R25 5000km bakımı hk.

Merhaba, yarın motorun 5000km bakımı yaptıracağım, birkaç sorum var.

Standard koydukları yamalube yağından koydurmak istemiyorum durumlar hala aynımı onu koydurmak zorunda mıyız ?

Motor şuan 5000km de Top Speed son zamanlarda düştü yağ filtresi ve yağ değişecek hava filtresinin değişmesine gerek varmı ?

Bir de fiyatlar ne durumda ? 1000km bakımını yağ+yağ fitresi 155₺ ye yaptımışım.

Teşekkürler..

noz

Garanti kapsamındaysan servis ne derse o olur.Garanti sonu ne istersen yap....

Geçenlerde Ankara Yamaha Baydar'da yaptırdım. Yıllık bakımını 190 TL ödedim. Motorum 2800 km de.

noz'un dediği gibi başka yağ koymayıp kendi yağlarını koyarlarsa şöyle yapabilirsin.
eğer paran çok sa yeni yağı koyduklarından sonra git başka yerde yeni yağı döktür istediğin başka yağı doldur.

Yamaha özellikle kendi yağını koydurmakta ısrarcı hatta servisler bakım aralıklarını da 6 da ise 3 de gel 10 da ise 5 de gel diyorlar. Ama sen ısrarla bu yağı koyun derseniz koyuyorlar sadece sisteme müşteri yağı konuldu diye not düşüyorlar. İleriki dönemlerde bir sıkıntı çıkarsa başka yağ kullanmışsınız diye garanti iptali yapabilirler yada arızayı garanti dışı gösterebilirler. Yamalube pek kötü bir yağ değil ayrıca ayrıca en kötü yağ bile 5-6 bin hiç bir sorum yaratmaz yeterki yağ yeni olsun.

Peki hava filtresini değiştirmeye gerek var mı ? Motor yaklaşık 1.5 senedir kullanılıyor 2017 Ocak trafiğe çıkışlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar