benim tek korkum ledlerimi sökmeseler bari grenajları açarken ulan çok uğraştım be
250cc spor pazarı avrupada çok kısa ömürlü olunca bu segmentte ki şüphelerini farklı konularda paylaşmıştım.
Ciddi bir takip yapmadığım için 250cc sporun neden tutmadığını pek bilmiyorum ama belki de sorunlar çıkması ya da çıkma ihtimali buna sebep olmuş olabilir.
2-3 yıllık bir denemeden sonra Honda direkt 500cc motor üretirken Yamaha ve Kawasaki 300cc'ye döndüler.
Tabi benim şüphelerimi gidermese de yanlış düşündüğümü hissetmeme neden olan bazı şeyler de var.
Mesela Suzuki bu yıl bir 250cc spor üreterek avrupa pazarına girdi.
Yine Honda ve Kawasaki'nin sattığı yıllarda avrupada bu iki markadan bir şikayet duymadık.
Hatta kawasaki Türkiye pist yarışlarında fırtına gibi esti.
Fakat şüphe çeken bir başka konu Honda'nın yeni bir 250cc yapması ama avrupa pazarında bunu satmaması ya da satamaması!
Halbuki oldukça iddialı bir model bu.
Yamaha'ya gelip ne anlatmak istediğimi özetleyeyim.
Yamaha bilindiği gibi R25'e benzer bir motosikleti avrupa piyasasında satıyor.
Türkiye'de 300cc olarak bilinen bu model yanlış bilmiyorsam aslında 300cc'den bir hayli büyük.
Benim merak ettiğim şey bahsi geçen sorunların bu modelde de olup olmadığı.
Yani yamaha bu sorunları sadece R25'te mi yaşıyor yoksa R3 ya da adı her neyse avrupada sattığı modelde de bu var mı?
Ya da avrupada eskiden sattığı R25'lerde aynı sorunlar yaşandı mı?
Çünkü ülkemize ve asya pazarına hala aynı modeli satıyor.
Eğer avrupa pazarında sorun yoksa iğrenç bir çifte standart var demektir.
Bu da hiç hoş değil.
250cc spor pazarı avrupada çok kısa ömürlü olunca bu segmentte ki şüphelerini farklı konularda paylaşmıştım.
Ciddi bir takip yapmadığım için 250cc sporun neden tutmadığını pek bilmiyorum ama belki de sorunlar çıkması ya da çıkma ihtimali buna sebep olmuş olabilir.
2-3 yıllık bir denemeden sonra Honda direkt 500cc motor üretirken Yamaha ve Kawasaki 300cc'ye döndüler.
Tabi benim şüphelerimi gidermese de yanlış düşündüğümü hissetmeme neden olan bazı şeyler de var.
Mesela Suzuki bu yıl bir 250cc spor üreterek avrupa pazarına girdi.
Yine Honda ve Kawasaki'nin sattığı yıllarda avrupada bu iki markadan bir şikayet duymadık.
Hatta kawasaki Türkiye pist yarışlarında fırtına gibi esti.
Fakat şüphe çeken bir başka konu Honda'nın yeni bir 250cc yapması ama avrupa pazarında bunu satmaması ya da satamaması!
Halbuki oldukça iddialı bir model bu.
Yamaha'ya gelip ne anlatmak istediğimi özetleyeyim.
Yamaha bilindiği gibi R25'e benzer bir motosikleti avrupa piyasasında satıyor.
Türkiye'de 300cc olarak bilinen bu model yanlış bilmiyorsam aslında 300cc'den bir hayli büyük.
Benim merak ettiğim şey bahsi geçen sorunların bu modelde de olup olmadığı.
Yani yamaha bu sorunları sadece R25'te mi yaşıyor yoksa R3 ya da adı her neyse avrupada sattığı modelde de bu var mı?
Ya da avrupada eskiden sattığı R25'lerde aynı sorunlar yaşandı mı?
Çünkü ülkemize ve asya pazarına hala aynı modeli satıyor.
Eğer avrupa pazarında sorun yoksa iğrenç bir çifte standart var demektir.
Bu da hiç hoş değil.
Forumda genel olarak, yüzlerce parçadan oluşan bir aracın tasarım ve üretimini yapmak çocuk oyuncağı zannedildiğinden bu tip hatalarda anında karalama kampanyası başlatılıyor. Firmalar ürünlerini aylarca süren birçok testlerden geçirseler de gerçek hayatta karşılaşılan koşullar bazen beklenmedik sorunlara yol açabilir. Yamaha tarafından yapılan açıklamada dikkat edilirse "olabilir, çıkabilir" şeklinde yuvarlak ifadeler kullanılmış. Bunun anlamı bu problemlerin muhtemelen en fazla bir iki araçta ortaya çıkmış olması ve Yamaha'nın kimseyi riske atmak istememesinden tüm araçlarda gerekli düzeltmeyi yapacağıdır. Yani aslında çok büyük olasılıkla %99.9 hiçbir sorun çıkmayacaktır ama yine de işlerini şansa bırakmıyorlar. Bu tip şeyler tüm firmaların başına gelebilir ve öngörmek imkansıza yakındır. Siz yüz bin araç satarsınız gider bir tanesinde bir şey çıkar. Çoğunlukla tamamen tesadüfidir ama yine de firma sanki yüzlerce araçta çıkmış gibi oturup bir çözüm bulur. Bu da onun gibi bir şey... Yukarıda R1 denmiş ama R1'de bile çıkabilir. Bu konunun motorun kalitesi ile bir alakası yok. Burada istisna olarak sadece belki uzay mekiklerinde falan böyle sorunlar olmaz ki onun bile garantisi yoktur veya arıza yapan ne ise onun yedeği vardır.
Kardesler yamaha ya az once kayit actirdim 1 ay kadar surer dediler
Bunla ilgili bir kaynak var mı?300 cc altı motorlar otoyola çıkmaz Avrupa'da,
300cc scooter ve motorların bir anda türemesinin en büyük sebebi bu.
Senin kafan rahat kardeşim , yedek makinen var ... X-max
Kazasız , belasız sürüşler...
Arkadaşlar Mt25'lerden hangi seri no'ya sahip olanlar bu geri çağırmaya dahil. Bu konuda bilgi bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.