Pulsar 200 rs başlangıç için uygunmudur?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fazla bir tecrübem yok henüz ehliyetimi ekipmanlarımı aldıktan sonra motorsikletimi sipariş etmek istiyorum.Bazı arkadaşlarım senin için tehlikeli olur 200cc öldürür falan dediler sizce doğruluk payı varmı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
aksine abs sana büyük kolaylıklar sağlayacaktır rs200 yakışıklı bir motor koruma takozu vs taktır malum acemiyken düşebilirsin, dizlik sırtlık herşeyi muhakak almaya çalış zira bu ekipmanlar geri dönüşüolmayan durumlardan korur seni

200cc normal bir motordan gayette güzel bir başlangıç motoru olur. Hiçbir sorun olmaz.(örneğin: pulsar 200rs)

tek sorun sorduğun motosiklet grenajlı bir motor. yan yatırdığında çizilir masraf açar. Sırf bu yüzden ilk başlayacak arkadaşlara düşük cc (250cc altı) naked (grenajsız) ve koruma demiri takılabilen modeller önerilir. (cbf 150, ybr 125 vs vs gibi)

Acemiliğini en kolay sürülebilen ve en az masrafla atlatabileceğim motosikleti öneririz genellikle, yoksa 200cc motosiklet dikkatli kullanılmak kaydıyla güzel bir başlangıç motosikleti olur elbet.

Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için içimi rahatlattınız

ABS var 200 cc tam başlangıç motoru ölürsün diyenler ne diyo mobiletle başla felan mı :)

Arkadaşların dediği gibi grenajlı olması düşme sırasında sorun olabilir çünkü servise ne zaman gitsem grenajları çizilmiş RS görüyorum

Ns 200 de düşünebilirsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
rs de tavuk gibi tünemen gerekiyor ns çıplak bu konuyu iyi değerlendirirsen sorun kalmaz bence

11 bin tl ye cok daha guzel bir baslangic yapabilirsin, bajaj alinacaksa en fazla 8 bine 200 ns al ki sonrasinda sikilacaksin, satmakta zorluk yasama.

cxe

Grenajli motor baslangicta uzer. En basitinden ayakligi acmayi unutup motoru yan yatirsan bile masrafin olacak. Bu arada RS lere koruma takozu takilmiyor (takan var ama extra islem yaparak takmislar, fabrikasyon degil yani). Baslangicta biraz guclu gelebilir, hic motosiklet kullanmadiysan cok dikkatli bir baslangic yapman gerek. motora sarf edecegin extra dikkati daha evcil bir motosiklet alip trafige sarf etsen daha rahat bir baslangic olur.

hocam bide kullanan varsa stickerler verniklimi verniksiz mi çünkü hiç hoş durmuyor sökmem lazım özellikle siyahta çok kötü duruyo
226684255_2_1000x700_pulsar-rs-200-black-colour-upload-photos_rev003.jpg
317473e423fb2ffa927dbebcbb10a02e.jpg

Stickerlar sökülebilir benim motorun önceki sahibi depodaki pulsar yazısını sökmüş bence güzel olmuş. Bana stickerlı hali daha güzel geldi ama tercih sizin.

Düşünülenin aksine illa çirkin motorla başlaman gerekmiyor. Biraz dikkatli kullanırsan ve bütçen varsa iyi lastik takarsan güzel olur.

memnunmusunuz? gözebatan bir eksisi var mı?yeni kullanıcıya uygunmudur sizce ?

memnunmusunuz? gözebatan bir eksisi var mı?yeni kullanıcıya uygunmudur sizce ?

Göze batan malzeme kalitesi bir Japon gibi değil. Ama bu sorun da değil. Şuana kadar benim canımı sıkan soğuk havada göstergenin açılmaması. Onun dışında gidişi duruşu şekli güzel.

Yatık pozisyon başlangıç için pek mantıklı değil, oturma pozisyonu vs gibi alışkanlıklar kazanmanın gerektiği bir evrede gereksiz eğilip bükülmeler yapmak gerekiyor.
Hacim-güç anlamında bir tehlike yok yoksa.

Bir de bu kişisel tercih ama,

1. ABS'li bir motorla başlamak biraz rahata alışmak gibi geliyor bana. Sonra bu rahattan çıkman gerekirse çok başın ağrır. Ben bu sabah mesela yağmurda bir inişte arabanın biri önüme zart diye atlayınca arkayı kilitledim kaydım. Şimdi bu refleksleri doğru yönetmeyi öğretmezsem elime ayağıma, ilerde bir gün bir ABS'siz motora bindiğimde fren yapmayı bilmiyor olacağım.
2. Ben 10bin TL vermişken hafif kilometreli bir japon tercih ederdim bajaj yerine.

Öncelikle 200rs cbr gibi motorlar o kadarda yatık değiller ki sanırım siz ktm rc falan yada r125 falan görmediniz:D
Diğeride zaten artık abs olmayan motoru almayacaklarmış türkiyeye hem absli motorda öğrenirse absli motordan devam eder bu kadar basit.

cxe

ABS olunca fren ogrenemezsin diye birsey yok. ABS zaten son evrede devreye giriyor, yani baska motosikletlerde yuzun asfalta dondugunde... Haftalarca ABS sisteminin calismadigi hatta bazen ariza mi verdi lan bu, dur bi deneyeyim dedigim oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar