R25 için egzoz tavsiyesi

Motorum için egzoz almayı düşünüyorum. Amacım çok fazla ses çıkarması insanları rahatsız etmesi değil ama en azından rolantide tok güzel bir ses çıksın istiyorum. Akrapovic düşündüm ama aşırı pahalı o yüzden vazgeçtim.

Hem ses tonu hemde fiyat olarak önerebileceğiniz egzoz var mı ?

hem ayramın dökülmesin hem egzozdan güzel ses çıksın

tiger filan bak biraz daha ucuzdur

Yani akrapovicten daha ucuz egzoz alıp akrapovic sesi istemiyorum ki. Ayran bitmesin yeter :)

Tiger ses olarak nasıldır tavsiye eder misiniz ?

Katalizör iptali yaptır diyenler var ama doğrusu yaptırsam mı yaptırmasam mı iyi çok anlamıyorum.
iptal ettirsem zararı ne olur ?

R25'de ayrı ayrı egsoz sesleri dinledim ( full akropovıc,slip on akropovic,mivv,tiger ) maalesef hayalimdeki sesi vermiyor hiçbiri , sebebide 4 silindir sesi aramam. Egsoz hiç düşünmedim.Ayrıca stok egsozun kendi sesi gayet güzel ve 7000 devirden sonraki motor sesi zaten efsane oldu bile. Ben egsozu değiştirmeme taraftarıyım,gelen sesler yapılan masrafa değmiyor.

peki ne egsoz isterdin diye sorarsan r6 için toce isterdim :)

hadi kat iptalini de yazayım, kat iptali yaptıktan sonra motorun tekrar ayarlanması gerekiyor aslında, çoğu kişi bunu yaptırmıyor, güç artar tüketim artar ayrıca muayenede sorun olur, birde egsozundan motorun ıcınde yanmadan atılan benzın arada yanar alev atar ve patlar,pat pat sesler cıkartır:) .

Son düzenleme:
R25'de ayrı ayrı egsoz sesleri dinledim ( full akropovıc,slip on akropovic,mivv,tiger ) maalesef hayalimdeki sesi vermiyor hiçbiri , sebebide 4 silindir sesi aramam. Egsoz hiç düşünmedim.Ayrıca stok egsozun kendi sesi gayet güzel ve 7000 devirden sonraki motor sesi zaten efsane oldu bile. Ben egsozu değiştirmeme taraftarıyım,gelen sesler yapılan masrafa değmiyor.

peki ne egsoz isterdin diye sorarsan r6 için toce isterdim :)

hadi kat iptalini de yazayım, kat iptali yaptıktan sonra motorun tekrar ayarlanması gerekiyor aslında, çoğu kişi bunu yaptırmıyor, güç artar tüketim artar ayrıca muayenede sorun olur, birde egsozundan motorun ıcınde yanmadan atılan benzın arada yanar alev atar ve patlar,pat pat sesler cıkartır:) .

Yani aslında dediğiniz gibi 7000 devirden sonraki sesi benimde çok hoşuma gidiyor ama rolantide çalışırken biraz daha tok bir ses olsun istiyorum. 4 Silindir sesi alamayacağımı biliyorum gönül isterki öyle ses çıksın o zaman acımam paraya :)

Peki katalizör iptalinin motorun teknik aksamına herhangi bir zararı var mı ? Ayrıca katalizör iptali yaptırsak orjinal egzozu dursa çok bir fark olur mu ?

Son düzenleme:
katalizor iptali yaptıracaksan orjinal egsozun durmasın,olay bir bütün halinde sistemi değiştirmek orda.Full system diyor yabancılar,tüm egsoz hattı değişiyor,kat iptal oluyor ve boylece en ust verimi alıyorsun.Güç artıyor,yakıt tüketimi artıyor buna karşılık satılan egsoz sistemleri genelde stok egsoz sistemlerinden ciddi anlamda hafif oluyor,buda toplam ağırlığı düşürerek motoru hafifletiyor. Motora ekstra bir zarar vermiyor ama yakıt sistemi dyno run a sokularak tekrar düzenleniyor power commander takılıyor yazılımı değişiyor.Bunu yapan kaç kişi var dersen :) az.. Hepsi maliyet ciddi rakamlar tutuyor.

Belki şunu deneyebilirsin önce,kat iptali yapmadan orjinal egsozsun susturucusunu çıkart sesi dinle,beğenmezsen slip on egsoz al içinde muffler denilen susturucusu oluyor,onu istersen çıkartıp takabiliyorsun,youtube'da videolar var,sesi dinletmek için çekilmiş.

En son kararı hepsini izledikten dinledikten sonra vermeni tavsiye ederim.Birde yerli üretici FERİK EGSOZ var,fena değil diyorlar,onada bir şans verilebilir,yerli malı yurdun malı,bazen iyi işler çıkartıyorlar.Örnek TECH90 kotları

katalizor iptali yaptıracaksan orjinal egsozun durmasın,olay bir bütün halinde sistemi değiştirmek orda.Full system diyor yabancılar,tüm egsoz hattı değişiyor,kat iptal oluyor ve boylece en ust verimi alıyorsun.Güç artıyor,yakıt tüketimi artıyor buna karşılık satılan egsoz sistemleri genelde stok egsoz sistemlerinden ciddi anlamda hafif oluyor,buda toplam ağırlığı düşürerek motoru hafifletiyor. Motora ekstra bir zarar vermiyor ama yakıt sistemi dyno run a sokularak tekrar düzenleniyor power commander takılıyor yazılımı değişiyor.Bunu yapan kaç kişi var dersen :) az.. Hepsi maliyet ciddi rakamlar tutuyor.

Belki şunu deneyebilirsin önce,kat iptali yapmadan orjinal egsozsun susturucusunu çıkart sesi dinle,beğenmezsen slip on egsoz al içinde muffler denilen susturucusu oluyor,onu istersen çıkartıp takabiliyorsun,youtube'da videolar var,sesi dinletmek için çekilmiş.

En son kararı hepsini izledikten dinledikten sonra vermeni tavsiye ederim.Birde yerli üretici FERİK EGSOZ var,fena değil diyorlar,onada bir şans verilebilir,yerli malı yurdun malı,bazen iyi işler çıkartıyorlar.Örnek TECH90 kotları

Çok soru sordum kusura bakmayın çok anlamıyorum bu tür şeylerden :) Orjinal egzozun susturucusu derken egzozu komple çıkarmak mı yoksa egzozun içerisinde susturucu varda onu mu çıkaracağım. Ayrıca bu işlemi kendim yapabilir miyim ?

Ayrıca verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim.

orjinal egsozun içindeki susturucunun çıkartılmasını kastettim,egsozun kalacak ama bunu yapmadan önce geri dönüşü olur mu onu öğrenmek gerek,yani susturucuyu çıkartırsın sesi beğenmezsen geri eski haline getirebiliniyor mu hasar vermeden, bu önemli.

İşlemin yapılışı hakkında bilgim yok,belki forumda yapmış biri vardır veya servise danışabilirsin. rica ederim.

orjinal egsozun içindeki susturucunun çıkartılmasını kastettim,egsozun kalacak ama bunu yapmadan önce geri dönüşü olur mu onu öğrenmek gerek,yani susturucuyu çıkartırsın sesi beğenmezsen geri eski haline getirebiliniyor mu hasar vermeden, bu önemli.

İşlemin yapılışı hakkında bilgim yok,belki forumda yapmış biri vardır veya servise danışabilirsin. rica ederim.

CBR'de egzoz tüpünün içinde sanırım katalizör. Zaten hayvan gibi ısınmasını başka bir mantıkla açıklayamıyorum :) Kışın koy odaya, egzozun çıkışını bir botu ile dışarı ver, çalıştır rölantide, 15 dk'da hamam olur hamam :cherry:

Ben R25'in orjinal egzoz ile sesini beğeniyorum. Bir de rölantide ne takarsan tak, 250 cc çift silindir motor, asla istediğin sesi vermez. Yani daha iyi bir ses elde etsen de attığın taş vurduğun kuşa değmez. Aksine inansam CBR'nin egzozu değiştirirdim. Hem kat iptali, hem daha iyi ses, hem de sağ ayağımın azcık arkasında nükleer çekirdek ısısında soba borusundan kurtulmuş olurdum. Ama biliyorum ki helikopter gibi olcak sesi.

efendy'de benim gibi düşünüyor, r25'e egsoz işine değmez.Olur ducati panigale , oda çift silindir ama egsoz yaparsın biraz daha güzel ses verir :) ee çift silindirden çift silindire fark var amaaa ne panigale ne başka motor, 4 silindir sesi şiir gibidir.

Bu arada sözün orjinali "attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmemek" miş. Hatalı şekilde kullanmışım.

Ducati farklı, R25 rölantide egzoz tüpünü dolduramaz, hatta düşük devirlerde bile şaibeli. O yüzden yırtık, tiz bir ses elde etme ihtimali tok ve bas bir ses elde etme ihtimalinden fazladır.

Ducati'nin manifolddan çıkan karışım miktarı ziyadesi ile tüpü doldurur, sonuçça 4 silindirin her daim dolu sesini yakalayamasa da hoş bir ses elde edilir.

Hele tek silindirde rölantide devirdeki dolu ve boş turlar sayılabiliyor :) Sonra helikopter gibi kesik kesik ses çıkartıyor.

Videoda dinlediğiniz sesle yanında dinlediğiniz ses arasında aşırı derecede fark oluyor.Videolara fazla güvenmeyin.

Doğru çekimde çok az fark oluyor. Onuda 3-5 videodan sonra ayırt edebiliyorsun. Ben 3 ayrı egsoz sesinde denedim. Gerçek hayat ve video ları kiyaslayarak söylüyorum bunu. Tabi bazı videolar ve kayıtlar çekim yapılan yerin akustigi,mikrofin kalitesi gibi değişkenlerden etkilenerek gerçek hayattaki sesten biraz farklılasiyor. Dediğim gibi aynı egsoz ve motora ait farklı videolar izlemek sapmayi en aza indiriyor.

Bende araştırıyorum şuana kadar en tatmin edici sesi ixil egzozda buldum. Büyük ihtimalle ondan yaptıracağım. Sende araştır istiyorsan.

Bundan bi kaç hafta öncesine kadar çok seviyordum r25 de tigerı, ixili.. Ta ki canlı duyana kadar sesi. Kalabalık bi alanda 6 7 bın devirden sonra küfür yeme ihtimaliniz %99.9. İnsanları çok rahatsız eden bir ses olduğunu düşünüyorum ki yanımdaki insanlar da gerçekten küfür etti geçen arkadaşa :D bir daha düşünün canlı duyun derim yüksek devirlerdeki sesini

hayatımda hiç orjinal dışında egsoz kullanmadım ama diavola diye bir marka duydum araştır istersen.

Egzoz olayı adamı sürekli gıdıklayan bir konu ama maddi imkanlar göz önüne alınınca R25 için egzoza 2.500 TL para vermektense üzerine 3-5 biraz daha para koyup neredeyse cc yükseltmek mümkün. Bu nedenle kendimi dizginliyorum. Egzoz sesi olarak da hem sokakta hem de videolarda bayağı denk geldim. İşin piri değilim ama kesinlikle tiger egzoz bu motor için en berbat olanı. Pat pat sesinden başga bişey değil, neredeyse cg gibi ses çıkarıyor:) En beğendiklerim ise: gp full sistem akrep ve ferik egzoz. Bir de "motoexhaust" diye instagram hesabı var. Oraya ve ferik egzoz instagram hesaplarına bakmanızı öneririm.

Ne zaman arkadan gelen tırrrraaarraarrr sesi duysam ahanda egzozlu bir r25li tapa gaz geliyor derim ve neredeyse hiç yanılmam. Emin ol orijinal egzozunun sesi daha güzel. (sesi tam yapamadım ama anladınız o sesi :) )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar