2 çift lastik 6 ayda beni aşar
şuan da en mantıklı olan o geliyor kullananlar da çok memnun tam bir fiyat performans diyoarlar kışın da çok iyiymiş
al işte
Lastikleri seçerken kullanıcı deneyimi elbette önemlidir ama alternatiflere bakarken iyi bir karşılaştırma yapabilmek için mutlaka teknik veriye ihtiyaç duyarsın.
Mesela herkesin önerdiği Michelin Pilot Street, Rosso gibi radial bir lastik değildir. Konvasiyonel bir lastiktir. Dolayısıyla belli bir km'yi geçtiğinde lastiğin performansı dramatik şekilde düşer.
Yine hız endeksi düşüktür Rosso'lara göre. (Rosso H, Street S)
Bu basit bir örnek. Lastikte kullanılan kauçuk, silika, katmanlar vs birçok etmen vardır lastikten alacağın geri bildirim bile fark eder. Mesela rossolar bi-compound yüzeye sahiptir. Ortalar görece sert hamurdan üretilirken, omuzlarda daha fazla tutuş için yumuşak hamur kullanılır.
Hatta yukarıda sayılan lastiklerin aksine desene baktığında, Rosso'ların sona doğru silik olduğunu görebilirsin. Bu piste çıktığında sana zaman avantajı ve daha fazla tutuş sağlar. Yola çıktığında ise tam silik olmadığı için tutuştan ödün vermezsin. Diğer taraftan üstte sert hamur lastiğin rijiditesini artırarak straight diye tabir ettiğimiz düz bir hatta ivmelendiğin durumlarda veya otoban sürüşlerinde lastiğin stabilitesini artırır ve güvenli bir sürüş sağlar.
Saymakla bitmeyen birçok detay verebilirim sana. Dolayısıyla bir lastik alırken yalnızca kullanıcı yorumlarına değil, lastiklerin spesifikasyonlarını, hangi motosikletei hangi sürüş tarzına hangi lastik olur vs. araştırman olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
Michelin Road 4 kullanıyorum Er6F'te. 20.000 km'ye yaklaştım, ben de değiştirip yeniden Road 4 alacağım. Hem uzun ömürlü bir lastik hem de birçok hava durumunda vazifesini çok iyi yerine getiriyor. İmkan varsa Aralık-Mart arası Anlaş Winter Grip, geri kalan aylar için Michelin Road 4-5
Michelin'de Pilot Street dışında R25'e uygun lastik yok diye hatırlıyorum sanki.