radar cezası yedik de nasıl yedik anlamadım

Geçen sene bana da geldi. Ekip aracındaki seyyar kamera ile ARKADAN çekmişler. Hem de 4x2 şeritli vızır vızır akan D-100 karayolunda. Makbuzu eve geldiydi.

ekip araçlarının arkasında kamera olduğunu öğrenmiş olduk.:salut:

Radarın bir mesafesi var 1km den fazla. yani sen radarı gördüğün zaman o seni çoktan tespit ediyor. Bu arada polis iyi birine benziyor insanın ceza yiyesi geliyor :)

sağolsun cezayı düşürmek için bayağı bir uğraştı ama olmadı malesef.

Radarın bir mesafesi var 1km den fazla. yani sen radarı gördüğün zaman o seni çoktan tespit ediyor. Bu arada polis iyi birine benziyor insanın ceza yiyesi geliyor :)

Evet yani insanın itiraz edesi gelmez, "yaz baba! hangisini uygun gördüysen a maddesi b maddesi hiç farketmez"

aynı şekilde ben ceza yedim edremitte 235 liraydı benim ki sen baya aşmışsın hız sınırını 150 nin üstünde filan geçtin sanırım

o nasıl hız kesme hızın kesikken radara üst dilimden girmişsen yani %30 aşımdan demek hızını kesmediğin vakit herhalde 150-200 tapa gaz gidiyordun..

Geçen ramazan iftardan hemen önce TEM Ümraniye mevkiinde
arabalar iftara yetişmek için psikopat gibi sürerken
131 km/h hıza 488 tl yazmışlardı. Öyle 150 200 le gitmeye gerek yok yani.
İşin garibi bir gün sonra ptt kapıma getirmiş cezayı.

Geçmiş olsun. Motorum 120 yi geçmiyor zaten ceza yeme gibi lüksüm yok :D

Ceza yemeyen boxer satılık mt 07 ile kafa kafaya takas

Geçmiş olsun. Motorum 120 yi geçmiyor zaten ceza yeme gibi lüksüm yok :D

Ceza yemeyen boxer satılık mt 07 ile kafa kafaya takas

98 km hızın üstünde geç bak nasıl yiyosun sınır 90 şaşma payıyla 98 oluyor :)

İstanbulda yok bu radar çevirmelerinden pek ondan başımıza gelmiyor bende şaşırmıştım başıma gelince

Yol durumuna göre 70-80 ile bile ceza yersiniz. Nedeni 50 km hız sınırı olan yerde 70 le gitmek olur.....

98 km hızın üstünde geç bak nasıl yiyosun sınır 90 şaşma payıyla 98 oluyor :)

İstanbulda yok bu radar çevirmelerinden pek ondan başımıza gelmiyor bende şaşırmıştım başıma gelince

Zaten trafiğe uyuyorum genelde :D hatta 90 ı pek geçmem çok titriyor 90 dan sonra bende İstanbuldayım pek ceza yiyeni görmedim...

Herhalde otobanlarda falan oluyor gerçi acemi sayılırım yeni yeni alışıyorum motora trafiğe

radarı gördük hızımızı kestik ama geri görüş kamerasından plakayı yakalamışlar nasıl iş anlamadım.Sonuç 488 tl ceza. :pr:
https://www.youtube.com/watch?v=anpTwcqQ9k0
dikkat edin arkadaşlar.

Benmi tam göremedim sizmi kestiniz bilmiyorum benzinlik gibi bir yerden çıkıyorsunuz sonra bir anda çevirmeye denk geldiniz radara nerde ve nasıl girdiniz anlamadım.
Birde memur bey insaflıymış. Ayrıca motosiklet hız limiti arabaya göre 10 km altıdır. Yani 100 km hız sınırı görünüyorsa motosiklet ile 99 km geçtiğimiz an radar cezası yeriz.

Bende 1ay önce İzmir'e gittim. 160 ile gidiyordum, ileride polis çek kenara dedi. Aha dedim kitleyecek, Ozan'dan sonra bende patates oluyordum die bakarken meğerse gbt'ye sokup belge kontrolü yapacakmış.

Sonuç? Tabiki gene 160 ile gitmeye devam ettim. Sonra neden 1depo benzinle 158km yol gittim die kendime ve motoruma sövüyordum :pr:

her motorla ceza yersin çünkü sistemdeki hız sınırı ona göre misal L3 normal motorbisikletle yerleşim yeri içi sınır 50 dir radara 55 ile gir yersin cezayı...
cub yada 50c.c lik motorun olsun onlarda yerleşim yeri hız sınırı 30 dur onlarda normalde 35 ile girsin radara ceza yemesi gerekir normalde..

Keza şehirler arası çiftyönlü yolarda hız sınırı normal motorsiklet için 80 dir kaldıki bu hızı 100c.c lik bir motorsiklet bile yapabilir yani radara girebilir o hızla .. cub 50c.c sınıfındaki yani L1 sınıfı 45 dir ..

Yalnız burda 50c.c lik motorsikletlerin bir avantajı var bence onları motorsiklet olarak algıladıkları için yani L1 sınıfı olarak görmedikleri için radardada sanırım aynı statüde algılıyorlar .. yani normalde gitmesi gereken hızı 45 iken 60-70 ile bile radara girse sanırım radar ceza kesmiyor onu motorsiklet olarak yani L3 sınıfı olarak algılıyor herhalde ceza kesenler yada radarın başındakiler .. bu tamamen bir tahmin bir bilgim yok ..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar