ben de profesyoneli değilimdir işin

ama en azından bi temel bilgim var.
eğer fotoğraf makinası alacaksan, ve profesyonelliğe giden yol için alacaksan, hemen her markanın giriş seviyesi dslr modelleri olur. onlardan birini tercih etmen en doğrusu olur.
böyle bir modeli alıp 4 - 5 yıl kullanıp fotoğrafçılık konusunda yeterince tecrübe ve bilgi sahibi olduktan sonra istediğin kadar pahalı ve kaliteli bir fotoğraf makinası alırsın.
benim aldığım zamanlar canon 450D vardı giriş seviyesi. 1500 lira civarıydı.
şu an piyasada ne var ne yok bilemedim.
Ama piyasanın hakimi nikon ve canon. onun dışında sony, olympos gibi markalar da var. ancak foto makinesi ikinci elde de iyi para ettiğinden, alması satması kolay olan nikon veya canon daha çok tercih ediliyor.
Bununla beraber, fotoğraf makinasını ikiye ayırman gerek.
1 - lens
2 - body
-----------------
bir çok arkadaş, profesyonel fotoğraf makinalarının lenslerinin sadece zoom'u elle ayarlamaya yaradığını sanır

...
lens bütün olayın merkezidir aslında. profesyonel bir foto makinası kullanmayı öğrenmeye başladığında, diyafram ve enstantene hızı denen zımbırtıların fotoğrafı ne kadar değiştirdiğini göreceksin. ve bu ikisi de tamamen lensle alakalı. dolayısı ile çekeceğin fotoğrafların özellikle ışık ve renk başarısı büyük oranda lensine bağlı.
------------------------------
body, fotoğraf makinasının genel yeteneklerini sağlar. genelde, daha yüksek iso değeri sağlayabilen body iyidir. bunun dışında diğer bir çok incik boncuk seçenekler ve detaylar body ile alakalıdır.
yine de, iyi bir lens'in yoksa en baba body ile bile güzel fotoğraf çekemezsin
giriş seviyesi standart dslr makinalar genelde en basit lens kiti ile gelir.
bende şu anda standart basit 18-55mm ve 75-300mm iki adet lens var.
eğer senin için önemli ise, standart lensle de olsa, iyi bir body'ye para ver.
çünkü, lensi değiştirilemeyen bir foto makinesi, bir süre sonra seni çok kısıtlayacak ve fotoğraf yeteneğini geliştiremeyeceksin.
iyi bir body alırsan, standart lensle fotoğraf çekmeyi iyice öğrenir, sonra gider iyi bir lens kiti alırsın. olayı aştıktan sonra da gider baba bir body alır devam edersin
bu konuda iyi olduğum söylenemez. tavsiyelerimi %100 doğru kabul etmemeni öneririm.
belki kampanya falan varsa sıfır 1000 liraya makina bulursun. ama sanmıyorum. genelde o işin piyasası 1300 - 1500 den başlar. o da en temel kitler... benim tavsiyem limitini 1500'e çıkar yada iyi bir ikinci el makinaya bak

...