Tekrarlıyorum. Daha önce motosiklet tecrübesi olan birisi ABS'li motosiklet ile başlayıp devam ettiği sürece asla ABS'siz başlayan birisi kadar iyi frenlene yapamaz. Farklı şartlarda yapacağı frenlemenin geri tepkilerini bilemez bilse dahi uygulamaya dökemez. İstediğiniz kadar saçma diyin şöyle diyin böyle diyin bu değişmeyecek bir kural. Eğer yardımcı bir fonksiyon olmadan bir işi mükemmele yakın düzeyde öğrendiyseniz, artık herhangi bir fonksiyona ihyaç duymazsınız. Ben ABS gereksiz bir sistem demiyorum elbette gerekli bir güvenlik önlemidir. Ancak, ABS farklı durumlarda kendini yenileyip geliştirebilen, öğrendiği durumları farklı şekillerde faaliyete dökebilecek bir sisten değildir. Yani insan aklı ve kabiliyetlerinden daha üstün asla olamaz. 6 yıldır motosiklet kullanıyorum ankara kışının zamanında yarım metre karı ve donunda motosiklet kullandım, kuryelik yaptım(öğrencilik) bir kez olsun düşmedin çok sükür. Şimdi tatsumocular çıkıp yok abs şöyle böyle.. Gerek yok, sen yazın kuru asfaltta bin ABS'li motoruna ama çıkıpta ABS'nin insan tepkilerinden iyi bir sistem olduğu palavrasına inandırmaya çalışma.