Pulsar NS 200 Gaz Yemiyor

Katılım
23 Haz 2020
Mesajlar
95
Arkadaşlar motorumda 2 gün önce farkettim. Motosikletim soğuk vaziyetteyken mesela gece dışarı çıkacağım zaman motor soğukken bindiğimde tek marşta alıyor bir sorun yok, vites atıyorum kalkış yapıyorum yine sıkıntı yok ama vites 2 ye atınca bir an gaz yemiyor gibi oluyor. Olması gerekenden daha yavaş ve hantal hızlanıyor. Bu 5-10 saniye sürüyor daha sonra toparlanıp eski haline geliyor ve bir daha olmuyor. Gündüzleri böyle bir sıkıntı olmuyor daha çok geceleri soğuk havalarda motora ilk binişimde oluyor 5-10 saniye belki daha kısa sürede düzeliyor. Nedeni nedir ? Normal bir durummudur ?
 
Katılım
9 Eyl 2020
Mesajlar
5
Motoru biner binmez çalıştırıp hareket etmektense motorun başına geldiğinde çalıştır daha sonra kaskını takıp hazırlanana kadar çalışsın 20/30 sn, daha sonrasında bin. Soğuk havalarda özellikle yapmanı tavsiye ederim.
 
Katılım
25 Ara 2019
Mesajlar
907
Çalıştırdıktan sonra en azından hararet göstergesinde bir çizgi çıkmasını bekleyip binin, bir de öyle deneyin.
 
Katılım
6 Şub 2015
Mesajlar
301
Motorlar belirli bir derecede maksimum verimli çalışması için tasarlanmıştır. Soğukken piston yeteri kadar genleşmeyecek veyahut soğuk silindirle verimli bir ateşleme gerçekleştiremeyecek. Bu yüzden motorun sağlığı için motorun ısınmasını bekleyin denir. 30 saniye - 1 dk kadar bekleyin en az. Hararet göstergeniz varsa 1.derece olana kadar gaz açmayın. Motor yeterli ısıya geldiğinde gaz yememe durumu ortadan kalkıyorsa sağlıklı olan durum budur.
 
Katılım
25 Eyl 2016
Mesajlar
368
Bende de pulsar var. Isınmasını beklemeden çıkarsam ilk 1-2 dakika öyle oluyor normal yani. Yukarda da denildiği gibi en az 1-2 dk rölantide çalışması lazım bunu yaşamaman için. Ben motosiklet kıyafetlerini giyinmeden motoru çalıştırıyorum, ben hazırlanırken o da ısınıyor zaten.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst