satın almayı düşünenlere yardımcı olmak için yazıyorum; yaklaşık 1,5 hafta önce qj SRT 800 X modelini satın aldım. dikkatimi ilk çeken konu titreşimli olması fakat bu fiyata böyle bir makine satın alabildiğim için bu konuyu sineye çekebilirim. bu bir KTM vb bir motosiklet olsaydı ancak o zaman şikayetçi olabilirdim. rodajdan sonra titreşimin düşeceği söylendi ama bu hali de gayet çekilebilir yani titreşim azalmasa da benim içn sorun değil. kıyaslama yapmak gerekirse daha önce 650 cc tek silindir KTM ve BMW kullanmıştım QJ çift silindir olduğu için bunlara göre çok daha az titriyor ve yalnızca alt devirlerde oluyor. yol hakimiyetini, viraj performansını beğendim. ayrıca kendimi çok güvende hissettirmesini de beğendim ve gelelim esas konuya; bence en iyi olduğu konu dengesi. trafik lambalarında yürüyüş hızında kaidesi bozulmuyor hatta 2-3 saniye ayağımı yere koymadan ve hiç zorlanmadan durabiliyorum, buna çok şaşırdım çünkü ben 25 küsür yıldır motosiklet kullanan biri olarak hala kendimi usta bir sürücü olarak görmüyorum, bu tür hareketler benim becerebileceğim bir konu değil ilk defa yaşıyorum. malzeme kalitesi ortalamanın üstünde, oturuş pozisyonu ve sele konforu gayet iyi, amortisörler ne sert ne yumuşak, ben çok beğendim, amortisörleri KYB marka kullanmışlar iyi bir markaymış ama ben daha önce duymamıştım

frenler Brembo ama fren mesafesi uzun gibi geldi yeni olduğu için midir bilemedim. yakıt tüketimiyle ilgili bir fikrim yok çünkü hemen her şeyin olduğu göstergede tüketimi göstermiyor, manuel olarak da ölçmedim. titreşim haricindeki tüm konuları halen kullanmakta olduğum diğer motorum Honda integra 750 ye göre kıyasladım, yani daha kaliteli bir marka ile karşılaştırma yapmak daha doğru bir sonuç verir diye düşünüyorum. Bulunduğum şehirde Kawasaki servisleri teknik destek veriyor, diğer şehirleri bilmiyorum periyodik bakıma bu servislere gideceğim. Zaman ne gösterir, pişman olur muyum, kumar mı oynadım, yedek parça stoğu var mıdır bilmiyorum ama tam bir fiyat performans ürünü olduğunu düşünüyorum. ayrıca haftada 1-2 kez motora binen biri olarak satın aldığım günden beri QJ den hiç inmediğimi, her gün kullandığımı belirtmek isterim şimdilik aramız gayet iyi

umarım böyle devam eder, sevgiler...