Pulsar NS200 UG2 mi, Dominar 250 D mi?

Merhaba, RKS Titanium 220 kullanıcısıydım. Yeni bir motora geçiş yapmak istiyorum. Piyasada sayısı oldukça artan Dominar 250 D yi inceledim gayet güzel ancak yeni ns200 de göstergeler ile birlikte oldukça çekici görünüyor. Siz hangisini neden tercih edersiniz?

Merhaba, RKS Titanium 220 kullanıcısıydım. Yeni bir motora geçiş yapmak istiyorum. Piyasada sayısı oldukça artan Dominar 250 D yi inceledim gayet güzel ancak yeni ns200 de göstergeler ile birlikte oldukça çekici görünüyor. Siz hangisini neden tercih edersiniz?
Ben de bu konuda baya araştırma yapmıştım. Genel kanı Dominar alınacaksa 400 alınmalı yönünde çünkü motorun ağırlığı 250cc için biraz fazla kalıyor. Ek olarak Vites göstergesi gibi basit bir donanım bile yok motorda, NS200 de navigasyona kadar her şey var. Dominar 400 de de navigasyon olmasa bile Vites göstergesi, USB portu falan var bu arada 250 ye özel böyle bir teknoloji azlığı var.

Motosikleti
D400
hepsini de kullandım. NS200 daha iyi. D250 güce göre gereksiz ağır kalıyor ve ns200 den eksikleri de var ( arkadaş bahsetmiş ). D400 de ağır ama gücü tatmin ediyor. dominarda 250 artık görüntü ve ses haricinde pek bi işe yaramıyor

sıfır düşünüyorsan NS400 de olabilir. kağıt üzerinde D400 den hafif ve daha teknolojik duruyor. hinduların deneyip te problemleri hallolmuş son serisi geliyorsa güzel olabilir, yinede şu aşamada tam bi muamma

Bende dominar 250 alicaktim sirf bu yüzden vazgeçtim. O kadar ağır hantal motora 250 CC blok az kalmış. Gönül ister 400 Luk almakta oda olmuş sıfırı 283 bin TL. O fiyatta deymez o motor için.

hepsini de kullandım. NS200 daha iyi. D250 güce göre gereksiz ağır kalıyor ve ns200 den eksikleri de var ( arkadaş bahsetmiş ). D400 de ağır ama gücü tatmin ediyor. dominarda 250 artık görüntü ve ses haricinde pek bi işe yaramıyor

sıfır düşünüyorsan NS400 de olabilir. kağıt üzerinde D400 den hafif ve daha teknolojik duruyor. hinduların deneyip te problemleri hallolmuş son serisi geliyorsa güzel olabilir, yinede şu aşamada tam bi muamma
NS400ün problemli sürümü geliyor deniyordu o yüzden ben uzak durdum şahsen, yoksa ben NS400 almayı düşünüyordum. Büyük ihtimalle sorunları giderilmiş versiyonu bize seneye gelir.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Yeni motosiklete geçmek için CC yükseltmek veya sürüş stili değiştirmek mantıklı olanı. Motosikletten bir sıkıntı mı yaşadınız.
Eğer iki model arasında kaldıysanız belirleyici iki faktör var. Artçılı sürecekseniz ağırlığın önde olmasıyla Dominar 250 uygun. Satışı kolay olsun, tek süreceğim derseniz NS200.
Dominar 250 veya 400 farketmez aralarında 12kg fark var, özellikle durma hızlarında veya bir yerden başka yere yaya olarak çekmeniz gerektiğinde veya park ederken bildiğiniz motosikletle güreşmeniz gerekiyor.

Eğer 2025 sıfır alacaksan ne dominar 400 ne de ns400 alma çünkü bu motorlar yenilendi ve Türkiye de satılanlar eski modelleri. Hem kullanırken hem de satarken uğraşırsın. ug2 Tam şehir için motoru piyasa nın tofaşı ...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

NS400ün problemli sürümü geliyor deniyordu o yüzden ben uzak durdum şahsen, yoksa ben NS400 almayı düşünüyordum. Büyük ihtimalle sorunları giderilmiş versiyonu bize seneye gelir.
İlk versiyonun Ön frenleri iyi tutmuyormuş. Fren kaliperleri değiştmiş
Hintlileri bile rahatsız edecek kadar fazla titriyormuş. Azaltılmış
Lastikler mrf imiş çok şikayet gelmiş. Şimdi Apollo diye daha kaliteli lastikler koymuşlar
Gidon alçakmış hindular şikayet etmiş, yükseltmişler vs vs

Bu videoda alt yazıyı seçip onu ta Türkçeye çevirtirsen anlatıyorlar değişenleri

Son düzenleme:
Eğer 2025 sıfır alacaksan ne dominar 400 ne de ns400 alma çünkü bu motorlar yenilendi ve Türkiye de satılanlar eski modelleri. Hem kullanırken hem de satarken uğraşırsın. ug2 Tam şehir için motoru piyasa nın tofaşı ...

Lastikler mrf imiş çok şikayet gelmiş. Şimdi Apollo diye daha kaliteli lastikler koymuşlar

Bu videoda alt yazıyı seçip onu ta Türkçeye çevirtirsen anlatıyorlar değişenleri
güzel bilgiler için çok teşekkürler hocam.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
dominar 400 de ağırlık önde evet, arkaya kocaman çantaları taktığım halde motorun dengesini fazla bozmadı, ama bu sabah işe giderken ön taraf kafasına göre gezmeye başlayınca noluyor dedim, hızıma baktım 147 görünüyor.. yani arkada 3 lü çanta seti koyup içerisinde de ağırlıklar dolu olunca 140 km den sonra sorun olabiliyor..

ağır motor ama artçı ile sürerken yada rüzgarlı havalarda falan ağır olması benim hoşuma gidiyor.. kimileri ağır motor sever, bende ağır seviyorum ama 250 cc alacak olsam dominar almazdım, güç çok önemli.

Ben de böyle duymuştum, Türkiye’de NS400 almak için erken yenisi gelince alınabilir ancak.

Hazır lafı geçmişken UG2 gerçekten fiyatına göre alınabilir bir motor mu sizce? Sıfırı 180 bin falan motorun bazıları 120 bine RTR200 varken buna para vermeyin diyor. Ek olarak piyasası nasıldır 180 bine geçiş motoru olarak alsam seneye ciddi zarar etmeden satabilir miyim?

dominar 400 de ağırlık önde evet, arkaya kocaman çantaları taktığım halde motorun dengesini fazla bozmadı, ama bu sabah işe giderken ön taraf kafasına göre gezmeye başlayınca noluyor dedim, hızıma baktım 147 görünüyor.. yani arkada 3 lü çanta seti koyup içerisinde de ağırlıklar dolu olunca 140 km den sonra sorun olabiliyor..

ağır motor ama artçı ile sürerken yada rüzgarlı havalarda falan ağır olması benim hoşuma gidiyor.. kimileri ağır motor sever, bende ağır seviyorum ama 250 cc alacak olsam dominar almazdım, güç çok önemli.
Arka amortisörü sertleştir arka çantalar varken kafa sallaması olmaz

Ben de böyle duymuştum, Türkiye’de NS400 almak için erken yenisi gelince alınabilir ancak.

Hazır lafı geçmişken UG2 gerçekten fiyatına göre alınabilir bir motor mu sizce? Sıfırı 180 bin falan motorun bazıları 120 bine RTR200 varken buna para vermeyin diyor. Ek olarak piyasası nasıldır 180 bine geçiş motoru olarak alsam seneye ciddi zarar etmeden satabilir miyim?
Dostum sen aynı soruyu bir ay önce de sormuştun. Hatta sürekli alacağın motoru değiştirip konu açıyorsun. :) Al gitsin kardeşim bu kadar kafana takma dünya malı dünya da kalacak. Sıfır ne alırsan zarar edersin. Sen bu mantıkla hareket edersen işin zor. O zaman benim zil takıp oynamam lazım 18 yılında 13 bine aldığım makinenin sıfırı 180 bin

Son düzenleme:
kimsede oldumu bilmiyorum ama ilk dominar sürüşümde egozozun kolosal ağırlığından dolayı
(15kg'den fazlaydı ve merkezden de çok uzak )

kontra hisiyatı biraz dengesiz gelmişti ve motoru iki ayak olarak tutunca sağ ayağım bir tık daha yoruldu ... ama sanırım subjektif ?

Dominar'ın 250 oldum olası bana eğreti gelmiştir.

Dominarın 400'ü, Pulsar'ın 200'ü idealdir.

Arka amortisörü sertleştir arka çantalar varken kafa sallaması olmaz

Dostum sen aynı soruyu bir ay önce de sormuştun. Hatta sürekli alacağın motoru değiştirip konu açıyorsun. :) Al gitsin kardeşim bu kadar kafana takma dünya malı dünya da kalacak. Sıfır ne alırsan zarar edersin. Sen bu mantıkla hareket edersen işin zor. O zaman benim zil takıp oynamam lazım 18 yılında 13 bine aldığım makinenin sıfırı 180 bin
Aklımda şuan Hornet 500 var alabilirsem alacağım ama fiyatından dolayı alamama ihtimalim de yüksek.

Onu alamazsam da UG2, 250NK, RTR200 üçlüsünden birini alıp birkaç sene sonra (ne zaman o bütçeyi ayarlayabilirsem) 750 lik sağlam bir şeye geçeceğim büyük ihtimalle. O yüzden bu üçlü hakkında da ne kadar bilgi alsam kârdır diye konularına bakıyorum ama biraz abartmış olabilirim evet 😅

kimsede oldumu bilmiyorum ama ilk dominar sürüşümde egozozun kolosal ağırlığından dolayı
(15kg'den fazlaydı ve merkezden de çok uzak )

kontra hisiyatı biraz dengesiz gelmişti ve motoru iki ayak olarak tutunca sağ ayağım bir tık daha yoruldu ... ama sanırım subjektif ?
Motorda o sebeple elleri bırakınca sağa çekme sorunu var, genel bir durum ama ayağı fazla yormasına kadar yoğun hissedilir mi ya da kaç kişi hissetmiştir bilmiyorum.

Yeni motosiklete geçmek için CC yükseltmek veya sürüş stili değiştirmek mantıklı olanı. Motosikletten bir sıkıntı mı yaşadınız.
Eğer iki model arasında kaldıysanız belirleyici iki faktör var. Artçılı sürecekseniz ağırlığın önde olmasıyla Dominar 250 uygun. Satışı kolay olsun, tek süreceğim derseniz NS200.
Dominar 250 veya 400 farketmez aralarında 12kg fark var, özellikle durma hızlarında veya bir yerden başka yere yaya olarak çekmeniz gerektiğinde veya park ederken bildiğiniz motosikletle güreşmeniz gerekiyor.
Rks 220 nin artık parçası yok o yüzden yol yapmak istemiyorum. Aileme bıraktım. Açıkçası ben çantasız motor sevmiyorum o yüzden artçı olmasa bile mutlaka çanta takar ve içini doldururum. Rks de çok ağır değildi ancak uzun yolda sarsıldığımı pek hatırlamıyorum. Pek çok yorumdaki gibi 250d yerine 400d alımının uygun olduğundan bahsedildiği ve yeni modelinin daha teknolojik olması sebebiyle UG2 ye sıcak bakıyorum. Birkaç ay bekliyor olacağım belki taksitlendirme de gelirse hızlıca alım yaparım. Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
200 lük motosiklet kullandınız ve yeni motosiklete geçmeyi planlıyorsunuz. Uzun yol yapacak gibi duruyorsunuz. CC yükseltmenizi öneririm. Bütçenizi bilmiyorum ama Bajaj motosikletlere yöneldiğinizi düşünüyorum. Muhmetelen bulunduğunuz yerde servis imkanı var.

Uzun yol kullanımı için alım, satım ve sigorta dahil 300k civarı Dominar 400 almanız uygun olur. Ağır motosiklet ama uzun yolda çizgisini bozmuyor ve yüksek taşıma kapasitesine sahip. Taksit imkanı da var.
Genellikle şehir içi kullanacaksanız benzer bütçeyle yeni çıkan NS400 Z işini görür. Uzun yolda da kullanmak isterseniz ön cam ister. NS400Z nin Dominar D400 e göre birkaç avantajı var; Daha iyi gösterge, daha iyi gösteren far grubu ve Dominar 400 den 18kg daha hafif.

Biraz daha bütçe varsa ve servis imkanı mecutsa, Royal Enfield Himalayan veya CFMoto MT450 de alabilirsiniz. Benim imkanım olsaydı Dominar 400 yerine tercih ederdim.

Dominar 400 için bilmeniz gereken durum var. Bu motosiklet biraz ağır ve orta sehpa gelmiyor. Bununla birlikte arka çamurluk sıyırıcısı da bulunmuyor.

İnsanlarımız biraz meraklı. Eğer kapalı parkınız yoksa meraklı kişiler ve çocuklar motosikleti hareket ettirdiklerinde veya kurcaladıklarında yan ayaklıktan kolayca düşürebilirler. Ağır motosiklet olduğundan üstüne düşenin kişinin bir yerlerini kırma ihtimali oldukça yüksek.
Eğer bu motosikleti alma planınız varsa ilk işiniz Cabbar ustadan orta sehpa alıp serviste taktırmak olsun.
Benim Dominar 400 de eksikliğini hissettiğim bir diğer konu da N250 den alıştığım arka çamur sıyırıcının olmaması. En ufak sudan geçince motosiklet perişan oluyor. Biraz titizseniz çok can sıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar