R-25 Arıza Lambası

Öncelikle merhabalar motorumda ortalama son 5-6 aydır arıza(Sarı)lambası yanıyor Yetkili Servise gittiğimde oksijen sensöründen dolayı yandığı söyleniyor motor yıkanınca,benzin yada nem olduğu için yandığı söylendi.

Arıza lambasını kapatınca ortalama 1 saat,2-3 gün yada 1 hatfa sonra tekrar yanmakta.

Servis lambayı önemsememi bir sıkıntı olmayacağını söyledi.

Bu durum benim biraz canımı sıkmakta başka bir arıza verse ne için verdiğini bilemeyeceğim bu konu hakkında bilgisi olan varsa yada önerileri yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

1. Motorumu genelde ayda 2 yada 3 kez yıkıyorum oda egzoz su gitmesin diye kapatırım.
2. Benzini daha önce shell den alıyordum opet'ten almaya basladım gene aynı sorun devam etmekte
3. Nem konusuda motorum Kapalı garajda durmakta ama etrafı acıktır.

Motorum : 2018 model r-25 abs (2019 çıkışlıdır Garantisi de devam etmektedir)

oksijen sensöründen kaynaklıysa sensörü söküp yağsız kontak spreyiyle temizle

aynısı bizim r25 de oluyor arıza kodu vermediği için ne olduğu belli olmuyordu sonradan öğrendik biz de

Bir ihtimal ondanda olma ihtimali var deneme amaçlı strandart ampulünü takıp bir iki gün öyle kullanın...

Servis sana bekle garantin bitsin öyle yapalım demiş de sen anlamamışsın.

Bulunduğunuz ildeki Yamaha yetkili servisine gidin , garantiden oksijen sensörü talep etsinler. Diagnostic cihazına bağlayıp arıza kodunu sildikten kısa bir süre sonra sizin de bir müdaheleniz olmadan yanıyorsa , oksijen sensörü arızalı demektir. Hangi ilde ikamet ediyorsunuz ?

Geçmiş olsun
Başınız sağolsun
O servisi terket,manavgat,alanya,buradaki servislerede hiç gelmene gerek yok
Garantisi bitemeden sorunu halletmeye bak,sonrası $$$$$$$ kötü olur

Motosikleti
R25, CRF250L
Arkadaşlar sorun neymiş, Çözebildiniz mi? Şuan yoldayım benim de birden yandı. Napmam gerek?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar