insanları rencide etmek istemiyorum ama topigi açan arkadaşın da yanlış bilgilenmesini istemiyorum ; lütfen işkembeden sallamayalım arkadaşlar!!!
işkembeden sallayan (bir kaç tane dogru yazan arkadaş var onlar üstüne alınmasın) arkadaşlar için konuşuyorum;
yazdıklarınızdan belli ki bu konu ve türevlerini yeteri kadar araştırmamışsınız.
kiminiz "bildigi kadarıyla" r1'in sınıfındaki diger racinglerde 1hp\1kg oranın olmadıgını soylemiş; yanlış söylemiş.
kiminiz cbr diye başka honda modellerinin fotolarını koymuş (fotolarda V-motora sahip motorlar var. cbr'lar sıralı silindire sahip motorlardır)
kiminiz en güçlü motorun R1 oldugunu soylemiş. 2007 R1, ram-air ile kranktan 189hp güç verir. 2007 suzuki gsx-r 1000 ise ram-air olmadan kranktan 189-191hp güç verir ki bu gücün ram-air ile kranktan 200hp civarlarında oldugu söylenmiş almanya motosiklet fuarında.
başka birisi yeterli bir açıklama yapmadan deltabox'tan şaşma yazmış. vs. vs. vs. ...
ayrıca yine işkembeden sallayan arkadaşlar için söylüyorum; yazdıklarınızı sadece glock nick'li arkadaş okumuyor, bu işlere meraklı bu konular hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar da okuyor.
sizin yüzünüden onlar da yanlış bilgileniyor ve bu yanlış bilgilenen arkadaşlar bir gün bir yerde bilen insanların arasında sizin yazdıklarınızı kullanırlarsa haliyle diger bilgili insanların arasında gülünç, cahil vb. gibi olumsuz durumlara düşecekler. kim verecek bunun hesabını. yazık degil mi?
neyse daha fazla uzatmanın bir alemi yok, yazdıklarım umarım gerekli yerlere gider.
@ glock,
madem piste girmeyeceksin, motoru limitlerinde kullanmaycaksın, sadece gezmek ve keyif amaçlı kullanacaksın o zaman en çok hangi motor hoşuna gidiyorsa onu al. seni mutlu edecegini düşündügün motoru al.
ben motoru alırken satılabilirligine, güvenligine, saglamlıgına baktım. kısacası özelliklerine ve piyasadaki durumuna baktım. honda aldım. honda almamdaki en büyük etken elektronik direksiyon amortisörüdür. ama honda aldıgım zaman 2007 suzuki gsx-r 1000 olsaydı onu alırdım.
çünkü;
2007 suzuki gsx-r1000'de 3 kademeli güç kullanımı var. bu sayede motoru 120 hp civarlarında, 160hp civarlarında ve 190hp civarlarında ayrı ayrı olarak kullanabiliyorsunuz.
ayrıca 2007 gsx-r 1000'de elektronik gidon amortisörü kullanıldı.
kaydırmalı debriyaj zaten bir evvelki modelinden beri olan bir şey.
kısacası bir honda kullanıcısı olarak ben olsam (şasesindeki problem giderildiyse) 2007 suzuki gsx-r 1000 alırım. ama dedigim gibi mutlu olacagını düşündügün motoru al. imkanların dogrultusunda hangi motor hoşuna gidiyorsa onu al.
zx-10 ve R1'i çok yakından tanımıyorum ama şu anda bu motorlarda (2006 modellerinde) elektronik direksiyon amortisörü yok. zx-10'da standart olarak manuel(ayarı elle değiştirilebilen) direksiyon amortisörü var R1'de ise standart olarak sabit(ayarı sabit olan, elle değiştirilemeyen) direksiyon amortisörü var.
vaktini verip yazdıklarımı okuyan herkese teşekkür ederim.
Lütfen yanlış anlaşılmasın ama benim de düşündüklerim tam olarak bunlar... Güzel yazı teşekkür ederiz.. doğruya doğru...