R25 beğenmemek tabii ki kişinin tamamen kendi insiyatifi ama beğenene, kullanana da apaçi,motordan anlamayan,gerçek motor nedir bilmeyen falandı fişmandı gibilerinden sözler bence biraz fazla oluyor.
Ben şuan ybr kullanıyorum, önümüzdeki yaza doğru bir r25 alıcam, ben mesela motosiklette devir çevirmeyi seviyorum, düşük devirde tork sevmiyorum, ayrıca eski motor almakta istemiyorum.Yıllardır kullandığımız 2006 model ybr de bize on numara hizmet etti bu yüzden yamaha markasına da sempatim var ve r25 alıcam.
Bana göre r25 güzel ve tercih edilebilir bir motosiklet sesi güzel, gidiş iş yapar, bakım aralıkları 5000km o da fena değil, ben Çanakkale'de yaşıyorum ve burda yamaha yetkili servisi var, görünüş olarakta hoşuma gidiyor yani benim için her şeyiyle güzel bir motor.Diğer markaların modelleri r25 den daha az hoşuma gidiyor veyahut bana göre eksileri var neden r25 saçma olsun ve almayayım fiyat olarakta sanki r25 44 bin lira da diğerleri bedava mı, veyahut cbr500r lara anlık bakın zaten sıfır yok bilmem kaç bin kmde ikinci eline onun da dünyanın parasını istiyorlar o zaman o paraya cbr500r mı alınır az daha koy cb650 al xj6 al cbr500r da motor mu diyelim.
Hocam kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz elinize sağlık.
Yukarıda eleştrilen hadiseler sadece R25 e özel durumlar değil. Sorun kullanım tarzı ve amacı.
Mesela sizi ele alalım Ybr125 kullanıyorsunuz. Muhtemelen pek fazla güzlü motor da kullanmadınız o yüzden beğendiğiniz " devir çevirmeyi seviyorum, düşük devirde tork sevmiyorum" cümlesini kendiniz için kullanıyorsunuz. Bunlara "Neden" sorusunu ekleyip sorun ve ciddi ciddi düşünün.
Bundan 5 yıl sonra aynı soruyu kendinize sorduğunuzda inanın cevaplar çok farklı olacak.
Motorun sesini sevmek
Motorun görünüşünü sevmek
Bunlar SS bir motor için + gibi görünüyor ama o SS deki oturuş pozisyonu insanı hayattan soğutacak bir şekilde insanı rahatsız ediyor.
Peki Neden MT-25 değil de R25 örneğin.
MT-25 in çok agresif bir görüntüsü var bir mekana girecek olsanız herkes ayağa kalksın izlenimi veriyor.
Genel olarak yazıyorum lütfen üzerinize almayın.
Buradaki asıl amaç Motorumuzdan zevk almak. Motorla gösteriş yapmak değil. Gösteriş yapmak isterseniz zaten bunun sonu yok.
Olacak olanlar şunlar: R25 alacaksınız sonra diğer R25 kullanıcıları gibi daha 3. ayda sıkılmaya başlayacaksınız Neden sıkılacaksınız işte bu gösteriş merakı yüzünden. Sonra R6 lara bakmaya başlayacaksınız, daha sonra 2005 model R6 veya R1 alınır mı diye araştırmaya başlayacaksınız ve böyle gidecek. ve Motordan tad alamayacaksınız.
Sonra da malum sarı sitede şuanda 1000 e yakın ilan içinde ve diğer malum Letg sitesinde de bir o kadar daha satılık ilanının içinde motorunuz yer alacak .
Peki insan niye 2 tekere biner. Neden 2 teker kullanır. Aslında cevabı herkese göre değişir ama merkezinde "Özgürlük hissi" olduğunu düşünüyorum.
İşte bu sebeplerden dolayı Kendinize uygun motosikleti bulun ve uzun süreler kullanın.
Burada ki tavsiyemiz de zaten bu.
Ve son olarak şunu yazayım. Sizi kesinlikle Eleştirmiyorum. Bu tip motorların alım sebeplerinden dolayı çoğu 250 lik SS arızalıdır bakımsızdır. 2. sahiplerine eziyet olur. Bizler de bu konuya üzülüyoruz.
İnsan atına eziyet eder mi!!!
Sağlıcakla . İyi sürüşler.