R25 Ömrü Biten Zincir

Abiler, kardeşler merhaba,

R25'im 23bin km'yi devirdi, zincirim ise berbat bir halde. Bozulduğunu, gerdirilmeyeceğini ve değişmesi gerektiğini kesin olarak biliyorum.

Zinciri kontrol etmeyi biliyorum ancak dişliler hakkında emin olamıyorum, dişlilerimin bozulup bozulmadığını, değişmem gerekip gerekmediğini nasıl anlayabilirim, görünürde bir sorun sezmiyorum ancak zincir gibi püf noktaları var ise bunları bilmiyorum. Tavsiyelere açığım.

----

İkinci soruna gelirsem de, zincir artık değiştirmek farz oldu ancak ne seçmeliyim, gerçekten hiçbir fikrim yok.

Aklımda orijinalini almak vardı aslında ancak konuştuğum birisi orijinali yerine "RK" markalı zincir almamı, orijinalinden daha kaliteli olduğunu söyledi, ben de şüpheye düştüm.

Orijinal zincir + dişli seti = 780TL
Orijinal zincir = 580TL
RK Zincir = 440TL
RK Zincir + dişli seti = 850TL (Garip şekilde orijinalinden bile pahalı)

Açıkçası öğrenci olarak cepte fazladan 10TL kalsa bile kar gözüyle baktığım ve bunlar benim için çok ütopik rakamlar olup, her halükarda borca girip alacağım için sadece RK zincir alıp çıksam bütçe açısından diğerlerine göre rahat olacak ancak dandik bir mala para vermek, özellikle de zincir gibi önemli bir organ için ucuza kaçıp riske atmakta istemiyorum. Ondan tecrübelerinize dayanarak fikir almak açısından bu konuyu açtım.

Sizce hangi seçenek daha mantıklı veya farklı bir öneriniz var mıdır? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 125 R 2014
Dişlilerin ucunun küt olması gerekir sivrilmeye başladıysa aşınıyor demektir.

Dişlileri değiştirmezseniz yeni takacağınız zinciri de aşındıracaktır.

orjinal set kullanın gerek yok başka markaya
çünkü işini yapıyor zaten sorunsuzca o yüzden orjinal kullanın
zaten ön arka sunstar dişli zincir d.i.d kullanıyor :king:

Benim mt25 te 21 bin km oldu, orjinal zincir dişli seti var üzerinde.
250 km kadar önce ayarlattım gergisi sona dayandı, haftaya bakımda bende zincir dişli setini serviste orjinaliyle değiştiricem yine.
Şöyle düşün orjinal zincir dişli setin 23 bin km gitmiş, belki daha iyi bakılıp daha uzun kmler de gidebilirdi, belki gideceği oydu ama çokta kısa ömürlü değil bence o yüzden orjinalden devam edicem ben.

sprocket_02-jpg.24431

Aşınmış dişli sivrileşir kırıklar olabilir ve temas eden kısım özellikle hilal gibi aşınır.
X ring zincir biraz pahalı olabilir ama yağlamamayı biraz daha fazla tolare ederek daha uzun ömür sunar bence düşünebilirsiniz. Orjinali her zaman en iyisi olacak diye bir kural yok. Orjinali sadece fabrikanin belirlediğı şartları minimum ve en optimal karşilayan seçenektir. Yoksa kimse irc leri atıp rosso mosso lastikle değiştirmez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rk çok iyi zincirdir.Google da kısa bir arama ile kullanışdığı yerleri görebilirsiniz.zincir ve dişli beraber değişmesi lazım yoksa zincir yada dişli tekrar aşınabilir,uyumusz hareket edebilir.ben duke 390 a ktm orjinal dişli ve Rk zincir aldım.
Elimde 750ccye kadar destekli rk 520xso 112 bakla var istersen.benim motora kısa kaldı 114 aldım ben.sadece takılıp geri söküldü....
onun dışında ek da iyidir ancak türkiyede satılanlar genellikle did yada rk iki marka var çoğunlukla....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
JT dişli ve zincirler de iyi.

Motosikleti
R25, CRF250L
Bir de CZ marka var diyorlar, R25 için kullanan var mı?

Ekleyebilirsen dişlilerin fotosunu ekle en azından sana daha iyi fikir verebilmemiz açısından iyi olur. Bende motorumun zincirini 21 binde değiştirdim. Ama arka dişlim bi 20 bin daha giderdi sonradan anlamdım ama gec oldu. Ayrıca zincir+dişli değişsen bile eskileri almayı unutma derim sonra lazım olabilir. Tabi durumları kötü değilse.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Her zincir değişiminde asgari ön dişli de değişmeli (en çok aşınan ön dişli), arka dişli duruma göre bir sonraki zincir değişiminde de değişebilir, yapmışlığım var. (Artık her ikisini birden değiştiriyorum...)

Motosikleti
R25, CRF250L
R25 için cz zincir almayı düşünüyorum. R25 zinciri kaç bakla? Orijinal zincirinden daha iyi olur mu? Dinamik zincir ile görüştüm ama bakla sayısını bilmediğimden sipariş veremedim

RK, CZ de kullanılabilir markalar. Aradaki fiyat farkında göre karar verilebilir.
Ancak her halukarda zincir dişli set olarak değiştirmek en iyisidir. Biri çıkıp ben sadece zincir değiştirdim bir şey olmadı diyebilir, yani şimdi abartıcam ama eroin kullanan herkes de ölmüyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar