Tekrar merhaba arkadaşlar 4 gündür köydeydim yeni geldik. Artık ne uraşıyorsun diyeceksiniz ama

çalışması lazım okadar uraştım nasıl çalışmaz 2 zamanlı makine anlamadım gitti hırs oldu artık bukadar uraştıkra sonra tamirciye götürmem atarım daha iyi neyse köye gideceğimiz gün conta takımı gittim aldım 4 yeni saplama somunlar aldım eksoz silindir arasına manifold silindir arasına taktım önce onları saplamarın 4 ünüde ilk motora sıkıştırdım silindir contasının olduğu yeri zımparalardım eski parçaları contayı taktımüstüne silidiri takacaktım bişey farkettim silindirde gömleğin sağında solunda iki delik var onlar motorda krankın ordada var conra oraya tam uyuyo ama silindirdekiler biraz yamuk neye yarıyo onlar? benzinmi gidiyo neyse öncedende öyle çalışmış ondan deyil diye düşünüyorum işte sonra contanın üstüne silindiri sonra öbür contayı sonra silindir başlığını taktım lokmaya çift somun koydum vidaları sıkılamayacak kadar elimle çevirdim kordinat sisteminde 1 3 2 4 bölge şeklinde çapraz milim milim sıktım hepsi sıkıştısonra çalıştırdım yani çalıştım hır hır edip istop ediyo çalışıyo son gaz basılı tutuyom hınnn diye bidrden duruyo durarken aragaz verince arada ses artıyo çalışcak gibi ama duruyo anlamadım gitti karbüratörde hava deliğine parmağımı soktum iterken içerde fokur fokur parmağımın ucunda benzin hareket ediyodu contalarda yeniledim bişeyler önerin puff

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------
birde şimdi hatırladım geçen hafta eksozu yıkamıştım sorun olurmu bilmem ama söyleyim dedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------
birşey farkettim motor elimde jikle basılı yürüken koşmadan tak tak tak diye tek tek arada ateşliyo koşarkende yapıyoda arkası gelmiyo arada bi 4 5 sn çalışıp duruyo buda bi 10 15 dk kosturmamı buluyo her seferinde buji söküyorum ıslak yağmı benzinmi anlamadım normalde 2 zamanlıda olsa kurmu olması lazım siliyom koşuyorum çıkarıyom ıslak acaba ateşlememi sorun diye düşünüyorum