RACiNG Cin MALI MOTORLAR

Arkadaşlar 21 yaşında bir genç olarak kıpır kıpır bir racing istiyorum hayalimde kawazaki ZX6R var (10.700euro).Ancak öğrenci olduğumuz için bir hayal oluyor tabe ama şeytan diyorki üniversitenin atölyesinde kendi motorunu kendin yap neyse,Çin malı racing tipi motor arıyorum bilgisi olan???

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
********************I**********************

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kocaday, :silent: :pr: :pr: :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
en güzelini yaparsın kendi motorunu kendin yap git ingilterde bu iş çok yayagın ingiterede böyle fırma bol onlarda birnin bul sadece sana çizim ve ypım aşamasını neyi nasıl yapıldığını gösteren ve hayati bir kaç parçayı yolluyolar ve oturup yapıyosun yapma hızına ve hevesine bağlı olark 5 iş gününde bitirirsin kocaday
çok iyi bir karar bunun sana vericeği gurur bambaşkadır ama çok dikatli olaman lazım yurtdışında yapan çok yapmasınada orda kontrol çok fazla burda hiç sanmıyorum onda kendin iki kere kontrolet sonra motordan anlıyan birisene ktoral etir :flower:

Motosikleti
Su Motoru
Çin malı racing bildiğim kadarıyla yok. Aynı zamanda motorunu kendin yapma kabiliyetin varsa ve hangi parçayı nereden aldığını unutmayacaksan (bozulduğunda garantiye göndermen için) kendi motorunu kendin yap derim. Ama fiyatı ZX6R ile aynı rakkama gelir :). Sana en yakın Kore malı olan Hysung sanırım, onun güzel racingleri var fiyatı 6 ila 9.000 YTL arasında değişen rakamlara sahip olablirsin 250 cc ve 650 cc olan modellerine ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
valla aldigin duyumlara gore seneye 250 cc lik cin mali (jinlun) racingler getirilebilirmis. ilgilenenlerin bilgisine :flower:

Forumdan Uzaklaştırıldı
baron985, nerden duydun? kaynak gösterebilirmisin :queen:

bugünlerde ya ben, herseyi ciddiye aliyorum, ya da siz gercekten ciddi ciddi arkadasa olur yap diyorsunuz. :silent:

1_becerip de böyle bir motoru yapsa dahi, ruhsat cikaramaz.
2_ ruhsatsiz kullanirsa dogrudan suç isler,
3_ALLAH muhafaza bir yaya'ya çarpsa, direk ''can'a kast'' suçundan yargilanir.

kocaday, kardesim; bu düsüncenden vazgec derim.
motor teknikeriyim. motor motor diye kivraniyorum kaç zamandir. (bilen bilir)
yapsam, ben yapardim. (emin ol yapardim. gözümü çabuk karartirim)

eforunu, maddiyatini mantikli islerde kullan lütfen.
sevgiyle... :rendeer:

gurzan ben pek ciddiye almadım bunu bir makina mühendisi olarak, çünkü uygun alaşımlı boruyu bulma kısmında bile türkiyede bu proje iflas edebilir. Zaten işe yarar motorlar da (herhalde motorunu yapmaya çalışmayacak) 5000$ civarında. yani şasi, elektrik aksamı vs kendin yapmaya kalkarsan, ateşleme kontrollerini ve motorun da alıp, gövde kaplamalarını da karbondan yapacağını düşünürsek (enjeksiyon kalıbı yapmaya kalksa 200-300 milyarı geçer kalp maliyeti, bu sebeple plastikten yapamaz) sanırım 20-40 milyara mal edebilr böyle bir makinayı.

Kendin yapma konusunda en iyi çözüm harley yapmak. adamlar boşuna "custom" diyince chooper kastetmiyorlar, bu makinalar, basit ve güçlü bir motor bloğu ve şanzımandan ibaret, gerisi basit ve artık birçok şeyi standart bir şasi, tenekeden çamurluk, kaplamalar ve basit bir elektrik aksamındna ibaret. Custom Racing yapmak hemen hemen imkansız.

Ama ruhsat konusunda yanılıyorsun sanırım. ODTÜ de bu konu ile ilgilenen birkaç uzman var, mahkemeye başvurup o uzmanlardan "trafiğe çıkabilir" kağıdı alabilirsen, bir boya tenekesi ile bile trafiğe çıkarsın diye biliyorum. Yeter ki stopların yansın, farın olsun, araç güvenli olsun.

