R25vs450SR

Motosikleti
YZF-R25
Dostlar belki hatırlarsınız başka konularımda vardı maalesef başaramadık. Şimdi her şeyi ayarladım 300k gibi bir bütçem olacak. 2. el olarak r25 mi 450sr mı alsam diye kafam çok karışık. Fikirlerinize önerilerinize açığım. Motoru işe gidip gelirken ve gün içindede kullanıcam. Sürekli olucak yani günde 50-60 km yaklaşık olarak.

İkinci el temiz 450SR alıp mevzuyu bitireceksin, bu kadar basit.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Yoğun kullanacaksan r25 daha mantıklı. İkisi arasında günde 50-60km yapılacaksa parça ömrü devreye giriyor. Burda da r25 5-10 gömlek önde. Fakat racing motorla, ne kadar r25 gibi dik oturuşlu da olsa işe gidip gelmek eziyet olur. Onun yerine güzel bi naked alıp yoluna bakmak daha akıllıca.

Tavsiyem mt25'ten yana olur. Çift silindir 250cc hem yolda bırakmaz hem de çok daha konforlu gider gelirsin. Emin ol çinli aldığın zaman her kontak çevirmende acaba yolda bırakır mı endişesi çok kötü bir şey. Ben KTM ile bile yaşıyordum bu durumu. Adı KTM olsa da hintli makine.

Bence düşük cc olsun sağlam olsun.

Motosikleti
İki Teker Havada
Yoğun kullanacaksan r25 daha mantıklı. İkisi arasında günde 50-60km yapılacaksa parça ömrü devreye giriyor. Burda da r25 5-10 gömlek önde. Fakat racing motorla, ne kadar r25 gibi dik oturuşlu da olsa işe gidip gelmek eziyet olur. Onun yerine güzel bi naked alıp yoluna bakmak daha akıllıca.

Tavsiyem mt25'ten yana olur. Çift silindir 250cc hem yolda bırakmaz hem de çok daha konforlu gider gelirsin. Emin ol çinli aldığın zaman her kontak çevirmende acaba yolda bırakır mı endişesi çok kötü bir şey. Ben KTM ile bile yaşıyordum bu durumu. Adı KTM olsa da hintli makine.

Bence düşük cc olsun sağlam olsun.
Uzun yolda daha fazla tork ve motorun daha az devir çevirmesi gerekir
Bu durumda R3 öne çıkıyor

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Uzun yolda daha fazla tork ve motorun daha az devir çevirmesi gerekir
Bu durumda R3 öne çıkıyor
R3 her şekilde daha iyi fakat o kadar fiyatına değer mi? Bence imkansız. 570bin'e temiz cb650r alırım dört silindirin keyfinden bayılana kadar sürerim.

Motosikleti
İki Teker Havada
R3 her şekilde daha iyi fakat o kadar fiyatına değer mi? Bence imkansız. 570bin'e temiz cb650r alırım dört silindirin keyfinden bayılana kadar sürerim.
R25 gibi yüksek devir çeviriyor uzun yol için yine uygun değil
400 k civarı ikinci el R3 ler var

Motosikleti
Motorsuz
yaşadığın yerde düzgün cf moto servisi varsa 450sr alır binerim alınca bi antifriz değişimi devam

Motosikleti
Voge 250RR
En merak ettiğim konu gelmiş... Sonraki motorum için R25-450Sr-525RR arasında kaldım. Hemen gidip almayacağım ama araştırmakta hoşuma gitmiyo değil. fiyat olarak 450Sr daha cazip. Oktay motorda test sürüşü yaptıktan sonra vuruldum zaten motora. R25 falan da kullandım sr hala bana cazip geliyo ama yağ soğutucu işi korkutuyor. 450 Nk soğutusu takıp yoluna sorunsuz devam edenler varmış, daha araştırmak lazım sanırım. Haftasonu motoru bakıma götürdüğümde 525RR 'a bakıcam. Test sürüşü falan talep ederim belki onu da denemeden karar vermek olmaz

yalnız 450sr/nk egzoz sesi, muazzam. egzoz değiştirmeye hiç gerek yok; motora bas takmış gibi ötüyor.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
cfmoto almak demek zar atmak demek. sorun çıkmazsa ne âlâ, ancak sorunlar bir başladı mı saç baş yoldurur.
Sorun çıkmasa bile uçurumun kenarındasın sürekli. Acaba arıza çıkarır mı, şuraya gitsem yolda kalır mıyım, beni rezil eder mi gibi soruları aklından çıkartmak da mümkün değil. Aldıktan sonra fark ediyorsun.

R25 gibi yüksek devir çeviriyor uzun yol için yine uygun değil
400 k civarı ikinci el R3 ler var
Benim nezdimde r3'e o paraları harcamak israftan başka bir şey değil. R25 ile arasında tatmin farkı olacağını düşünmüyorum.

Motosikleti
İki Teker Havada
En merak ettiğim konu gelmiş... Sonraki motorum için R25-450Sr-525RR arasında kaldım. Hemen gidip almayacağım ama araştırmakta hoşuma gitmiyo değil. fiyat olarak 450Sr daha cazip. Oktay motorda test sürüşü yaptıktan sonra vuruldum zaten motora. R25 falan da kullandım sr hala bana cazip geliyo ama yağ soğutucu işi korkutuyor. 450 Nk soğutusu takıp yoluna sorunsuz devam edenler varmış, daha araştırmak lazım sanırım. Haftasonu motoru bakıma götürdüğümde 525RR 'a bakıcam. Test sürüşü falan talep ederim belki onu da denemeden karar vermek olmaz
Mekanik motor da test edilebiliyor diye biliyorum 525rr ı

Motosikleti
YZF-R25
Ss tarzını sevdiğim için, cefasını çekmekten yana bir sıkıntım yok. Evet aslında genel bakış r25 tarafında bende o taraftayım, ama insan nedense tek karar veremiyor. Yol çok uzun gibi gelmiş ama git gel 15-15 30 km birde kendim geziyorum 40-50 km gibi bir günlük olucak. CBR500 ikinci ellerini bu fiyatlara bulmak eski modellerde mümkün olduğu için eledim maalesef. R25 in bazı kitlesininde motoru yıpratarak kullandığını bildiğim için ikinci elide bir şüphe doğuruyor o yüzden netleştiremedim zaten tam olarak.

Canı, ciğeri sökülmüş r25 vs her marş bastığında rus ruleti oynatan 450sr. Cbr 500r varken hem de. 🙄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar