R6 uzun yol

Katılım
17 Ağu 2011
Mesajlar
60
Iyı gunlerınız olsun.suan r25 sahıbıyım sureklı olarak mugla ızmır arasında gıdıyorum mola vermemde yakıt ve kotu alışkanlık molası sadece ertesı gun gerı donup sabaha kadar calısıyorum oyle bı sıkıntıda cekmıyorum bu motorda ve oncekılerde hep aynı sekılde Uzun yolum cok oldu dıyarbakır mugla da dahıl .sımdı 2014 model gıbı r6 almayı dusunuyorum ancak 300 gıdıs 300 donus 24 saat ıcerısınde yorucu olur mu? Kullanan arkadaslar bılgı verebılırse memnun olurum
 
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
13,416
Motosikleti
D400
Gidipte dönememek var dönüpte görememek var

devam devam iyice içine edin forumun.


Iyı gunlerınız olsun.suan r25 sahıbıyım sureklı olarak mugla ızmır arasında gıdıyorum mola vermemde yakıt ve kotu alışkanlık molası sadece ertesı gun gerı donup sabaha kadar calısıyorum oyle bı sıkıntıda cekmıyorum bu motorda ve oncekılerde hep aynı sekılde Uzun yolum cok oldu dıyarbakır mugla da dahıl .sımdı 2014 model gıbı r6 almayı dusunuyorum ancak 300 gıdıs 300 donus 24 saat ıcerısınde yorucu olur mu? Kullanan arkadaslar bılgı verebılırse memnun olurum

Hocam r25 in oturuş pozisyonu da bana rahat gelmedi açıkçası.

Bu sekilde fazla kullanımlı bir motosiklet alacak isen etrafından bulup 1 gün kullanmaya çalış. Bana rahat gelen sana gelmeyebilir.

100 km de 6.6 litre yakıt yakıyormuş R6

r25 100 km de 4-4.6


Bunu da göz önünde bulundur.









(Bu mesaj moderasyon tarafından düzenlenmiştir.)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
13,416
Motosikleti
D400
İzmirli güzel kardeşim hemşerim sabah sabah napalım şimdi

mesela :queen:

DRn0t2CX0AA1vQq.jpg
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Kas 2014
Mesajlar
3,435
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
R6 dedigin guclu motor o yokda basina kesin birsey gelir alma o motoru abi r25 iydir model yenile bak hem tasarimi yenilenmis oyle simart kendini
 
Katılım
28 Tem 2005
Mesajlar
244
r6 oturuş pozisyonu ve doğal olarak güç anlamında daha sert. ben arada istanbul manisa yapıyorum ama gittiğim zaman birkaç saat dinlenmem gerekiyor. Tempolu kullanımda da 300 km civarında sırt ve bel ağrısı yapıyor.
 
Katılım
7 Eyl 2017
Mesajlar
281
Sırf viraj yapmak için izmirden muğlaya giden zibilyon tane motorcu var yolları baya keskin keyifli. R6 ile o yolda zevkten kudurursun ama sürekli gidip gelmeye nakitte yorulursun
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,354
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bu tarz motosikletlerle uzun yol eziyet, görüntü ve güç güzel ama hem maddi hem de fiziki anlamda yorucu.
 
Katılım
25 Nis 2007
Mesajlar
1,046
Canın çıkar..Belin ağrır..Avuç içlerin ağrır..Dayak yemiş gibi gider gelirsin..
 
Super Moderator
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
4,360
Yapılmaz diye bir şey yok, fakat doğru tercih mi diye soracak olursanız değil. 2013 kasasını oldukça uzun zaman kullandım, istanbul içinde günlük 200-300 km'lik yollar yaptığımız oldu, o zamanlar gidip geliyorduk hoş geliyordu, fakat sonrasında Sport / Touring motosiklet ile uzun yollar yapınca, ne kadar büyük hamallık yaptığımızın farkına vardık.

Sürekli uzun seyahatler var ise, Versys 650 - 1000 gibi sport / touring makine tercih etmeniz, hem bagaj, hem konfor, hem de güvenlik anlamında daha makul olur.
 
Katılım
10 Kas 2006
Mesajlar
1,209
600'lük SS'ler arasındaki en rahatsız oturuş pozisyonuna sahip olan R6'dır. Tamamen piste yönelik yapıldığı için özellikle uzun yolda ve şehir içinde diğer SS'lere göre bilek-boyun ve sırt ağrısına sebep olan (en azından benim için) motordur.

GSXR 600 enteresan biçimde konforludur,touring kadar rahat neredeyse oturuş pozisyonu. Gün içersinde 1100 km yol yaptığımı bilirim . Güncel kasasını bilmiyorum ama bir önceki kasa 600RR yine rahattı.
 
Katılım
17 Ağu 2011
Mesajlar
60
yakıt konusunda arabanın yaktıgı gozume batıyorda motor batmaz arabaya benzın alırken canım sıkılıyor resmen rahatlık olarak yaş ıyıce gecmeden alayım dıye dusundum sırf o vırajlar ıcın alınır gerçi ama motoru alıp bır sezon kendıme ezıyet etmıs olurmuyum dusuncesı kafama takılıyor sadece
 
Katılım
15 May 2016
Mesajlar
1,960
Kötü alışaknlık molasında uyuşturucu veya alkol kullanıyorsan sıkıntı olabilir :queen:
 
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
69
Ben İstanbuldan izmire 2015 R6 ile gelmistim. İstanbuldan 0km alinca kargolatmak istemedim. Yorucu bir yolculuktu, sık mola veten birisi degilim ancak özellikle el bileklerim çok agridi. Ayni yolu birkac yil once yine Aldigim motosikleti getirmek icin 1000rr ile yapmistim, kesinlikle R6 ya gore konforluydu. Hayattaki en kotu uzun yol tecrubem ise KTM 690 smc modeli ile yaptig izmir-istanbul arasi yoldu. Yol bitmek bilmedi titresimden inanin beynim bile karincalandi, bir ara öyle bir raddeye geldim ki yemin ederim atayim kendimi motordan gelsin ambulans beni alsin diye dusunmustum. 2 gun hasta yattim yolculuk donusu, butun ic organlarim oynadi yerinden. Ondan sonrada Hemn sattim smc yi, dahada tek silindir buyuk hacim motor almamaya yemin ettim.
 
Katılım
18 Kas 2011
Mesajlar
702
3 senden beri ss makina kullanmaktayım.R1 2010 ve 2014 olmak üzere ve şu anda 1000rr'im var.Bu güçlü makinaları şehiriçinde zorlayan elamanlardan olmadım.Genelde uzun yola giderim.Ve geçen sene ki memleketime gittiğim gezi başlığım forumda vardır.Günübirlik 500 km üstü yaptığım çok olmuştur.ilk zamanlar gerçekten eziyet gibi geliyordu.Önceden de fazer8 kullanmamın rahatlığından olsa gerek SS makina çile bülbülümdü.Ama zamanla alıştım ve şu an 600 km yol yapsam dahi günübirlik zorlanmıyorum.4000 km yapan arkdaşlarım var zx10r ile yani alışınca çok zorlamıyo.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

ve ekleme yapayım.Yamaha Honda'ya göre daha serttir.Honda tercih edebilirsin.Daha munistir.
 
Katılım
10 Ocak 2017
Mesajlar
3,076
r6 ya bir arkadaşın tavsiyesiyle ve motorunu emanet etmesiyle binmiştim bildiğin eziyet ilk 10 dakikada direk sırtım ve boynum ağrıdı. motosikletin olayı çok farklı uzun yola gelmez bence.
alt devirler ölününde ölüsü motoru yürütmek için hep 10 bin devir üstü gidiyorsunuz ki açık egzoz varsa kafa mikmekten başka birşey olmuyor.

o paralara africa twin yada mt09 bakardım. mt09 da son hızda bir r6 olmasada hızlanmada r6 ile kafa kafaya giden bir motosiklet. şehir içindede mt09 baya rahat ettirir.

amacınıza uygun bir motosiklet alıp gezilerinizden keyif almak varken r6 ile kendinize eziyet etmeyin. r6 gibi giden r6 dan daha rahat olan motorlar da var.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst