Son beş yılda spor salonlarına talep artmış durumda,doğrudur.
Ayrıca yoga,pilates,boks ve yaşam koçu eğitmenleride çok sık duyar olduk.
Yıllar önce bahsi bile geçmezdi,
Nasıl olduda bu kadar gündeme geldi tabiki sosyal hesaplar ve yaşamımı vitrine nasıl süper koyabilirim yarışı.
Bunları hakkını vererek yerine getiriyorsan, ben o kişiye tabiki helal olsun derim ama
maalesef çoğunluk,elalem spora başlamış,bende başlıyım,sosyal hesaplara koyarım kafası ile başlıyor.
Spora başlayan bir kişi kimdir?
Kendini,vücudunu düşünen,dengesini sağlamak isteyen,tam bir iyilik halinde olmak isteyen kişidir.
Spora giden kişi sigara,alkol alıyorsa
ağır tatlılar,aşırı yağlı yiyeceklerle besleniyorsa,tuzu,şekeri basıyorsa,düzensiz bir yaşamını sürüyorsa aslında kendisi ile ciddi anlamda çelişiyor demektir.Bu çelişen kişilerde yaptığı spora pazarlama amacıyla başlayanlardır.
Hakkıyla yapan zaten yapıyor bakın üstte bir arkadaş yazmış,spor yaptığını,beslenmesine,yiyeceklerin etiketini nasıl okuduğuna dikkat ettiğini...
Sadece spor değil hobiler bir çeşit pazarlama malzemesi oldu.
En kötüsüde bu iş pazara düştü.
Diyet ahkamı kesen insanlar,protein ürünleri satan bunlar gibi birçok kişi kar etmeye çalışıyor bu işten.
Şu konuda çok netim.
Belediyelerin Oyun parklarının yanına koyduğu spor aletlerinde,birşeyler yapmaya çalışan teyze ve dayılara,işyerlerinde yanındakine inannmıyorum fatoş spora başlamış,hemen bizde gitmeliyiz diyen kızdan kat kat daha büyük saygım vardır.
O insanları (ek olarak evde yediklerine dikkat ediyorlarsa) öpüp başımın üstüne koyarım.