Selamlar yaklasik 2.5 ay once rn 180 modelini aldim, motosikletimi aldigimda kullanim klavuzu verilmedi, fabrikadan klavuzlarin gelecegi soylendi, ilk bakima geldigimde vereceklerini soylediler(sonradan anladim ki modelin kullanim klavuzu yokmus). Genel anlamda o cc ye gore keyifli motor, 150 ns surucu kursunun motoeunu kullanmistim. Malzeme kalitesi vs. Tatmin edici geldi geldi bana. Motor blogunda brazil teknoloji yaziyor ancak motosiklet taiwan maliymis, sanirim keeway ureitiyor olabilir. Su ana kadar tek yasdigim sorun sogukken jillesiz calismiyor, jikle ve 1/10 gaz ile tik diye calisiyor 2000-3000 devirde 2 dk kadar isitinca devam ediyorum yola 1-2 km sonra randimanli calisiyor. Daha ilk bakimini yaptiemadigim icin ve rodajda omdugu icin vites gecisleri hafif sert ama oyle tas gibide degil cirtlamiyor. Sadece orta devirlerde gaz kestigimde motor pat pat pat diye egsiz patlatiyor buyuk ihtimalle suboplari siki. İlk bakimini yaptirmaya gittigimde subap ayarida yaptiracagin. Bazilarinda fabrika cikisi bu sorun varmis. 189 cx 149 cc olayina gelincede motor yurt disinda 149 cx olarak gpx 150 gn diye satiliyor sanirimve ayni motor blogunu kullaniyor. Ancak Turkiye icin belkide silindiri ve pistonu degistirerek gercekten 189 yapmis olabilirler, motoru bir sekilde sokturen arkadas olursa silindir hacmini icine benzin koyarak olcebilir, bende merakla bekliyorum. Ancak urettigi guc fena degil, daha once 250 cclikbmotorda kullanmistim, sehir icinde isimi goruyor, dusuk hizlarda seriligi yeterli. Top speed hic denemedim zaten hizla isim olmaz ama tahminim uzun yolfa bu motosikletin yorulmadan titremeden gidebilecegi hiz 80-90 kmdir, uzeri hizlara ust devirlerde cikilabilir.
Ek olarak aynalari yetersiz, cok kor nokta kaliyor ben rtr 150 aynasi taktim.
Orjinal lastikleri kotu, michelin yada metzeler ile degistirilmeli.