Radar Cezası Hk.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Öncelikle Herkese merhaba, geçen günlerde talihsiz bir şekilde 9000 tllik oldum.
edirnede balkan yerleşkesinden şehir merkezine giden kısımdaki yolda 70 tabelası var ancak polisler radar kurmuş ve bende o radara 80 km hız ile girdim.
Bu da 70 tabelası olduğuna dair bir kanıt bunun haricinde birkaç tane daha tabela var bu şekilde

(Tabeladaki hız limitine güvenerekten) aşağıya bıraktığım resimde kırmızı nokta ile işaretli iki yerden birinde radara denk gelmişim ve polisin dediğine göre üçgen radar tabelaları bırakmışlar (Sözde oda yolda hiçbir tabela yoktu)
ancak bana denilen şu oldu burası şehir içi sayılıyor, hız sınırı 45 km tabiki bunun karşısında şok oldum ve %50 limiti aşma cezası yedim.
Ve bu cezayı indirimden yararlanmak adına ödedim sizce dava vs açabilir miyim?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sana çöken devleti dava açıp devlete mi şikayet edeceksin böyle bir şey yaşayıp hala devletin adaletinden mi medet umuyorsun

Motosikleti
Motoru satıldı...
sana çöken devleti dava açıp devlete mi şikayet edeceksin böyle bir şey yaşayıp hala devletin adaletinden mi medet umuyorsun
Medet ummaktan ziyade böyle bir şansım varsa denemek isterim sadece
öğrenciyim 2-3 ne geri alırsam benim için kârdır kafasındayım.

Motosikleti
Triumph Trident 660
eb214ba5-67b2-4d3a-858d-47e10bce1dcf.jpg

Motosikleti
D400
haritadan baktım bölünmüş yol, aksi bir tabela yoksa hız sınırı 70 fakat tabela varsa esas olan belirleyici o.
yola biraz baktıgım zaman yer yer yaya geçidi ve kırmızı ışık mevcut; hız cezasını genel yol üzerinden değil hızının düşürmen gerektiği bu yerlerde düşürmediğin için hız sınırını geçmiş olabilirsin diye düşünüyorum.

Motosikleti
Motoru satıldı...
haritadan baktım bölünmüş yol, aksi bir tabela yoksa hız sınırı 70 fakat tabela varsa esas olan belirleyici o.
yola biraz baktıgım zaman yer yer yaya geçidi ve kırmızı ışık mevcut; hız cezasını genel yol üzerinden değil hızının düşürmen gerektiği bu yerlerde düşürmediğin için hız sınırını geçmiş olabilirsin diye düşünüyorum.
Benimle beraber bir motorcu daha arkadaş ceza yedi oda radar tabelası görmediğini söylüyor.
Genellikle bu yolda araçlar 90-110 arası bir hızla seyrediyor ancak ben ve bir motorcu arkadaş hariç hiçbir arabası olan ceza yemedi.

Haklı mısınız, haksız mısınız bilmiyorum ama

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası İtirazı Nasıl Yapılır?
  1. e-Devlet'e giriş yapın.
  2. Arama kısmına “UYAP” yazın ve Vatandaş Portalına gidin.
  3. Menüden Trafik/İdari Para Cezası İtirazı seçeneğini seçin.
  4. Gerekli bilgileri doldurun ve belgeleri yükleyin.
  5. Başvurunuzu tamamlayın, sistem üzerinden başvuru numaranızı saklayın.
Şeklinde itiraz edebilirsiniz.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Haklı mısınız, haksız mısınız bilmiyorum ama

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası İtirazı Nasıl Yapılır?
  1. e-Devlet'e giriş yapın.
  2. Arama kısmına “UYAP” yazın ve Vatandaş Portalına gidin.
  3. Menüden Trafik/İdari Para Cezası İtirazı seçeneğini seçin.
  4. Gerekli bilgileri doldurun ve belgeleri yükleyin.
  5. Başvurunuzu tamamlayın, sistem üzerinden başvuru numaranızı saklayın.
Şeklinde itiraz edebilirsiniz.
Teşekkürler Deneyeceğim.
Aynı yolda benden daha hızlı olan arabaları çevirmek yerine sadece 2 motorcu çevirmeleri garibime gidiyor.

Teşekkürler Deneyeceğim.
Aynı yolda benden daha hızlı olan arabaları çevirmek yerine sadece 2 motorcu çevirmeleri garibime gidiyor.
İşte buna mağdur psikolojisi deniyor.
Bizim milletimizin hep yaptığı şey
Ne zaman çevirmede polis durdursa mutlaka onları niye durdurmuyorsunuz diyen bir sürücü görüyorum.
bunun uzun uzadıya psikolojik alt yapısını anlatırım ama gerek yok.
cezanı ödediysen ödediğin makbuzla beraber itiraz edebilirsin
davayı kazanma şansın çok düşüktür çünkü radar cezaları video kaydıyla birlikte arşivlenir
bizim sürücülerimiz asla kural ihlali yapmadıklarını iddia ettiği için

Motosikleti
Motoru satıldı...
İşte buna mağdur psikolojisi deniyor.
Bizim milletimizin hep yaptığı şey
Ne zaman çevirmede polis durdursa mutlaka onları niye durdurmuyorsunuz diyen bir sürücü görüyorum.
bunun uzun uzadıya psikolojik alt yapısını anlatırım ama gerek yok.
cezanı ödediysen ödediğin makbuzla beraber itiraz edebilirsin
davayı kazanma şansın çok düşüktür çünkü radar cezaları video kaydıyla birlikte arşivlenir
bizim sürücülerimiz asla kural ihlali yapmadıklarını iddia ettiği için
Yok kural ihlali zaten yaptım bundan yana sıkıntım yok tabelanın 70 olup benim 45 üzerinden işlem görmem garibime gitti o yüzden bu konuyu açtım. %10 sınırından ceza yesem umursamam ancak gidip %50 sınırdan yiyince koydu açıkçası.

Yok kural ihlali zaten yaptım bundan yana sıkıntım yok tabelanın 70 olup benim 45 üzerinden işlem görmem garibime gitti o yüzden bu konuyu açtım. %10 sınırından ceza yesem umursamam ancak gidip %50 sınırdan yiyince koydu açıkçası.
İşte sorun tam olarak burada tabelaları görmemişsiniz
Bu sizin sürüş güvenliğinizi çok ciddiye almadığınızı gösteriyor.
tabi Ağaç arkasında kalan veya herhangi engel arkasında görünmeyen tabelaları biz de görmüyoruz.
Fakat polis asla işini şansa bırakmaz orada mutlaka tabela vardır.
siz yine de oradan bir daha geçin kendiniz bakın eğer 70 km harici tabela yoksa itiraz edin
bu arada 70 km tabelası sadece otomobiller içindir size 50 kardeşim de diyebilirler
bu da itiraz konusudur çünkü size 50 dediklerinde de tabela olmak zorunda

Radar ikaz tabelasının mutlaka olduğunu düşünüyorum çünkü geçen ay izne giderken, Beyşehir'i geçtikten sonra yolun bir yerinde sola kıvrımlı kavşakta yoğun bi trafiğe denk gelmiştim. Alayını sollayıp geçeyim diye kazı kökleyip de radar ikaz tabelasını görmem bile oldu. Peki normalde tabelayı nerede ararsınız sağınızda değil mi? Ama ben kavşak çıkışında tam sollamaya çıkarken, tabelayı refüjün başladığı yerde yani solumda gördüm. O da ayna kontrolü yaparken tesadüfen ha. Bilmiyorum belki de yolun sol tarafına da koyuluyordur ama bana ilk defa böyle denk gelince açıkçası biraz uyanıklık yapılmış gibi geldi. Siz de tabelayı sağınızda aramış olabilirsiniz.

Artık böyle bir durumdan sonra tavşan gibi yere göğe sağa sola baka baka gidiyorum tabela var mı diye :D

Teşekkürler Deneyeceğim.

Hiç itiraz etme senin tam işaretlediğin yerde ki tabela.
Dikkat edersen sol üst köşede Atatürk Bulvarı ve altında Edirne yazısını görürsün. Google map si açıp ilerletirsen Migros'u geçer geçmez tabelayı göreceksin.

Motosikleti
Voge 250RR
Radar koydukları yerdeki hız tabelalarını değiştiriyorlar özellikle ceza yazabilmek için, ben de ekstra bölünmüş Kandıra yolunda 100le giderken %50 aşım cezası yemiştim.

edit: hatta genelde hız sınırı 70se radara birkaç yüz metre kala 50ye düşüyor

tabelada ne yazıyorsa o.

ilgili mahalin tabela da görünür şekilde fotoğrafını çek. itiraz dosyana ekle.

çakal pezevenglere bak!

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tabeladaki 70 arabalar için. biz motosikletlerin hız sınırını kamyonlarla bir sayıyorlar, bize 50 yani oralarda.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İşaretlediği yerde ki tabelayı paylaştım orada 50 km / h yazıyor. Üstelik iki tane 50 km / h yazan tabela ve radar uyarısı var.
Ben de onu dedim abi. Genç kardeşimiz arabalar için olan 70'i görmüş. Araba için 70 görüyorsam başka tabela aramam bize 50 demek derim. Tabi bu çok yaygın bilgi değil, malesef bizde motosikletlerin hız sınırları otobüsler, kamyonlarla aynı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar