puchh mobilet

Contasiz calismiyodu babami aradim karton yada mukavva bul dedi gomlegin sivri yerine vurarak kestir dedi yaptim oyle calisti sonra 2 ay bindim bu sefer yapamadim arizati bulamadim :S

üzüldüm :( insllh benimkide öyle bişey olmamıştır.50 lilik motor zaten fazla bişeyde beklenmez ama böyle eski bişeyi yenileyip toplaması sarıyo bence ilk çalıştığında bu olay olmadan önce karbüratörü filan sökmeden 75 kg yum 50 kmh geçiyodu kac yıllık yatmış motor.
Contayı yaptım başlığındıki yapamadım eskisini düzenledim biraz tbakmaya çalıştım baktım somunlarda silindiri tutan o 4 uzun vidada yarım yamalak yalama olmuş gibi bişi yapacaksam tam yapıyım yolda bırakmasın diye çıkardım 4 vidayıda eğerek L şekli yapıp döndürerek.Belkide vidalar tam sıkamadığından çalışmıyo çünkü hiç birine tam kuvvet bastıramıyodum bastırdığım an boşa alip yeniden az bişi sıkışıyodu öyle bırakıyodum.
Yarın oraya göre o uzunlukda yeni vida bulmam lazım iki ucuda dişli yada bi ucu dişli bir ucu somun gibi yapışık olanlardan kimler satar acaba tamircileee filan bakıcam

moblet parçası satan yelerde olması gerek ordan conta takımıda temin edebilirsiniz ugraşmak istemiyorsanız

burası küçük yer 1 tane motor eşyası satan yer var orada aksesuar gibi şeyler satılıyo janttır sinyaldir gibi gibi.yarın bakıcama rtık tamircilere filan conta internette varda ful seti 3 lira bişey deyil uraştıma deymez aslındada o kargoda gelene kadar haftaya pazertesi salı olur vidaları ayarlıyım yaptıgım contayla çalışşın contadan oldugu kesinleşsinde contada getirttiririm

hımm kargo konusunda haklısınız komprasör yapamadığı için çalışmıyodur büyük ihtimalle inş conta dadırda merağınızı alırsınız 2t motorlar ayrı güzel

inşllh amacım öyle binim geziyim diyede deyil aslında burda herkesin altında bi pejo takmışlarbi eksoz bağıttırıp duruyolar yap desen tekeri sökemezler bide ondan bide puchya bu eski çalıştırıp değişik bi renge boyayıp dışını spor tipli bi görünüş yapmayı istiyorum yavaş yavaş dolan sonra sesinide kısabilirsem

:)bugun vidalarida buldum iyice sikistirdim cikardim motoru jikleyi sikarak yurunce moto r twk tak diye arada ateşliyo belli ol uyo bazen devami geliyo 10. 15 saniye sonra duruyo daha uzun sure calismadi utune bindigimdede guc kaybi yoktu taşidi seri sekilde birden tak diye duruyo benzin gitmiyo buyuk ihtimal neden olabilir daha havami aliyo dersiniz

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

http://www.alimmotor.com/moped/puch/puch-takim-conta.html ben direk bunu aliyimmi dersiniz uyarmi bide bu sitede bana buji önerseniz

Tekrar merhaba arkadaşlar 4 gündür köydeydim yeni geldik. Artık ne uraşıyorsun diyeceksiniz ama :) çalışması lazım okadar uraştım nasıl çalışmaz 2 zamanlı makine anlamadım gitti hırs oldu artık bukadar uraştıkra sonra tamirciye götürmem atarım daha iyi neyse köye gideceğimiz gün conta takımı gittim aldım 4 yeni saplama somunlar aldım eksoz silindir arasına manifold silindir arasına taktım önce onları saplamarın 4 ünüde ilk motora sıkıştırdım silindir contasının olduğu yeri zımparalardım eski parçaları contayı taktımüstüne silidiri takacaktım bişey farkettim silindirde gömleğin sağında solunda iki delik var onlar motorda krankın ordada var conra oraya tam uyuyo ama silindirdekiler biraz yamuk neye yarıyo onlar? benzinmi gidiyo neyse öncedende öyle çalışmış ondan deyil diye düşünüyorum işte sonra contanın üstüne silindiri sonra öbür contayı sonra silindir başlığını taktım lokmaya çift somun koydum vidaları sıkılamayacak kadar elimle çevirdim kordinat sisteminde 1 3 2 4 bölge şeklinde çapraz milim milim sıktım hepsi sıkıştısonra çalıştırdım yani çalıştım hır hır edip istop ediyo çalışıyo son gaz basılı tutuyom hınnn diye bidrden duruyo durarken aragaz verince arada ses artıyo çalışcak gibi ama duruyo anlamadım gitti karbüratörde hava deliğine parmağımı soktum iterken içerde fokur fokur parmağımın ucunda benzin hareket ediyodu contalarda yeniledim bişeyler önerin puff :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------

birde şimdi hatırladım geçen hafta eksozu yıkamıştım sorun olurmu bilmem ama söyleyim dedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

birşey farkettim motor elimde jikle basılı yürüken koşmadan tak tak tak diye tek tek arada ateşliyo koşarkende yapıyoda arkası gelmiyo arada bi 4 5 sn çalışıp duruyo buda bi 10 15 dk kosturmamı buluyo her seferinde buji söküyorum ıslak yağmı benzinmi anlamadım normalde 2 zamanlıda olsa kurmu olması lazım siliyom koşuyorum çıkarıyom ıslak acaba ateşlememi sorun diye düşünüyorum

arkadaşlar bugün çektirme aldım çıkardım ateşleme bobinine yeni kablo alip taktım içindeki platine giden kabloları filan yeniledim kapagı geri taktım buji ucuna voltmetre bağladım ibre haraket ediyodu ama ateşleme ayarı bozulduğu için yapamadım bi anlatsanız avansla hiç oynamadım yukarda bi arkadaş video atmış ama anlamadım bobini geri çevirerek silindirin icine bişey sokup en üs noktada olduğunu buluyorum platinin vidasınıda gevşettim aşşagı yukarı oynuyor sonrasını yapamadım

piston üzerindeki ok işareti aşşağıyımı yukarıyı göstermesi lazım acaba

babam köye gideken şunuda götür dedim bura apartman rahat rahat uraşamıyodum motorun silinidr piston karbüratör dönen mıknatıslı kapak filan çıkıktı köymuş tamam üstünede çimantoyu koymuş gidene kadar patlamış motorun her yer çimonto karbüratör bobin krank filan dolmuş hep hortum suyla bi yıkadım herşeyini filan neyse topladım ateşleme kesiyodu meksefeye ayar vedim kapattım piston en üst noktasını bobine çizgi çektim düz tornavidayı platin araya soktum dier düzle sıkıştım böyla baya uraştım çalpıldımda :) saldım bayır aşşağı jikleyi sıktım ta ta taaağn dedi misson complete :) hava filitresiyle eksoz kapağınıda söktüm bi şişe benzini birtitirdim geldim ama az bayırlara yada eğimli yerde kalkamıyo motor bagırıyo ama eneji tekere direk geçemiyo neden olabilir ateşleme ayrını yanlış yapsa hiç çalışmaz demi ondan olamaz

Son düzenleme:
https://www.facebook.com/groups/heropuchmaximagnum/ Atilla kardeş aramıza gel her türlü yardımcı olurum...Naci bey sizdede 79 modeli varmış aramıza bekleriz..Teşekkürler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar