Ben Kocaeli'ye de geliyorum. Çok farklı yerlerde kullandım. Trafiği doğru okursan herhangi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ben mükemmelim de demiyorum. Tali yoldan sol şeride bağlananlar demişsin. Zaten böyle bir olayın olduğu yerde hız limitinin üstünde neden gideyim? Ya da trafiğin en yoğun olduğu saatte hayat memat meselesi değilse ve o yol çok tehlikeliyse neden o saatte orayı kullanayım? Yani iş yine sizde bitiyor. Tecrübeniz yeterli değilse tehlikeli bulduğunuz rotaları kullanmayın. Ya da tenha olduğu zaman kullanın. Bana 158 ile gitmeyi savunmayın. :cat:
Mesai bitiminde yol dolu diye akşam 20:30'a kadar iş yerinde beklemek gibi bir seçenek bana uymaz. Mantıksız.
İzmit-Gölcük arasında alternatif yolumuz da yok. İstanbul veya Ankara gibi değil burası.
Trafik okuma konusuna gelince herkes zaten trafiği okuyup ona göre sürüş geliştiriyor. İnan en uysal motosiklet sürücüsü bendim. Önümde otobüs durduğu için durduğumu bilirim.
Belediye otobüsünün peşinde(onun hızında) gittiğimi bilirim. Ama o şekilde kullandıkça daha fazla riske girdiğimi gördüm.
Hız sınırına uydukça sıkıştırıldım. Yol verdikçe üzerime sürüldü. Sonuçta beni de bu hale getirdiler.