Wolksvagen ootmobillerin kıçını kesip, 3 tekerlekli acaip motorsikletler yapıyorlar ya, onlara da ruhsat ve plaka aynı şekilde çıkıyormuş.

Bu arada forumun 2.el satış bölümünde böyle bir topic ne arıyor, diye sormak isterim açan arkadaşa.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ChatnoiR, gosteremem ayip :mrgreen:

kabir, valla bizim arkadas pendik servisinde duymus onu. zaten kesin degil daha. gelirse ben aldiktan sonra size haber veririm :pl:

Mahoo, dostum sen benden de fena ciktin. :)
neredeyse firma kurup, ocaktan maden cikartmakla baslayacaksin ise... :cherry:

senin de bahsettigin standart sase + motor+ donanim uygulamalarindan bahsediyorum tabiiki.
kalite olarak kimsenin güvenemeyecegi, para verip almayacagi sadece görenleri ayiltip bayiltacak kadar yakisikli bir motosiklet yada otomobil yapmak hiç de zor degil. para ve zamandan haber ver. :bounce:

ruhsat mevzuuna gelince, yazdigin teorik olarak mümkün.
pratikte ise depresyona sokar insani. (madden ve manen) :cherry:

:queen: :queen: :queen: Sabah Sabah Yapmayın Bari Arkadaşşlar ( Ben Sabahleyin Okudum) Ayyyy Karnım Agırdı :queen: :queen: :queen:

:cherry: :cherry: arkadaşlar ciddiye almayalım lütfen, ben de sadece imkansızlığın parodisini yapayım dedim :queen: :queen:

yar saçların lüle lüle custom racing sana güle güle :king: :king:

BENİM BİLDİĞİM Bİ ÇİN MALI RACİNG VAR Y
yalnız tek sefer kullanabiliyosun çünkü motosiklet iki üç kilometre sonra dağılıyormuş :queen: :queen:

arkadaşım çin malı motorları sağlam çalışıyormuki racing tiplisini istiyorsun anlamadım ? eğer varsa bile adam onla kesin ölür yahu kitler kendini vala bence varsa bile yanaşma hata edersin

Forumdan Uzaklaştırıldı
pacino, cin mali racingler gelince gorcez bakalim dalicakmi yoksa 4000ytl ye havali havali dolasacazmi :cherry: :king:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Arkadaslar Cin mali Racing vardir, lutfen http://www.polen-tr.com/urun2.htm sayfasindan inceleyiniz , fiyati 2650 usd dir , Bu fiyata Kdv+Otv dahildir .
Ekim ayinin ikinci haftasinda bayilerde yerini alacaktir
Ben bu adreste racing göremedim, yada racing ne demek ben bilmiom :silent:

Mahoo' Alıntı:
gurzan ben pek ciddiye almadım bunu bir makina mühendisi olarak, çünkü uygun alaşımlı boruyu bulma kısmında bile türkiyede bu proje iflas edebilir. Zaten işe yarar motorlar da (herhalde motorunu yapmaya çalışmayacak) 5000$ civarında. yani şasi, elektrik aksamı vs kendin yapmaya kalkarsan, ateşleme kontrollerini ve motorun da alıp, gövde kaplamalarını da karbondan yapacağını düşünürsek (enjeksiyon kalıbı yapmaya kalksa 200-300 milyarı geçer kalp maliyeti, bu sebeple plastikten yapamaz) sanırım 20-40 milyara mal edebilr böyle bir makinayı.

Kendin yapma konusunda en iyi çözüm harley yapmak. adamlar boşuna "custom" diyince chooper kastetmiyorlar, bu makinalar, basit ve güçlü bir motor bloğu ve şanzımandan ibaret, gerisi basit ve artık birçok şeyi standart bir şasi, tenekeden çamurluk, kaplamalar ve basit bir elektrik aksamındna ibaret. Custom Racing yapmak hemen hemen imkansız.

sormak isterim açan arkadaşa.[/i]
Racing konusunda haklısın maliyetler yuksel olacaktır,ancak chopper yapmayı planlıyorum ben ancak tabii ki biraz ütopik bir yaklaşım benimki.2 sene sonra makina mühendisi olduğumda inşallah kendi garajım ve imkanlarımla chopper ve el yapımı otomobil yapmak hayalimdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar