R25 düşük viteste yüksek devir

Selamlar dostlar, öncelikle forumda yeniyim buralara pek aşina olamayabilirim şimdiden kusura bakmayın.
Yeni yeni motor sürüyorum ve şuan halihazırda 2017 model R25 kullanıcısıyım, 14.000 devir çevirebiliyor diye biliyorum. Benim şöyle bir sorum var, ara ara düşük viteste biraz yüksek devir yapıyorum 1. viteste 9-10000 devir civarı mesela. Çok uzun bir süre yapmıyorum 10-15sn arası maksimum, motora zarar verir miyim?

Düşük hacim motorda uzun süre yüksek devir çevirmek elbet motorun ömründen yer. 1. vitesi kalkış vitesi olarak düşünüp kalktıktan sonra 2. vitese atmanız daha sağlıklı olur. 1. viteste 9-10000 devir çevirmenin size hiç ama hiç katkı ve yararı yok.

Anladım hocam, genel olarak çok beklemeyen 7000 devir görünce vites atan biriyim ama ara sıra bu şekilde kullandığım oluyor. Zararı varsa bir daha yapmam.

Ne kadar çok devir o kadar çok aşınmak demek, ama burda en büyük etken kullandığınız yağın ve sarf malzemelerinin kalitesi. Tabi temelli ölü gibi kullanmayın bu araçlar tamamen bizlerle yaşayacak değiller ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar