Pulsar RS200 ile uzun yol yapılır mı ?

Motosikleti
rs200
merhaba arkadaşlar 4 gün önce 2.el pulsar rs200 satın aldım 18.800 km'de 4 gündür aktif kullanıyorum manuel olarak ilk motorum bu motorla İstanbul'dan Antalya'ya gitmeyi düşünüyorum haziran-temmuz ayında Rs200 ile uzun yol yapılır mı ? yapılırsa nelere dikkat etmeliyim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her motorla her yol yapılır, yolculuğunu 1 günde tamamlayacaksan sık sık mola vermeyi unutma. Motorun bakımlı olsun, bir de Haziran-Temmuz ayına kadar bir kaç kez ara ara uzun yollara çık ve her seferinde süre ve km'yi kademeli olarak arttır. Böylelikle hem kendini hem de motorunu tanımış olursun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yola çıkmadan önce motorun yağını değiştir 25 şınav 50 de mekik çek 4 ters takla at havuzda 1500 metre yüz su altında 5 dakika nefes tut 4 mevsim için ayrı ayrı ekipman al 10bin km scooter 20bin km de vitesli motosiklet sür honda gs 1 2 3 4 15 eğitimlerini al arazi eğitimi al tiyatro eğitimi al son olarak motosikletini sırtına alabilirsen uzun yol yapmaya layık ve hazırsın

Motosikleti
Pulsar rs200
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bendee rs200 istiyorumm iyimi motor

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yapılmaz. Yol yapmak için böyle makinalar ilazım.
4t9a418.jpg

Motosikleti
Yok
Yapılır, 700 km desek, 200 cc motosikletle ortalama hızınız 60-70 km/saat desek, molalarla birlikte muhtemelen 13-14 saat filan sürer. Önemli olan, 12-13 saat sürüş yapabilecek kadar kondisyonunuz ve mental yeteneğiniz var mı? Eller, ayaklar uyusacak, yorulacak, boynunuz kask yüzünden ağrıyacak, uykunuz gelecek, yorgunluk basacak, canınız sıkılacak, vs. vs.

İlk motosikletiniz olduğunu söylemişsiniz. Yapmanızı şu aşamada önermem.

Ben olsam, önce daha kısa mesafelerde uzun yol alıştırmaları yapardım. Ne bileyim, önce Bursa, Edirne, Tekirdağ vs. yapıp uzun yol nedir, sorunlar ne, trafik nasıl anlamaya çalışırdım. Güneş altında sürmek, sıcakta sürmek, rüzgarda sürmek, yağmurda sürmek hepsi farklı şeyler ve hepsini 1 günde yaşamanız çok olası.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Ben olsam, önce daha kısa mesafelerde uzun yol alıştırmaları yapardım
+1. 200-300 km'lik gunubirlik gezmeler iyi bir fikir verebilir.

Zincir yagi ve lastik tamir kiti gibi temel ekipmanlari yaninizda bulundurmanizi, sirt cantasi gibi vucudunuza temas edecek ve agirlik yapacak seylerden de kacinmanizi oneririm. Motora takilan cam da yorgunlugu ciddi azaltabilir fakat onun da kaskta turbulans gibi dezavantajlari var, deneme yapmak lazim size iyi olur mu diye. Bunlar disinda kendi dayanikliliginiza gore yolu birkac gune bolmek saglikli olacaktir.

Pulsar N250 ile 30k km devirmis biri olarak bana gunluk 200-300 km'nin ustu cekilmez olarak geliyordu. Hizim duzluklerde 90'a sabitlenmis oluyordu bu tarz gezilerde. Iki kere 4 gunlugune 1000+ km'lik turlara da cikmistim. Ikinci veya ucuncu gunun sonunda kendimi bitmis hissediyordum. Tabi ben dolambacli yollardan gidiyordum ve surekli durup bi yerleri geziyordum. Sizin bahsettiginiz yol yaklasik 700 km ediyor. Benim gozum o kadar yolu tek gunde yapmayi kesmezdi mesela. Bunlari araba ile bile uzun yolda yorulan biri olarak yaziyorum, sizin dayanikliliginiz farkli olabilir.

Geçen kasım ayın da 125 cc motosikletim ile tek marş ta Antalya, İstanbul 700 kilometre geldim.

Motosikletinizin kronik bir sorunu yoksa, burada önemli olan faktör, sürücünün bu kadar uzun sürüşte göstereceği performans.

Ben kendimi test ettim uzunluk olarak 62 kilometre, saat olarak ta 45 dakikada bir duruyorum. Tabi bunlar ortalama değerler.

Duruş sebebimde, dinlenmek, benzin almak, tuvalete gitmek, yemek yemek, su içmek gibi nedenler.

Selamlar mutlaka konfor sele almalısın . Motosikleti verimli hızlarda kullanarak bakımı da tamsa neden olmasın :) yoldan keyif alarak bol molalı heryere gidilir. Tekerine taş değmesin …

Motosikleti
İki Teker Havada
merhaba arkadaşlar 4 gün önce 2.el pulsar rs200 satın aldım 18.800 km'de 4 gündür aktif kullanıyorum manuel olarak ilk motorum bu motorla İstanbul'dan Antalya'ya gitmeyi düşünüyorum haziran-temmuz ayında Rs200 ile uzun yol yapılır mı ? yapılırsa nelere dikkat etmeliyim
Yapılırsa başına geleceklerin

Ellerde uyuşma
Bacaklarda karıncalanma
Takımları hissetmeme
Popo ağrısı
Bel ağrısı

Karar senin 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar