Arkadaşlar Merhaba,
Hem PCX hemde şuanda PS150 kullanan motor sever olarak belkide bu yazacaklarım aynı benim gibi bu forumdan bilgi alarak beni aydınlattığı gibi sizleride aydınlatacaktır.
Motor almadan önce forumlardan hep alacağım motorlarla ilgi tavsiyeleri ve deneyimleri okurdum ancak fikirlerimi kimseyle paylaşmazdım.(Ne ego ama

)
Şimdi gel gelelim motorlara.Öncelikle kullanım amacınızı iyi belirlemeniz gerekiyor ama arada öylesine uçurumlar yok onu söyliyeyim.Motoru sıfır Honda Plazadan alacakların iki motor arasındaki fiyat farkı yaklaşık 1000 Tl.Aynı fark 2 El piyasayada yansımış durumdaki bu sıfır alanlara çokta zarar ettirmiycek bi faktör.
Yakıt olarak kimi PCX için full depo 200 kimi 250 demiş ben motorumlara(ESPsiz modeli) 6.0 Lt 280 km gittim ve bu sakin kullanımda biraz agrasif kullanırsanız maksimum düşüş 30 km oluyorduki buda 250 km.Şuan Ps150 ile 6.0 Lt 250 km gidiyorum ve yine agrasif sürüşle 220 km civarında sürüş sağlayabildim.Tabi burda 25cc fark ve PCX'in START-STOP özelliğinin farkı ortaya çıkıyor.
Gelelim performansa PS150 çok atak bir motor özellikle araç sollarken PCX'E göre farkındalık yaratıyor.
Görünüm olarak PCX yine artıda ama eksik bir yönü var arka kuyruğa topcase taktırmak hem kuyruğun delinmesine hemde daha sonralarda delinen yerlerden kuyruğun çatlamasına sebep oluyor.Tabi biz türkler topcase olmadan yapamayız.Mühendislerde bunu düşünememiş

)))
Ps150 sele olarak biraz daha konforlu tabi PCX'in burda tek artısı artçı ile sizi ayıran bölümü.Buda sürücüyü değil artçının konforu düşünülmüş.Tabi uzun yolda sanki artçı yoruluyo

))
Lastiklere gelince hakikaten IRC Marka lastiği üreten Pirelli sanki insanlara kastı varmış gibi bi lastik üretmiş.Özellikle ıslak zeminde diyorum,kalkış esnasında gaza hızla bile dokunsanız arka lastik olduğu yerde pati çekerek kalkıyor ve buda hiç istenilen bir durum değil.(KURU ASFALTTA BİLE LASTİK KAYARMI)Aynı lastik PS150"yede takılmış ama biraz daha geliştirilmiş ve ıslak zeminde kaysada normal asfaltta sorun yok.
Güvenlik açısından lastiklerde PS150 daha iyi demekle beraber fren sistemleri her ikisindede kombi ve bu duruş mesafesini kısaltıyor.
Şimdi diyeceksenizki sen hangi motoru tavsiye edeceksin.Ben herikisinide kullandım.Hergün işe gidip gelen birisi olarak ilk etapta yakıt,(PCX)sonra hadi eşini al gez toz dersen(PS150) derim.
Öylede oldu zaten hergün işe gidip geliyorum.Biraz daha fiyatlı oluyor bana ama Antalyadan hadi çıkalım deniz kıyısından KAŞ,KALKAN,ÖLÜDENİZ yapalım dediğimde PS150 diyorum.Bana kimse kızmasın bu yazdıklarımdan dolayı bu benim tamamen kendi Şahsi fikirlerim ve deneyimlerimdir.Ama halen inanın bana Gönlüm PCXte hemde sedefli beyaz

)))