PTT İLE KAPIDA ÖDEME GÖNDERİ HAKKINDA

Merhaba abilerim,kardeşlerim ben bursaya bir abime mont göndermek istiyorum.Bunu ptt kapıda ödeme seçeneği ile yapabilir miyim?Ürünün faturası yok montu kutuya koyup göndericem.Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?Yorumlarınınz için şimdiden teşekkürler.

edit: ilk konum hatam varsa affola.

Sana montun parasını gönderecek sen de montu kargo ile göndereceksin. Kargo parası zaten kapıda ödenir de, kapıda ödeme ile montunu satmak istiyorsan şirket olman ve fatura kesmen lazım. Tabi bir de kargocu ile anlaşma yapman lazım.

montun ücretini havale edecek sende montu göndereceksin yoksa kapıda ödeme yapmak istiyorsa fatura kesmen gerekir dostum oda heralde olmas sende.

Yorumlarınız için teşekkür ederim abiler.Bende fatura kesme olanağı yok.Bana havale ile gönderimde de alıcı güvensizlik yaşar ister istemez(bende olsam bende yaşarım)bakalım bilmiyorum nasıl yapıcam.

dostum. arkadaşlar sna yanlış bilgi veriyor.
aras yurtiçim mng gibi kargo şirketleri ile göndeirsen faturalı olması lazım.
ama ptt de öyle bişey yok.

ben snowboard için gözlük sattım. ptt şubesine gittim. bu ürünü şuraya kargolayacam. ücreti de 50 tl dedim.
kargoyu da karşı taraf ödeyecek dedim..
adam da tamam dedi o kadar işlem.
ama 50 tl nin bir kısmını ptt göndericiden komisyon olarak kesiyor.

sonra aradan zaman geçiyor sana mektup geliyor. şu ptt şubesinden paranı çekebilrisin diye. sende gidp çekiyon.

ben snowboard için gözlük sattım. ptt şubesine gittim. bu ürünü şuraya kargolayacam. ücreti de 50 tl dedim.

sonra aradan zaman geçiyor sana mektup geliyor. şu ptt şubesinden paranı çekebilrisin diye. sende gidp çekiyon.

Çok sağol abi verdiğin bilgiler için, ozaman ben ptt şubesine gidip sorayım oluyorsa öyle yaparım burası manisa büyük ihtimalle oluyordur.

2015 in başlarında faturasız ptt ile gönderim yapılabiliyordu, akabinde artık o işi iptal ettiler diye biliyorum.

gidip sormak lazım 2 3 ptt şubesine, çünkü bazıları işgüzarlık yapıp kafadan sağabiliyorlar, almıyoruz vs diyebiliyorlar, hepsine maal etmemek lazım.. güven sorunu varsa sh den get li ilan açsın..

Hocam kaç senesinde gönderdin? 2014 te bende o şekilde gonderim yapabiliyordum 6-7 aydır boyle gonderemiyorum.
Arkadaşım sen en iyisi git bi şubeye sor. :)

Gidip sorucam abiler sonra buraya yazarım tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.

birkaç ay önce sordum ptt ye faturasın gönderi yapılmıyor.özel kargo şirketlerinde ise firma vergi levhası lazım...
iki tarafında madur olmaması için en sağlıklısı sanalpazar üzerinden satman

Tanıdığı kimse yok muymuş sana yakın. Havaleyi ona yapsın sen de montu elden ver.
Ya da senin bursada tanıdığın varsa montu ona gönder elden versin parayı da havale yaptın.

Açıkçası kapıda ödeme seçeneği istediği biri ben yapamıyorum diyorum. Zor işler hesap açman falan gerekiyor ptt de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar