon kaçla gidiyor da sen duble yolda karşıdan kimse gelmeyeceğini bilerek 131 ile geçiyorsun, Kurallara uyun abicim %10 tolerans payı polis memuruna tanınmış tolerans payı hakkı ister yazar ister yazmaz. Her zaman söylendiği gibi bir düşünün kurallara uyarsanız ölürmüsünüz?

o degilde şehir içinde 90 km yi geçmeyen motosikletime 412 TL ceza gelmiş :D 100cc lik motosikletin yapacagı süraat belli.. neden bu kadar yazdılar hayretler icindeyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O ceza ödenecek okadar !!

"Beterin beteri vaarr, haline şükret dostum."

http://img7.mynet.com.tr/hbr/2015/12/29/1552347052195.jpg
1 GÜNDE 17 KEZ RADARA YAKALANDI 4 BİN 680 TL CEZA YEDİ

İşi gereği otomobiliyle Samsun'dan Giresun'a gidip gelen, Ordu'da 1 günde 17 kez radara yakalanarak toplamda 4 bin 680 TL ceza yediğini iddia eden Fahri Kaya uygulamaya tepki gösterdi. Cezaya itiraz edeceğini belirten Kaya, "20 bin TL kredi çekip araç aldım. 4 bin 680 TL ceza yedim. Bu nasıl anlayıştır, aracımızı satıp yaya mı gidelim, at mı kiralayalım. Yetkililer bize bir şey söylesinler" dedi.

insan gibi sürseydi bi tane bile ceza yemezdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar