- Motosikleti
- Hyosung GT 250 R
- Konu Yazar
Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce proje amaçlı BMW R1150 R Rockster aldım. Teknik servis kılavuzları yardımıyla, sanayi ve garaj arasında mekik dokuyarak motoru mekanik olarak topluyorum. Ancak motor çekme belgeli olduğu için önümde ciddi bir muayene süreci var ve kafamda birkaç soru işareti mevcut:
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yaklaşık 1 ay önce proje amaçlı BMW R1150 R Rockster aldım. Teknik servis kılavuzları yardımıyla, sanayi ve garaj arasında mekik dokuyarak motoru mekanik olarak topluyorum. Ancak motor çekme belgeli olduğu için önümde ciddi bir muayene süreci var ve kafamda birkaç soru işareti mevcut:
- ABS (Servo) İptali: Motordaki iABS sisteminin elektrik tesisatı kurcalanmış ve servo muhtemelen yanık. Sistemi tamamen bypass edip iptal etmeyi düşünüyorum. Göstergede arıza ışığı yaktırmazsam, muayenede ABS'nin fiziksel olarak iptal edildiğini anlarlar mı? Süreç nasıl işliyor?
- Özel Akıllı Gösterge: Navigasyon vb. özellikler için kendi akıllı ekranımı tasarlıyorum. Orijinal paneli iptal edip bu ekranı takarsam muayeneden geçer miyim? Hız ve toplam kilometre verilerinin okunması yeterli midir?
- Şasi ve Grenaj: Şasiyi kesinlikle kesmiyorum. Kendi tasarladığım grenaj, çamurluk ve ön farı ekleyeceğim. Şasi orijinal kaldığı sürece bu tarz kozmetik/aydınlatma değişiklikleri ağır kusur sayılır mı?
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.