R1 için yardım

Merhaba herkese, 3 yıllık motosiklet tecrübesinden sonra bir adet 2008 kasa r1 almış bulunmaktayım. İki sorunum var ve siz değerli veteran grup üyelerinden yardım istiyorum. Birinci sorunum egzoz. Motoru alırken üstünde kat iptal sc egzozlu şekilde aldım ama pişmanım. İzmir’de yaşıyorum ve sesi çok çok yüksek . Katalizatör ve orijinal egzoz bulamadığımı varsayarak düşük bütçeli ne yapabilirim ?

İkinci sorun ise marş sorunu. Motosiklet soğukken direkt marş alıp çalışır vaziyete geliyor ve sorunsuz çalışıyor ama 20 dakika şehir içi takıldım diyelim kışta olsa motor zaten hararet yapmaya meyilli derece 100 oldu ve fan açmadan stop ettim diyelim motosiklet kesinlikle çalışmıyor marşa bastığımda ekran gidiyor akü bitiyormuş gibi oluyor ama 10 dakika bekleyeyim mesela motor direkt marş alıyor devam ediyor. Bunu neden yapıyor merak ediyorum yorumlarınızı bekliyorum. Ekstra bilgi olarak motosiklet gazlarken aküyü Max 13.7 besliyor ama buna rağmen akü boşalıyor. Olası bir akü değişiminde bu elektriksel yükü hangi akü kaldırır tavsiyelere açığım. Teşekkür ederim.

Merhaba herkese, 3 yıllık motosiklet tecrübesinden sonra bir adet 2008 kasa r1 almış bulunmaktayım. İki sorunum var ve siz değerli veteran grup üyelerinden yardım istiyorum. Birinci sorunum egzoz. Motoru alırken üstünde kat iptal sc egzozlu şekilde aldım ama pişmanım. İzmir’de yaşıyorum ve sesi çok çok yüksek . Katalizatör ve orijinal egzoz bulamadığımı varsayarak düşük bütçeli ne yapabilirim ?

İkinci sorun ise marş sorunu. Motosiklet soğukken direkt marş alıp çalışır vaziyete geliyor ve sorunsuz çalışıyor ama 20 dakika şehir içi takıldım diyelim kışta olsa motor zaten hararet yapmaya meyilli derece 100 oldu ve fan açmadan stop ettim diyelim motosiklet kesinlikle çalışmıyor marşa bastığımda ekran gidiyor akü bitiyormuş gibi oluyor ama 10 dakika bekleyeyim mesela motor direkt marş alıyor devam ediyor. Bunu neden yapıyor merak ediyorum yorumlarınızı bekliyorum. Ekstra bilgi olarak motosiklet gazlarken aküyü Max 13.7 besliyor ama buna rağmen akü boşalıyor. Olası bir akü değişiminde bu elektriksel yükü hangi akü kaldırır tavsiyelere açığım. Teşekkür ederim.
Abi Bizim 125 lik lerle yaptığımız gariban işi bi taktik var "bulaşık teli" alıcan abi en ucuzundan ama harbi en ucuzundan çıkarıcan susturucuyu basacaksın (bulaşık telini😄) sesi keser o tel ne kadar fazla olursa ses de o kadar gider susturucuyuda sonra tak egzoza uçup gitmesin hepsi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

orijinal egzozla takas eden birini bulursun belki ya da bulaşık teli gariban işi değil her motorda işe yarar

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Sc zaten normal performans egzozlardan fazla gürültülü bir egzoz ki anladığım kadarıyla susturucusu da yok. Akropovic gibi bir egzoza geçip susturucusunu çıkartmazsanız ses bir nebze azalabilir. Marş muhabbeti için farklı bir aküyle deneme şansınız varsa deneyin. Geç çalışma için belki alakasız olur da sübap ayarına bakılabilir.

Eger aku sorun olsa sogukken de mars basmaz. sicakken mars basmiyor ise sorun baska bir elemanda.

13.7-13.8 aku 12 voltluk bi aku icin saglikli bir sarj voltaji degeri. Hem sarj degerinden, hemde kullandigin motosikletin parca kaletesinden yola cikarak statorun saglam bence. Yani akun sarj oluyor bence.

Bahsettigin sicakken mars almama sorunu gecmiste bajaj marka motosikletimde basima gelmis ve mars motorunu degistirince duzelmisti.

R1 mars motoru fiyati kesin bi 10-15 bin Tl vardir. Revizyonda yapilabiliyor haberin olsun karmasik bir yapisi yok.

Ama tabi bu motorun dilinden anlayan durust bir ustaya baktirman lazim.

Katalizatör değildi sanki onun adı, neyse kat diyelim. Kat bulman zor olur, bulsan da çok tuzlu olur. Motosiklet egzozu ile uğraşan bilindik bir egzozcu var ise götür baksın. O sana alternatif yöntemler konusunda daha iyi yardımcı olabilir.
Sıcakken marş basmama ve elektriğin gitmesi marş motorunu işaret ediyor gibi ama daha tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi vereceklerdir.

Üniversal katalitik konvertörler var belki motosikletinize uyum sağlayabilir, marş motorunun sökülüp temizlenmeside probleminizi çözebilir. Marş motorunun kömürleri zamanla içinde birikir ve temas alanlarında toz kaplamasına sebep verir buda marş basmama gibi problemlere sebep verir.

Marş motorundan yapar çalışmamayı , revize görürse ucuz olur büyük ihtimalle kömürlerden dolayı toz vs. kaplamış içini anlayan bir usta rahatlıkla yapar. Manisa'ya yolun düşerse tüm işlerini halletmene yardımcı olabilirim . Dm'den veya direkt instagram'dan yazabilirsin instagram:uurrdmrr

Merhaba, öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Sorularınıza tecrübelerimize dayanarak cevap vermeye çalışacağım:

1. Egzoz Sorunu

SC egzozların sesi oldukça yüksek olabilir, özellikle katalizör iptal edilmişse bu durum daha da belirgin hale gelir. İzmir'de yaşıyor olmanız, gürültü hassasiyetini daha önemli hale getiriyor. Düşük bütçeyle yapabilecekleriniz:

• Egzoza DB Killer Takmak: SC egzozların çoğu için uyumlu dB killer’lar satılıyor. Bu aparat sesi önemli ölçüde düşürecektir. İzmir’de bir egzoz ustasına gidip egzozunuza uygun bir dB killer taktırabilirsiniz.
  • İkinci El Orijinal Egzoz Araştırması: Sahibinden.com, Letgo gibi platformlarda orijinal Yamaha R1 egzozu arayın. Bulmak zor olsa da, denk geldiğinde genellikle uygun fiyata satılabiliyor.
  • Yerel Egzoz Atölyeleri: İzmir’de birçok yerel egzoz ustası, gürültüyü azaltmak için egzoz üzerinde değişiklik yapabilir. İç yapısını biraz daha ses kesici hale getirebilirler.
  • Termal Battaniye ile Sarma: Egzoz borularını termal battaniyelerle sarmak, sesi tamamen çözmese de bir nebze azaltabilir.

2. Marş Sorunu

Bu durum, genellikle elektrik sistemindeki bir problemden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Sorununuzu daha detaylı incelemek için birkaç ihtimali ele alalım:

A. Şarj Sistemi Sorunu

• Motosikletin aküyü maksimum 13.7V ile şarj ettiğini söylemişsiniz. Bu değer oldukça düşük. Sağlıklı bir şarj sisteminde bu değer 14.2-14.7V arasında olmalıdır. Şarj regülatörü (regülatör rektifiyer) arızalı olabilir. Multimetre ile kontrol ederek regülatörün voltaj çıkışını ölçtürebilirsiniz.
  • Statör (alternatör bobini) de arızalı olabilir. Bunun testi için statörün çıkış kablalarını ölçtürmeniz gerekiyor. İzmir’de bir elektrik ustasına danışabilirsiniz.

B. Akü Kapasitesi

• Akünüz, mevcut elektrik yükünü karşılayamıyor olabilir. R1 gibi yüksek performanslı motosikletlerde, özellikle fanlar devredeyken, güç tüketimi artar. Lithium-ion bir aküye geçmeyi düşünebilirsiniz. Hafif ve yüksek akım kapasitesine sahiptir.
  • Önerilen markalar: Yuasa, Motobatt, veya Shido. Bu aküler uzun ömürlüdür ve R1 gibi motorların ihtiyaçlarını karşılar.

C. Isı Kaynaklı Sorunlar

• Isı, marş motorunun çalışmasını etkileyebilir. Marş motoru veya rölesi aşırı ısınmış olabilir. Marş motorunun fırçalarının kontrol edilmesi gerekebilir.
  • Ayrıca motorun şasiye bağlı tüm topraklama bağlantılarını kontrol edin. Zayıf bir topraklama sıcaklık artışıyla daha da sorunlu hale gelebilir.

Özetle Yapabilecekleriniz:​

1. Şarj sistemini kontrol ettirin. Regülatör ve statör düzgün çalışıyorsa akü sorununu daha net anlayabilirsiniz.
  2. Daha güçlü bir akü tercih edin. Örneğin, Yuasa YTZ10S veya Shido Lithium.
  3. Egzoz için dB killer veya yerel ustalardan destek alabilirsiniz.
Her iki sorun için de detaylı kontrol ve çözüm için bir usta ile çalışmanız en doğrusu olacaktır. Gelişmeleri paylaşırsanız seve seve yardımcı olmaya devam ederim! 🙌 iletişim için ise web sitemizden bize ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar