Ben de geçen yıl otomobillere hız sınırı 120 olan yolda radardan 173 ile geçmişim. polis çevirdi. çok hızlı gidiyorsun dedi. boynumu büktüm. çünkü haklıydı. yolun sadece bir yeri müsaitti. ben de orada bastım. Ama müsait diye kuralları çiğnemeye hakkım yoktu elbet.
Ama nedir, otomobile 120 olan yolda ben 130'la gitmiyordum. 173... Paşa paşa eşekliğimi kabul ettim. ceza 319 lira idi. indirimli 240 kusur ödedim.
Cezadan sonra paşa paşa 90 km hıza sabitledim kendimi. ibre 91 göstermeden otoyola çıktım. otoyolda da gerekmedikçe ibre 120 bile göstermedi...
Ne gördüm biliyor musun

o süratlerle de gidilebiliyor...

tabi aklımı başıma getiren şey bir radar cezası değildi. O sadece kuralların, herkesin can güvenliği için olduğunu hatırlatıcıydı.
Elbette aptal saptal kurallar da var. bir viraja giriyorum. hız sınırı 30 km. ben o virajda 30 km sürate düşsem, arkadan hızlı gelen biri beni viraj içinde farkedemeden ezer geçer... görüş yok. viraj geniş Ama işte. 30'la dönmek güvenli değil...
Otoyolda tır 150 ile de gidiyor. bende gt650 var. benle yarışan tırlar gördüm. ibra 150'yi geçiyo adam hala peşimde... Onlara uymucaksın.
Arada trafik kurallarına dengeyi sen getirceksin.
Yani kural seni sıkıntıya sokuyorsa dengeleyip gerektiği kadar kuralları çiğneyeceksin... Ha, bu sırada başına bir ceza kesilirse de, ölümden önemli değil ya... Öde geç. arkasını da düşünme
Ben hep derim. Yarış motosikletleri hızlıdır. Yarış motosikleti de kullandım. Yarış motosikletini hızlı kullanmak bi marifet, bir yetenek değildir. Yarış motosikletini yavaş da kullanabilmek bence çok ciddi bir kabiliyet gerektiriyor

o da çoğu insanda yok... Bende de pek olmadığı için spor motosikletlere yaklaşmıyorum
Git boş alanda yardır. Ama trafikte, sende varsın ben de. ben varsam hızlı gidemezsin.

DEMOKRASİ ULEN....