Psikolojim bozulmak üzere

Sevgili arkadaşlar ve abiler hepinize merhaba .
20 yaşındayım . 1.96 boyunda 105 kiloyum . Araba kullanmaktan ölesiye nefret etmeme rağmen zorla almak zorunda bırakıldığım ehliyet ve acil durumların gerektirdikleri ile 2 senedir zorla araba kullanıyorum . gün içerisindeki en mutsuz anlarım araba kullanırkenkiler.. Tarif edilebilir birşey değil bu sevmemek değil yani daha çok nefret etmek.. Bu nefret bir yana dursun günümüzde ulaşım çok önemli yani bir araca sahip olmak cok onemli . Ancak bu aracın " otomobil " olması gerektiği zorunluluğına 2 yıldır neden inandım ve motosiklet aklıma neden gelmedi hiç mi hiç bilmiyorum.. nefretle mi şartlandım nedir.. Aklıma geldiği ilk an aileme açıldım . Beklemediğim sertlikte bir hayır cevabı aldım .
önemi yoktu gerçi . kendi başıma alabilirdim . onlarda alışırdı illaki. Ancak 3 gün önce ilk defa internette motosikletlerle ilgili yaptığım araştırmaların sonunda şuan kendimi bir çıkmazın içinde hissediyorum . kısaca özetliyim

Vitesli motorlardan hoşlanmadım.Scooter dediler . Scooter baktım 1.96 insansın dalga mı geçiyosun maxi scooter bak dediler . maxi baktım fiyatı benim yaz'a kadar alabileceğimin cok üzerinde.. ki onlara bile sığmama durumum söz konusu .
motor bütceni hesaplarken ana para - ekipmanlar = motora ayırman gereken miktar formulunu kullanmam gerektiği söylendi

böyle bir senaryoda motora ayırabileceğim 3500-4000 tl ya var ya yok .
dışardan nasıl gördündüğümün zerre önemi yok . önemsediğim şeyler güvenlik ve konfor . tam maxi scooter yani ama onlarda 12-13 bin..
bilmiyorum ya umudumu kaybetmek üzereyim . uzay mekiğine heves etsem ailem yardımcı olur ama 2 teker için 1 kuruş yardım etmiyorlar..
hoş , sorsalar aile yardımıyla aldığın 20-25 binlik dehşet motorlar mı yoksa tek özelliği " sığabilmen " olan 3-4 binlik bir makine mi diye düşünmeden ikinci şıkkı seçerim .
ya ben ne hız yapmak istiyorum ne gösteriş istiyorum. 3500 4000 tlye bir scooter-maxi scootera sığabilmek istiyorum

sizce birşeyler bulabilir miyim.. %100 konforlu olmasada işimi görebilecek moddeller var mı.. yoksa 20 yaşındaki çoğu gencin imrenebileceği 37-38 bin edecek ama izin verseler 15 binlik maxi scooterlarla nabzım 1-2 puan bile oynamadan takasa gireceğim arabamla mı bu yazı geçirmek zorundayım .

Merhaba 2 teker almak şu hayatta alınabilicek en iyi kararlardan biri , asıl 2 teker zevkini boyunuza oranla enduro önermek isterdim fakat scooter tarzında vitessiz isteğinizi göz önüne alarak sizin bütçenize uygun Mondial 250 Buffalo yada Mondial 150 Zat ' a bakmanızı öneririm.

Sevgili arkadaşlar ve abiler hepinize merhaba .
20 yaşındayım . 1.96 boyunda 105 kiloyum . Araba kullanmaktan ölesiye nefret etmeme rağmen zorla almak zorunda bırakıldığım ehliyet ve acil durumların gerektirdikleri ile 2 senedir zorla araba kullanıyorum . gün içerisindeki en mutsuz anlarım araba kullanırkenkiler.. Tarif edilebilir birşey değil bu sevmemek değil yani daha çok nefret etmek.. Bu nefret bir yana dursun günümüzde ulaşım çok önemli yani bir araca sahip olmak cok onemli . Ancak bu aracın " otomobil " olması gerektiği zorunluluğına 2 yıldır neden inandım ve motosiklet aklıma neden gelmedi hiç mi hiç bilmiyorum.. nefretle mi şartlandım nedir.. Aklıma geldiği ilk an aileme açıldım . Beklemediğim sertlikte bir hayır cevabı aldım .
önemi yoktu gerçi . kendi başıma alabilirdim . onlarda alışırdı illaki. Ancak 3 gün önce ilk defa internette motosikletlerle ilgili yaptığım araştırmaların sonunda şuan kendimi bir çıkmazın içinde hissediyorum . kısaca özetliyim

Vitesli motorlardan hoşlanmadım.Scooter dediler . Scooter baktım 1.96 insansın dalga mı geçiyosun maxi scooter bak dediler . maxi baktım fiyatı benim yaz'a kadar alabileceğimin cok üzerinde.. ki onlara bile sığmama durumum söz konusu .
motor bütceni hesaplarken ana para - ekipmanlar = motora ayırman gereken miktar formulunu kullanmam gerektiği söylendi

böyle bir senaryoda motora ayırabileceğim 3500-4000 tl ya var ya yok .
dışardan nasıl gördündüğümün zerre önemi yok . önemsediğim şeyler güvenlik ve konfor . tam maxi scooter yani ama onlarda 12-13 bin..
bilmiyorum ya umudumu kaybetmek üzereyim . uzay mekiğine heves etsem ailem yardımcı olur ama 2 teker için 1 kuruş yardım etmiyorlar..
hoş , sorsalar aile yardımıyla aldığın 20-25 binlik dehşet motorlar mı yoksa tek özelliği " sığabilmen " olan 3-4 binlik bir makine mi diye düşünmeden ikinci şıkkı seçerim .
ya ben ne hız yapmak istiyorum ne gösteriş istiyorum. 3500 4000 tlye bir scooter-maxi scootera sığabilmek istiyorum

sizce birşeyler bulabilir miyim.. %100 konforlu olmasada işimi görebilecek moddeller var mı.. yoksa 20 yaşındaki çoğu gencin imrenebileceği 37-38 bin edecek ama izin verseler 15 binlik maxi scooterlarla nabzım 1-2 puan bile oynamadan takasa gireceğim arabamla mı bu yazı geçirmek zorundayım .

Ailen 2 tekere izin vermiyor ise sen de 3 teker scooter al.:queen: Hemde para yardımı yapacaklar ise piaggio mp3 gibi motorlara bakabilirsin.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-piaggio-mp3-250-kisa-sureligine-10-500-tl-kap-gotur-284484212/detay

Merhaba 2 teker almak şu hayatta alınabilicek en iyi kararlardan biri , asıl 2 teker zevkini boyunuza oranla enduro önermek isterdim fakat scooter tarzında vitessiz isteğinizi göz önüne alarak sizin bütçenize uygun Mondial 250 Buffalo yada Mondial 150 Zat ' a bakmanızı öneririm.

teşekkür ederim sevgili hocam bakacağım . endurolara göz ucuyla bakmıştım halk arasındaki arazi motosikleti etiketini yapıştırmıştım . siz söyleyince sadece resimlere değil açıklamalarıda inceledim sanırım şehir içi kullanım için uygun olan modelleri de var yada zaten kendisi de uygun . vitesli motordan çekinmemin sebebi öğrenme süreci.. etrafımda vitesli motor öğrenirken yardımcı olacak kimse yok . kurslar var tabi ve uzun vadede mutlaka giderim ancak yazı geçirmek için birşeyler bakıyorum ve nedense vitesli motoru gözümde çok büyütüyorum . yapabilir miyim dersiniz ?

Senin sığa biliceğin scooter tarzı 16 in lastik ebatları sahip olan scooter lardır ve 2 elerine yönelmen gerekiyor ama sana 3.500 ve 4000 tl önere biliceğim kymco Agility City 125 malum sitede eli ayağı temiz bulabilirsin hatta daha uyguna bulma ihtimalin var alırken servisinden expertis yaptır ve sen 16 inç lastikli scooterlara bol bol araştır her markanın 16 inc tekerli scooteri vardır senin ilacın bunlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
scootera binmen imkansz maxi alabilirsin ama karbüratorlu motor önermiyorum çok yakar erçekten çok enejeksiyon ve su sogutma işin içine girdiğinde pekte parlak şeyler söylemek mümkün olmuyor

size önerim vitesli motordan korkmamanız ve vitesli bir motor almanız araba kullandığınıza göre kolayca alışırsınız...

size önerim vitesli motordan korkmamanız ve vitesli bir motor almanız araba kullandığınıza göre kolayca alışırsınız...

cevabınız için teşekkür ederim .
peki viteslide bu ebatta bir insanın 3500 bütçeyle rahat edebileceği bir motor tavsiyeniz var mı ?

cevabınız için teşekkür ederim .
peki viteslide bu ebatta bir insanın 3500 bütçeyle rahat edebileceği bir motor tavsiyeniz var mı ?

aklımda bir kaç model var fakat boy kilo olarak rahat edebilir misiniz bilmiyorum :( arkadaşlar daha iyi seçenek sunacaktır motoru yeni öğreneceğiniz için bu konuya fazla takılmasanızda olur belki ileride değiştirirsiniz...

Ben de seninle aynı durumdayım aileme rağmen kendim para biriktiriyorum boyum 188 sığacak scooter arıyorum bakarken pcxe bile zor oturmuştum sana kesin zor gelir.yamaha nmax dışında alternatifimiz yok gibi ona da paramız yetmiyor :d

Nc750 otomatik sanziman. Paran yok ama bazi seylerin bazi bedeli vardır o boyla motosiklette konfor ve otomatik istiyorsan parayi sayicaksin.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-dorado-dorado-arcon-150-mukemmel-sifir-masraf-9-ay-taksit-imkani-299865835/detay

şöyle birşey buldum ne dersiniz ?

kardeş benim de boyum 198. naked motorlara ve scooterlara hiç sığamadım. kolay gelsin diyelim

sanırım otomatik şanzıman sevdamı bir kenara bırakmalıyım , en azından bu yaz için ..

Bu boy ve bütçe için önerebileceğiniz "HERHANGİ" bir motor var mıdır ?

sanırım otomatik şanzıman sevdamı bir kenara bırakmalıyım , en azından bu yaz için ..

Bu boy ve bütçe için önerebileceğiniz "HERHANGİ" bir motor var mıdır ?

Hocam öncelikle kullanıcı adı seçiminiz için tebriklerimi iletiyorum :p

"1.96 insansın dalga mı geçiyosun maxi scooter bak" tarzı sözlere itibar etmeden önce gidip gözünüze ilişen motora binin derim. 1.90 boyundayım, çoğu scooter'a aşağı yukarı sığıyorum. Can sıkıntınızı da kısmen anlıyorum, bütçe olaya bambaşka bir boyut katıyor. "Şunu istiyorum" diyorsunuz, bakıyorsunuz ateş pahası. "Eh, bari şöyle bir şey olsun" diyorsunuz, bakıyorsunuz şöyle kronik sorun, böyle bilmem ne. Ne yazık ki her şey bir yerde paraya bakıyor.

Yine de konuyu toparlayacak olursam, öncelikle vites korkunuzu bir kenara bırakmanızı naçizane tavsiye edebilirim. Vitese alışmak kolay bir şeydir, hele ki motor hevesiniz varsa. İlk motorunuz motosiklet olayına bakış açınızı etkileyecektir, yine de fazla etkilememesine izin verin. Onun yerine gidin, gözünüze ilişen bir scooter olur, commuter olur, üstüne oturun, bir-iki kilometre sürün, kararı siz verin. Sığamadınız mı? Her sene onlarca yeni model çıkıyor, biri illa sizi fiyat/performans dengesiyle tatmin eder. Olmadı beklentilerinizi bir tık aşağı çekin, çünkü ilk motoru alırken beklemesi zordur. Hemen olsun bitsin istersiniz. O yüzden alın sizi götürecek bir şey, sonra elinizdekini satar yükseltirsiniz. Sabır bu olayın kilit noktası zannediyorum.

"Toparlamak" deyip bir türlü toparlayamayan adam benim, evet :D "Sizi götürecek" noktasına parmak basmak istiyorum. Bende neyse ki öyle bir şey olmadı ama yakın çevremden gördüğüm kadarıyla ilk motorunuz sürekli arıza çıkarırsa motor olayından soğumaya başlıyorsunuz. O yüzden vites korkunuzu da bir kenara bırakarak YBR tarzı bir model önerebilirim. YBR biraz küçük bir motor, doğrudur, ancak az yakar ve düşük güçlüdür, vitese alışmanızda kolaylık sağlar, hart hurt atılmaz sağa sola. YBR sadece bir öneri tabii, ilk anda aklıma gelen. Scooter'ların oturma pozisyonları nedeniyle daha keskin boy sınırları vardır takdir edersiniz ki, bu durum ayağınız yere değdiği sürece diğer motosikletlerde daha az can sıkıcıdır. Bunu da boyundan 20cm aşağısı için tasarlanmış bir motora binen bir adam söylüyor :D

Yine toparlamaya çalışacak olursam, ne alırsanız alın; deneyin, öyle alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar