Psi kaç olmadı

Merhabalar yutubırın biri ön tekere yüzde 10 fazla arka tekere yüzde 20 fazla hava basın diyor diğer yutubır kullanma kılavuzda yazanın 1 fazlası oda hortumu sökerken kaçan hava için diyor kim doğru kim yanlış

%10-%20 olayını yanlış anlamışsın. Lastiğe soğukken hava basılır, lastiği ısıtacak kadar yol yapılır ve sıcak lastik basıncı ölçülür. Sıcak lastik basıncı Soğukken basılan havanın ön lastik için %10, arka lastik için %20 fazlaysa doğru lastik basıncındasın demek oluyor(Muş).

Kullanım kılavuzunda yazan değerler de üreticinin belirlediği optimum değerler. Büyük Cc motosikletlerin büyük bir kısmı ön 36 arka 42 kullanıyor. Bu R6 için de böyle, Ducati multistrada için de böyle. İkisi bir biriyle alakasız motosikletler ama tahminim kabul görmüş optimum değer 36-42 olarak belirlenmiş.

Pist kullanımı ve sportif kullanım için her zaman düşük psi basılır. Üretici/kullanım kılavuzu ne dediyse odur diye bir şey yok.

Son düzenleme:
hocam ekleme yapıyım bazı arkadaşlar lastiğin üzerindeki max psı'yu basılması gereken değer zannediyolar ona dikkat edelim

Evet haklısınız o detayı unutmuşum hatırlattığınız için teşekkürler, benim bahsettiğim yer (karıştırılmaması için söylüyorum) genelde arka mafsalda veya sürücü ayak pedinin oralarda oluyor. Arka tekerleğe 60 psi basılıp yağmurlu havada çıkıldığını düşünmek bile istemiyorum.

Evet haklısınız o detayı unutmuşum hatırlattığınız için teşekkürler, benim bahsettiğim yer (karıştırılmaması için söylüyorum) genelde arka mafsalda veya sürücü ayak pedinin oralarda oluyor. Arka tekerleğe 60 psi basılıp yağmurlu havada çıkıldığını düşünmek bile istemiyorum.

60psı ile çok eğlenceli olabilir mezara vip bilet

yutubir dogru soylemis. Ben sahsen o kadar muhendisin arastirip hesaplayip en uygun psi degerini yazdiklari kitapciga guvenmektense, yutubira guvenmeyi tercih ederim.

Hatta bazi kendini bilmez motosiklet firmalari en uygun psi degerini motosikletin ustune yazmak gibi sacmaliklar da yapiyor. Kiniyorum onlari.

Öyle bir şey yapma lastiğinin orjinal psi değeri 30 ise 32 bile yapsan o yalpalamayı hissedersin

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Üreticinin önerdiğinin üzerine kullandığınız lastik, yol / hava şartları, kullanım şekliniz ve yeteneğiniz / kapasitenize göre değişken miktarlarda (+/-) oynamalar yaparak kendiniz için en uygun lastik basınçlarını siz bulacaksınız. Yukarıdaki değişkenlerin kombinasyonları için kullanmanız gereken ideal lastik basınçları da değişecektir. Bu kadar uğraşmam diyorsanız; lastikleriniz ortam sıcaklığında iken; soğuk havada üreticinin dediğinden 1'er PSI eksik, ılık havada üretici ne diyorsa, çok sıcak havada üreticinin söylediğinden 1'er PSI fazla basabilirsiniz. %99 işinizi görecektir, oradan yürürsünüz artık... (Lastik basınçlarını da hep kendi basınç ölçeriniz ile kontrol edin, benzin istasyonlarınkine güvenmeyin!)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Üreticinin önerdiğinin üzerine kullandığınız lastik, yol / hava şartları, kullanım şekliniz ve yeteneğiniz / kapasitenize göre değişken miktarlarda (+/-) oynamalar yaparak kendiniz için en uygun lastik basınçlarını siz bulacaksınız. Yukarıdaki değişkenlerin kombinasyonları için kullanmanız gereken ideal lastik basınçları da değişecektir. Bu kadar uğraşmam diyorsanız; lastikleriniz ortam sıcaklığında iken; soğuk havada üreticinin dediğinden 1'er PSI eksik, ılık havada üretici ne diyorsa, çok sıcak havada üreticinin söylediğinden 1'er PSI fazla basabilirsiniz. %99 işinizi görecektir, oradan yürürsünüz artık... (Lastik basınçlarını da hep kendi basınç ölçeriniz ile kontrol edin, benzin istasyonlarınkine güvenmeyin!)

Benm lastikleri değiştirip city grip 2 takıldığında lastikçi bu model lastiklerde kullanım klavuzunda yazanın 1psi üstü daha iyi demişti, sonradan kendim denedim sahiden de 1psi daha fazla basınca yol tutuşu daha iyi geldi. Orjinali artçı yokken ön 28 arka 32 diyordu ön 29 arka 33 basıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar