Pulsar ns 200 Plastik Yanık Kokusu

Selamlar Pulsar ns 200 motorum var selenin tam altından plastik yanık kokusu geliyor ustaya götürdüm kronik dedi geçti bilgisi olan varmı ?

Kronik lafı sakız olmuş gidiyor,akü ve tesisat kablolarına baktır,ilave sis,vs.aydınlatma ünitesi takılımı motorda?takılı ise arada sigorta vs.varmı?

Son düzenleme:
Seleyi söktünüz mü kendiniz bir kontrol edin ustalar her zaman çözüm olamiyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakıt tahliye hortumunu bir baktır
Servis motorumu bu hortumu dikkat etmemiş seneyi takarken motordan yanık kokular geliyordu,
Servis hemen düzeltilmeş hatasını
Bu şekilde yola çıkamazsın dedi.

2 tane pulsarim oldu rs200 ns200 ikisinde de dediğiniz koku var. Özellikle biraz yol yapıp durduktan sonra çok ağır geliyor koku. Kronik olduğunu düşünüyorum. Daha önce de kullananlardan duymuştum. F/p ürünü sonuçta böyle can sıkıcı şeyleri oluyor

Osurduysanız Bujide ateşleme yaptığı için yanık kokusu gelmiş olabilir :)

Kuru havada da geliyor mu? Benim pulsarda ıslak yolda gittikten sonra geliyordu. Yollardaki sudan artık erimiş asfalt tozları mı yanıyor bilemiyorum. Bi de bu kediler başka yer yok gibi motor bloğuna işiyordu. O da yanınca of of off

Motosikleti
BWS 100
Bu ustalarda da kronik arıza var he.

Yapışan poşet varmı bir bak, manifolda egzos'a falan.
Seleyi bir sök, akü kablolarına bak. Elektrikli aksesuar taktırdıysan onları da kontrol et kesinlikle.
Kronik falan olamaz. Eğer motosiklet çok yeni değilse hiç normal değil. Ki o zaman da yanık kokusu gelmez. Hafif tatlı bir plastik kokusu gelir.

Motosikleti
Ns200
Kuru havada da geliyor mu? Benim pulsarda ıslak yolda gittikten sonra geliyordu. Yollardaki sudan artık erimiş asfalt tozları mı yanıyor bilemiyorum. Bi de bu kediler başka yer yok gibi motor bloğuna işiyordu. O da yanınca of of off

Benim de çamurluğa işiyor şerefsizler

Mantıklı geliyor abi denemek lazım :)

Dostum şaka bir yana,forumda son zamanlarda konu aç sonra kaybol mantigi var,bu durum gerçekten teknik konularda bilgi almak,öneri vs.gibi durumlarda,samimi ve ciddi motorsever arkadaşlarin,aleyhine olan bir durum..geçenlerde birisi teknik bir yardim istiyordu kimseden bir cevap alamadi,insanlara hak vermemek elde degil,duvara konuş dur.

bazen aynı kokudan bende alıyorum ama biraz inceledikten sonra gördümki zinciri temizleyip yağladıktan sonra yola cıkınca zincirdeki fazlalıklar dönmenin etkisiyle egzos karteline bulaşıyo ısınıncada haliyle koku yapıyo.benim edindiğim tecrübe bu ama sende başka problem vardır belki onu bilemem

Kronik yanık kokusu diye bir şey olamaz. Mantıken plastik yanık kokusu gelmesi için bir şeylerin yanıyor olması lazım. Bir kere yanan şey bir daha yanamayacağına göre ya yanık kokusu yoktur sana öyle geliyordur ya da aleti her hareket ettirdiğinde egzoza yanabilecek bir şeyler geliyordur.

Eğer iyi tutunamayan bir zincir yağı kullanıyorsan motosikleti her sürdüğünde zincirdeki yağ egzoz manifolduna sıçrayıp yanıyor olabilir. Ben bir kere o hatayı yapmıştım. Motordan dumanlar çıktığını görünce panik yapıp su tutmuştum. Şuanda yağ olarak motul C5 kullanıyorum. Bir damla bile sıçramıyor tavsiye ederim.

Dostum şaka bir yana,forumda son zamanlarda konu aç sonra kaybol mantigi var,bu durum gerçekten teknik konularda bilgi almak,öneri vs.gibi durumlarda,samimi ve ciddi motorsever arkadaşlarin,aleyhine olan bir durum..geçenlerde birisi teknik bir yardim istiyordu kimseden bir cevap alamadi,insanlara hak vermemek elde degil,duvara konuş dur.

Evet biriside başlangıç için öneri istemişti adam kayboldu :) arkadasın dediği olayı bilmiyorum ama benim rs 200 de oluyor bu koku fakat ya yağmurda oluyor yada motoru yıkayınca sanırım su ön tarafta biyerlere değiyor duman cıkıyor :)

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
bacac mühendisleri bu kokuyu standart olarak her pulsarında özellikle kullanıyor,
motora yanaşan kedileri, sıçıp işemesinler diye kısmi olarak kovalama projesi,
yetkili ağızlar :D bu konuda açıklama yapabilir, tevazü göstermeyin lütfen.

motorun çalıştığına dua etmiyo da..

bacac mühendisleri bu kokuyu standart olarak her pulsarında özellikle kullanıyor,
motora yanaşan kedileri, sıçıp işemesinler diye kısmi olarak kovalama projesi,
yetkili ağızlar :D bu konuda açıklama yapabilir, tevazü göstermeyin lütfen.

motorun çalıştığına dua etmiyo da..

Ya babo sen BAJAJ'la kavgalımısın yoksa BAJAJ'a motor almaya gittinde sana vermedilermi anlamadım nerde PULSAR konusu görsem sen varsın :D Bu kadar sevme :flower:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar