Birkac sebep var, bagimsiz:
Birincisi, yorum yapanlar aldigini motosiklet olarak gormuyor,
SYOK olarak goruyor, yani "
Sidik Yarisi Objesi". Bu acidan pahali bir kol saati ve ya en son model pahali bir cep telefonu ile motosiklet arasinda hic bir fark yok. Islev ayni.
Ornek: iphone'un ikinci modeli yeni cikmis. Turkiye'de yok gibi bisey. Amerika'dan Turkiye'ye donecek bi arkadas SYO olarak ucuzlayan ilk modelinden edindi bi tane. Bir sure sonra e-maillestik, sorum "telefonuna ilgi nasil?" cevabi: "Cok kotu. iphone nedir bilmeyenin umrunda degil, bilense yenisi cikti diyo."

fazlasiyla hakketti bence.
Ikinci bir kisim ise yine aldigini motosiklet olarak gormuyor,
KCM olarak goruyor, yani "Karsi Cins Miknatisi".
Ornek: Yillardir gorusmedigim bir arkadas Turkiye'den aradi, konusuyoruz. Laf lafi acti, motosikletim oldugunu ogrendi, ilk tepkisi "olum evli adamsin, n'apcan motosikleti, starbucks onunde kiz mi avlican" bi an sessizlik oldu, hic bisey diyemedim, cunku hic bekledigim bir cevap degildi, oyle bi kullanimi oldugundan habersizdim motosikletin... "seviyorum motosiklet kullanmayi" diyebildim bi sure sonra. O da sasirdi sanirim ben anlamayinca.
6000 liralık cbfme yazın köyüme gittiğimde bu para bu motora verilirmi diyorlar..cahillik işte..bildiğin yolda devam..hayat ve zevk sana ait...
Bu da
ucuncu ve kismen hakli bir sebep, ozellikle yasi fazla kesim icin,
YGO yani "yokluk gecirmis olma".
Ornek: Yeni Superduke almisim. Normalde sormaz ama oylesine soracak oldu babam fiyatini. Cevap verince bir sure bosluga bakar gibi bakti yuzume. Olctu bicti oturmadi mantigina. Hic bisey demedi galiba. Belki pahaliymis demistir, hic hatirlamiyorum. Ama bakisini unutmuyorum. Ve sonuna kadar hakli adam. Hayati boyunca sahsi arabasi hic olmamis, 3 cocugunu memur maasiyla yetistirip okutmus, yememis yedirmis, icmemis icirmis, gayet dogal...