R1150 R Custom Motor Hakkında

Motosikleti
Hyosung GT 250 R
Merhabalar,

Yaklaşık 1 ay önce proje amaçlı BMW R1150 R Rockster aldım. Teknik servis kılavuzları yardımıyla, sanayi ve garaj arasında mekik dokuyarak motoru mekanik olarak topluyorum. Ancak motor çekme belgeli olduğu için önümde ciddi bir muayene süreci var ve kafamda birkaç soru işareti mevcut:

• ABS (Servo) İptali: Motordaki iABS sisteminin elektrik tesisatı kurcalanmış ve servo muhtemelen yanık. Sistemi tamamen bypass edip iptal etmeyi düşünüyorum. Göstergede arıza ışığı yaktırmazsam, muayenede ABS'nin fiziksel olarak iptal edildiğini anlarlar mı? Süreç nasıl işliyor?
  • Özel Akıllı Gösterge: Navigasyon vb. özellikler için kendi akıllı ekranımı tasarlıyorum. Orijinal paneli iptal edip bu ekranı takarsam muayeneden geçer miyim? Hız ve toplam kilometre verilerinin okunması yeterli midir?
  • Şasi ve Grenaj: Şasiyi kesinlikle kesmiyorum. Kendi tasarladığım grenaj, çamurluk ve ön farı ekleyeceğim. Şasi orijinal kaldığı sürece bu tarz kozmetik/aydınlatma değişiklikleri ağır kusur sayılır mı?
Hem bu muayene süreçleri hakkında tecrübesi olan hem de R1150 serisinin mekaniğine/kronik sorunlarına hâkim arkadaşların yönlendirmelerine çok ihtiyacım var.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şimdiden kolay gelsin. Sorularınıza yanıt olarak;

*Eski motorumda oksijen sensöründen kaynaklı sürekli Fi ışığı yanıyordu ve motoru soktuğum iki muayenede de sorun olmadı, hatta ekrana bile bakmadılar. Zaten fren testinde motor üzerinde siz oluyorsunuz ve siz fren yapıyorsunuz. Motorun sadece durup durmadığına baktıklarını düşünüyorum.

*Hız ve toplam km için de göstergeme hiç bakmadılar, benim verdiğim beyanı hep esas aldılar. Yeter ki söylediğiniz toplam km, bir önceki muayenede söylenen km'den daha az olmasın.

*Uzun/kısa farlarınız, stop ve sinyalleriniz düzgün çalıştığı sürece ağır kusur sayılacağını düşünmüyorum.

İçiniz rahat olacaksa sadece motosiklet muayenesi yapan istasyonlardan ziyade araba/motor/kamyonet gibi her aracın muayenesinin yapıldığı karma istasyonlara götürmenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
ön arka çamurluk yerinde olsun, plakalık yerinde olsun, sinyaller, korna-uzun kısa far doğru çalışsın. Frene basınca dursun ( 2 kuka arası fren yaptırıyorlar )

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
muayeneye goturdugunuz istasyon karma istasyon olsun yani hem arabaya hemde motora bakilan yer olsun oyle yerlerde motoru fazla kurcalamiyorlar sadece motorsiklete bakan istasyona gotururseniz sorun cikartabilirler cok inciliyorlarmis

F54

abs çalışmayan motor muayene de sıkıntı olmaz kimse ekranda olan arıza ışıklarına bakmıyor ki fren e basınca lamba yanıyor mu fren tutuyor mu ona bakıyorlar
hatta tekeri kaydır diyorlar fren yaparken abs devreye giriyor neden kaymıyor diyorlar yani çok teknik bilgi sahibi değiller yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar