Bütçemi o kadar yukarılarda tutacaksam zaten gider sıfır alır kendim bu masrafları yaparım..
Zaman beklemek o kadar da önemli değil..
Plaka masrafı
Lastik taktırma masrafı
Eksoz taktırma masrafı
Koruma takozu taktırma masrafı
Bakım masrafı
Yaktığı benzin masrafı
Tank pad masrafı
Jant şeridi masrafı
Bunların fiyatları motoru satarken yansıtılmaz..
Koruma takozu
Eksoz
Lastik
Bunlar zaten kişi isterse kendisi yapar.. Bu parçaların motorda kullanıldığı süre ve km baz alınarak %25 düşük fiyatı hesaplanır ve eklenir..
bırakın allahınızı severseniz. oldu o zaman, boş araç ile dolu aracı bir tutalım o zaman. 25% kısmını nasıl hesapladınız bilemedim ama sizden başka bu tür bir hesap yapan görmedim nedense. o kadar araç aldım sattım nedense o 25% ben araç ararken bana rast gelmedi... hatta acaba ben mi yanlış biliyorum diye döndüm sahibinden satılanlara baktım... yine 25% gibi bir fark çıkmıyor karşıma. 25% fiyat kırılarak satış yapılan yeri bizimlede paylaşırsanız biz de gidelim oradan alım yapalım?
hayal görmeyiniz, bu bahsettiğiniz alım yapacak kişilerin pazarlık gücünü arttırmak için ileri sürdüğü bir düşünce. ne yazık ki gerçek hayatta böyle bir hesap şekli yok. genelde bu tür iddialarda bulunanlar, bütçesini bahse konu rakamlara çekemeyen veya çekmek istemeyen ölücü diye tabir ettiğimiz kimseler oluyor ne yazık ki. ölücülük ile ancak pert araç veya zorda kalmış vatandaşın aracını hakkının altına alırsınız. ağlayanın malı da gülene yar olmaz derler....
sizin hesabınıza göre 1000 km deki r25 bütün ekstralarına rağmen 11.000 liraya satılmalı maksimum...
10.0000 km ye geldiğinde bu mantıkta baktığımda bu motorun 8000 tl civarına kadar fiyatını düşürmemiz lazım pazarlık ile...
20.000 - 30.000 km aralığına gelindiğinde 5.000 tl civarına kadar inmesi gerekiyor yine sizin mantığınızda
50.000 km ye geldiğinde de bu motorun maddi bir değerinin kalmayıp trafikten çekilmesi gerekiyor?
memlekette 528.000 km de satılan 1998 model mercedes in fiyatı 24.800 tl
456.000 km de satılan 1991 model mercedes 17.500 ....
bu arabaların şu anda maddi değerinin olmaması gerekmiyor mu sizce de ?
kısacası pazarlık gücünüzü artırmak adına komik olmayın.... (alınmaca gücenmece yok)
son not: her şey bir yana nedense araç fiyatlarına itiraz edenlerin 80%si asla o aracı almayı düşünmeyen kişiler oluyor. almayı düşünenler ise oturup kıyaslama yaparak hak edip etmediğine bakıyor ve genel olarak o kişiler aracı eğer maddi durumlarında bir zorlanma olmayacak ise hak ettiğine kanaat getirerek alıyor.
R25 15.500 olsun yine satılacak. üzgünüm ama bu bir gerçek. kendi sınıfında çift silindirli tek makine o şu anda.... Tıpkı bir zamanlar Ninja 250R ın olduğu gibi