R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
“Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz” başlığında yazmıştım, 2013'ten beri ilk ve tek motosikletimi kullanıyorum; 2006 model BMW F650. Artık eski motorlar konusunda detaylı işçilik yapan usta bulmakta zorlanıyorum; ustalar kendilerince haklı, eski motorların bir yerini düzeltsek diğer yeri elimizde kalabiliyor, riske girmek istemiyoruz diyorlar. Diğer yandan yaş geldi geçiyor, hayalimdeki motora binmek istiyorum, satın alamasam bile en azından bu uğurda uğraşmak istiyorum. Bahara kadar, elimdeki motoru satıp R 1200 GS alma niyetim var.

Borusan’ın websitesine göre 2025 modeli yaklaşık 1.800.000 TL (yazıyla bir milyon sekiz yüz bin TL). Bu parayı verene lafım yok ama birincisi; bu kadar param yok. İkincisi; param bol olsa bile, kullanım alanı ve süresi, bagajı, yolcu sayısı vs. kısıtlı olan ve ismi de motosiklet olan bir araca bu kadar para vermem. (Bu paranın çoğu da vergi ama orası ayrı bir konu.) 365 günün, toplasan 40-50 gününde motora biniyorum zaten. Dolayısıyla mecburen eski modellere yönelmek zorundayım. 2006-2008 arası GS’ler gözüme daha hoş geliyor. 2008 sonrası da fena değil. Ama son modelleri beni pek sarmadı. Elektroniği, tasarımı vs. pek hoşuma gitmiyor.

Aramızda R 1200 GS sahibi olup da satmak isteyen var mıdır?

Alırken şurasına dikkat et, şurası düzgünse gözünü kapat al, şu yıldaki modellerine bulaşma gibi tavsiye verecek olan varsa seve seve dinlerim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
“Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz” başlığında yazmıştım, 2013'ten beri ilk ve tek motosikletimi kullanıyorum; 2006 model BMW F650. Artık eski motorlar konusunda detaylı işçilik yapan usta bulmakta zorlanıyorum; ustalar kendilerince haklı, eski motorların bir yerini düzeltsek diğer yeri elimizde kalabiliyor, riske girmek istemiyoruz diyorlar. Diğer yandan yaş geldi geçiyor, hayalimdeki motora binmek istiyorum, satın alamasam bile en azından bu uğurda uğraşmak istiyorum. Bahara kadar, elimdeki motoru satıp R 1200 GS alma niyetim var.

Borusan’ın websitesine göre 2025 modeli yaklaşık 1.800.000 TL (yazıyla bir milyon sekiz yüz bin TL). Bu parayı verene lafım yok ama birincisi; bu kadar param yok. İkincisi; param bol olsa bile, kullanım alanı ve süresi, bagajı, yolcu sayısı vs. kısıtlı olan ve ismi de motosiklet olan bir araca bu kadar para vermem. (Bu paranın çoğu da vergi ama orası ayrı bir konu.) 365 günün, toplasan 40-50 gününde motora biniyorum zaten. Dolayısıyla mecburen eski modellere yönelmek zorundayım. 2006-2008 arası GS’ler gözüme daha hoş geliyor. 2008 sonrası da fena değil. Ama son modelleri beni pek sarmadı. Elektroniği, tasarımı vs. pek hoşuma gitmiyor.

Alırken şurasına dikkat et, şurası düzgünse gözünü kapat al, şu yıldaki modellerine bulaşma gibi tavsiye verecek olan varsa seve seve dinlerim.
Nikki yeterince ısrar etmene gerek kalmadan satar gibi görünüyor. :)

R 1200GS aldınız diye gözlemecilere gitmeyin, Trakya'ya köfteye bekleriz. :) Köfte daha güzel.

Güzel başlık olmuş. Hafta sonu eşimle beraber bir Yenifoça ve Eskifoça turu yaptık. Benim NC 750 artçılı kullanımda yakıt tüketimi olarak harika olmasına rağmen konfor ve frenlerde ortalamalarda kaldı. Ben de hafta sonundan beridir 1200 gs, tiger 1200 ve vstrom 800 se arasında gidip geliyorum.
Bu başlığa gelecek cevplar pek çok soruyu aydınlatacaktır.

Bu arada 2004-2008 olanlar hava soğutmalı diye biliyorum. 2013 sonrası su soğutmalı olmuş. Aralarında ciddi fark var mıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Nikkfurie abim en son GS'ini satıyordu.
Ben özelden soruduğumda severek biniyorum demişti. Onunki 2012 modelmiş.

Motosikleti
cbf 150
abs servosu ve diğer pompaları falan çalışan bir tane bulursun al km sine bakma

Abi motosikletlerini ilana koymuştu sadece 1 tane yer açılması için. Hangisi satıldı veya duruyor mu bilmiyorum ama araç alacağım ilk insanlardan biri olduğu kesin.

Bu satılıkların arasında GS'de vardı.
Motorlardan birini satayım garajda yer açılsın derken arabayı sattım 😊
Benden çok akraba konu komşu kullanıyordu zaten 😅

Çok düşük kilometrede yada çok temiz 2012 öncesi eski nesil GS bulunursa alın keyifle binersiniz ama bakıyorum fiyatları uçmuş 500.000 lerde düşük kilometreliler..

Bu paralara 2-3 yaşında yeni versiyon 1200 Tiger tercih ederim açıkçası , hiç öyle ikinci elini falan kafaya takmadan keyifle binilecek kapasitede bir motor..

900 Tiger da tercih edilebilir , 500-600 e üç çantalı ful aksesuarlı çok düşük kilometrede bulunur min 10 yıl keyifle binilir..

800 lük Vstrom da güzel ama gücü biraz düşük , yetmezmi yeter elbette ama min 100-110 beygir ara sıra adrenalin yaşamak için lazım 😉

Eheh Hırboda yokken Africa ya da biraz giydireyim 😅 800-900 k hayatta vermem o motora..

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Evet, GS fiyatları 500.000 TL civarlarında.
Eldekini satıp üzerine biraz ekleme yapıp öyle almayı düşünüyorum.
Ama bir tanıdıktan almayı tercih ederim.
Sarı sitede araştırmaya devam.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
2004-2005 olup daha uygun fiyatlılar da var; 350.000 TL civarı.
Ama nedir ne değildir güvenemiyor insan.

Motosikleti
Forza 250
Motorlardan birini satayım garajda yer açılsın derken arabayı sattım 😊
Benden çok akraba konu komşu kullanıyordu zaten 😅

Çok düşük kilometrede yada çok temiz 2012 öncesi eski nesil GS bulunursa alın keyifle binersiniz ama bakıyorum fiyatları uçmuş 500.000 lerde düşük kilometreliler..

Bu paralara 2-3 yaşında yeni versiyon 1200 Tiger tercih ederim açıkçası , hiç öyle ikinci elini falan kafaya takmadan keyifle binilecek kapasitede bir motor..

900 Tiger da tercih edilebilir , 500-600 e üç çantalı ful aksesuarlı çok düşük kilometrede bulunur min 10 yıl keyifle binilir..

800 lük Vstrom da güzel ama gücü biraz düşük , yetmezmi yeter elbette ama min 100-110 beygir ara sıra adrenalin yaşamak için lazım 😉

Eheh Hırboda yokken Africa ya da biraz giydireyim 😅 800-900 k hayatta vermem o motora..
Hocam 21-22 model crf1100l africa twin düz modeller 650 den başlıyor o fiyatlara düşsek alınır mı ne diyorsunuz, Bir afrika aşkı geldi 1 haftadır araştırıyorum :) Maksak heybetli olsun işe gitgel götürsün yeter

Motosikleti
yok:(
bu cies işi hangi yıl olursa olsun muadiline göre pahalı, he çok muadili varda sayılmaz.

2004-2005 olup daha uygun fiyatlılar da var; 350.000 TL civarı.
Ama nedir ne değildir güvenemiyor insan.
2007 öncesi abs servo kronik ilandaki GS lerde de Abs yi iptal edip kullananlar var ama ama tamiri imkansız değil , haricinde gayet keyifle kullanılabilecek bir motor , İzmir'de arkadaşımda 50.000 km de 2005 model var ölene kadar kullanırım diyor 😉
Forumdan Ramazan da 2005 almıştı bir iki yıl önce yanlış hatırlamıyorsam 170.000 de idi şıkır şıkır makina sorunsuz biniyordu videoları vardı..

Çok kurcalanmış , bakımları ihmal edilmiş makinaya denk gelirseniz üzebilir , on yıllarca şaft bakımı yapılmamış GS lerin yolda şaft kesip arka kovanı dağıttığını çok okuduk internette 😬

F650 GS mi ? 😭
Temizini o kadar çok aradım ki...
En son bulamayınca vazgeçip hintli aldım.
Ne olur elinizdeki F650 temiz değil deyin. Çok para istiyorum sen alamazsın deyin.
Km düşürdüm falan deyin. 150.000 km deki motoru 30.000 km diye satmaya çalışıyorum falan yazın.
Polis çıkması olsun ne olur elinizdeki.
Sakın temiz demeyin 😭

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
2007 öncesi abs servo kronik ilandaki GS lerde de Abs yi iptal edip kullananlar var ama ama tamiri imkansız değil , haricinde gayet keyifle kullanılabilecek bir motor , İzmir'de arkadaşımda 50.000 km de 2005 model var ölene kadar kullanırım diyor 😉
Forumdan Ramazan da 2005 almıştı bir iki yıl önce yanlış hatırlamıyorsam 170.000 de idi şıkır şıkır makina sorunsuz biniyordu videoları vardı..

Çok kurcalanmış , bakımları ihmal edilmiş makinaya denk gelirseniz üzebilir , on yıllarca şaft bakımı yapılmamış GS lerin yolda şaft kesip arka kovanı dağıttığını çok okuduk internette 😬
Çok zor bir tamiri yok gibi abi. Kömür değişimi ve sünger temizliği yapmış eleman. Öncesinde de uzun süre sistemdeki eski sıvıyı değiştirmiş. Söküldükten sonra kafası çalışan bir elektrikçi bile yapabilir. Elinizden geliyorsa kullanıcısı da yapabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlker Hocam şimdiden hayırlı olsun, güzel seçim yapmışsın. Her ne kadar makarasına R 1200 Gs ve tayfasıyla hoşgörülerine sığınıp dalga geçsek de R 1200 Gs gerçekten güzel ve alanında başarılı bir motor. Köfte gezisinde senin F 650 Gs'i yakından görmüştüm, Maşallah güzel bakmışsın, umarım senden sonra o motoru alan da senin gibi kıymetini bilir.

Hocam 21-22 model crf1100l africa twin düz modeller 650 den başlıyor o fiyatlara düşsek alınır mı ne diyorsunuz, Bir afrika aşkı geldi 1 haftadır araştırıyorum :) Maksak heybetli olsun işe gitgel götürsün yeter
Africa nın şeklini şemalini beğeniyorum da teknik olarak bana hitap etmiyor , bahsettiğiniz 650binlik L1 olmalı , L1 ler tüplü lastikle geliyor ki almamam için tek başına bu bile yeterli , beğenmediğim diğer taraflarını çok defa yazdım sitede tekrara düşmek istemiyorum 🙄
Tek yazacağım şudur 100.000 km yi geçtiğinde Africa yı çok seven kitle bizzat çöp muamelesi yapıyor , GS de böyle bir kitle pek yok , mesela Honda Goldwing de de yok..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Ankara'da bir arkadaşım var, eski modellerden yağ soğutmalı GS1200'ü var. Aynı zamanda çok iyi de bir BMW ustası, tamircisi arkadaşı var. Eğer olur dersen haber salalım araştırsın sizin için Hocam. 1200 GS güzel motor ve hayaller gerçekleştirmek için var😊

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
F650 GS mi ? 😭
Temizini o kadar çok aradım ki...
En son bulamayınca vazgeçip hintli aldım.
Ne olur elinizdeki F650 temiz değil deyin. Çok para istiyorum sen alamazsın deyin.
Km düşürdüm falan deyin. 150.000 km deki motoru 30.000 km diye satmaya çalışıyorum falan yazın.
Polis çıkması olsun ne olur elinizdeki.
Sakın temiz demeyin 😭

Elimdeki F650 temiz değil.
Çok para istiyorum, sen alamazsın.
Kilometresiyle oynadım, şu an 1500 kilometrede.
Polis, zabıta, asker, öğretmen, ne kadar memur varsa hepsinin çıkması.
Kesinlikle temiz değil.

Oldu mu 😁 😁 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar