r1 r6 dan daha mı az yakar

arkadaşlar iyi geceler. geçen bi forumda okumuştum da aklıma takıldı. arkadaşın biri r1 in r6 dan daha az yaktığını iddaa ediyordu. varmı bilen doğrumu arkadaşın söylediği

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
yaksa ne olur yakmasa ne olur onu alan adamda benzın parası da vardır sıkıntı yapmana gerek yok yanee

COQ

Motosiklet Eğitmeni
arkadaşlar iyi geceler. geçen bi forumda okumuştum da aklıma takıldı. arkadaşın biri r1 in r6 dan daha az yaktığını iddaa ediyordu. varmı bilen doğrumu arkadaşın söylediği

Arkadasin dogru soyluyor.
R6 2bin devir fazla ceviriyor.
Eh bu cevirme islemi de haliyle benzin patlatarak oluyor.:)

Bu bmw az yakar demeye benziyor :) Kullanıcısına bağlı az yakmak çok yakmak.

zenginin parası züürdün çenesi derler ya bu muhabbet aynen öyle oldu bırak arkadaşım hangisi çok yakarsa yaksın devletimize para lazım bak benzine gelen vergiler artıyor ayıktırma insanlarıda vergiler çoğalsın kasamız dolsunki boşaltabilsinler

2 bin devir fazla çevirdiği gibi r1 in sıkıştırma oranı aşırı yüksek bu da daha verimli kullandığını gösterir burdanda yakıttan biraz daha tasarruf ediyor

adam merak ettigi soruyu sormus kimisi onu alan benzini verir falan filan kimisi de naaapcan modunda. Adamın sorusunun kaale alınması icin ne yapması gerekiyor? Ne zaman bu tip soru gelse adam belki biri biliyordur diye ogrenmek istedigi bir seyi sorsa amaan sanane onu alan cart curt. Biliyorsan cevap ver, bilmiyorsan verme ya

şehir içi değil de uzun yolda az yaktırılabilir..ama aynı koşullarda...

2000 motor bir araç uzun yolda 1600 motordan daha az yakar...ikisi içinde aynı şartları düşündüğünde tabi...

adam merak ettigi soruyu sormus kimisi onu alan benzini verir falan filan kimisi de naaapcan modunda. Adamın sorusunun kaale alınması icin ne yapması gerekiyor? Ne zaman bu tip soru gelse adam belki biri biliyordur diye ogrenmek istedigi bir seyi sorsa amaan sanane onu alan cart curt. Biliyorsan cevap ver, bilmiyorsan verme ya

alkışlıyorum

alkış

sorunun cecabını biliyorsanız cevaplayın yoksa farklı yorumlar yapmayın sonraki zamanlarda yakıt konusunda arama yapınca bu konuda cıkacak arayan kişi bilgi yerine makara yapılmış yada konu dışına cıkılmış link bulacak

1OOO CC 'ler ; 6OO cc'lerden daha az yakıyor. Fakat BU düşük devir aralığında kullanımlarda mümkündür.
Benim Hayabusa ; ikisinden de az yakıyor :) :mrgreen:

her ikiside limitlerde kullanılırsa r6 daha fazla yakar. birde şu var cc arttıkça vitesle fazla oynamazsınız her vites düşürüşünüzde daha yüksek devir cevirir makina hızını koruyabilmek veya yükseltebilmek adına.

benim zx6 ile genel kullanım tarzıma baglı olarak defalarca yaptıgım ölçümlerde maksimim 30 krş deger tesbit ettim. ama bu şu demek degil ki bu makina maksimum 30 krş yakıyor. 8-9 bin devirden sonra güçte ciddi bir artış oluyor. haliyle yakıt tüketimi bu devirden sonra artacaktır.

antalyada racing motoru hakkını vererek kullanacak yol yok. çevre illere otoyol baglantısı yok.

Meslek ne avukat mı? :king:

QdR

Kesinlikle bu Aslan besleyen yemini düşünmez saçmalığını anlamıyorum. Arkadasım ben zenginsem
aptal olmak zorundamiyim? O motoru alan kac yaktığına bakmazmış hadi oradan adam 200 binliralik arabanın kac yaktığına bakıyor. BMW kısmına gelince kafanızı yormayın 2000cc motor a 1400 ten az yaktiriyor o firma. Ha pardon, aslan besleyen gak guktu di mi?

beyler adam sormuş
türkiyede 4.80 kuruş bir litre benzin
acıkcası bende az cok merak ediyorum
ama şuda bir gerçek
125 cc ye biz benzin koyamıyoruz pahalılıktan garibanlıktan
1000 lik alan adam düşünmez 50 kuruş yakmış 90 kuruş yakmış basar gider
bizde zügürt ve garibanlar olarak zengin tayfasının aldıgı motorun benzinini hesaplarız

Neden düşünmesin ?
600 CC ve üzeri alan adam; Haftada bir cıkartıyor motorunu :)
Ne kadar paralı olursa olsun, Motoruna Koyduğu benzini acımayacak adam yoktur ülkemizde :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar