Power Led li El Fenerinden Selektör Yapmak ( yardım ) !!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Basit bişey kendim yapabilirim.. Sadece direnç falan muhabbeti var.. Buradan bilgi alamazsam ,alacağım fenerleri doğru elektronikçiye.. Anlatacağım adama bağlayacak..
sonra ben montajını yaparım :cherry:

Bak yaaa hala yapacam diyor
gelmedimi mesaj?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yardımı olurmu bilmem ama yazayım. Arkadaşım eski kasa bmv arabasına angel far yaptı. 2 adet power led koydu. Araç aküsü 12w 60amper. Elektronikçiden 2led'e 1 adet direnç aldı. Yani led'in 2 si 3 volt. 12 volt'tan 3 volt'a düşüren direnç işini gördü. Çok canlı ve net bir ışığı var. Sana uyarmı acaba. Belki biliyorsundur bunu, dirençlerde + - yok. Aküden gelen + kablonun arasına direnci lehimleyerek çözüme varabilirsin. Kolay gelsin

sislerimi bağlamıştım kornaya yıllar önce...çok da güzel olmuşlardı.elektrikçiden mini role alman lazım.

1 w led 2volt çeker 3 tane 1 w led 6 volt yapar
devreye 7806 akım düzenleyici koymalısın
1 led koyarsan 7802 koymalısın bu seferde bu
7802 acayip ısınır. 6 tane 1 w led koyarsan
7812 kullanırsın hiç ısınmaz.zaten tek bir led
pek etkili ışık vermez önüne 30 veya 60 derece
lens koymalısın

Kursum olduğundan dolayı mesajlarınızı yanıtlamakta geç kaldım. Özür dilerim.. :)
Bilgi veren üstadlarım için teşekkür ederim

bak şimdi bunlar karaköyde hazır satılıyor
images

fiyatları 12.5 tl idi 2 ay önce 3 watt 12 voltla çalışır direk motosikletin sistemine bağlaya bilirsin ekstradan devre mevre uğraşmana gerek yok
kendi motoruma yaptım ikisi birden açıkken kısa far kullanmıyorum
166954_10150352668219511_735144510_7908884_1687088348_n.jpg

294019_10150352664094511_735144510_7908839_1671425693_n.jpg

316473_10150352666484511_735144510_7908868_431024775_n.jpg

resimlerde gördüğün gibi küçük ve kompaktır çok dikkatli bi göz bakmadıkça veya yanmıyorsa fazla göze çarpmaz ve kötü bir görüntüde oluşturmuyor
ben gündüz farı niyetine kullanıyorum farkedilmek için

Teşekkür ederim abi.. Gerçekten hazırı varmış..En güzel yanı devre veya dirençle uğraştırmayacak olması..Zaten istanbula tekrar gideceğim..Bizim şenol abi ile oranın (karaköy) altını üstüne getirelim
Bilgi ve anlatımın için teşekkür ederim.. Bu işime yarar benim.. Bağlantı ayaklarını nasıl yaptın abi :)

---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

kanka bana cevap yazma sen ne anlarsın demişsin ama ayıp etmişsin:farao:
sana bi öneri de ben sunayım ne dersin?
bak ne buldum bunu takıyorsun kafanı sallayınca sellektör yapıyor:queen:
http://www.avmarketi.com/asp/product/136827/Lineaeffe-Lambada-3Watt-Cree-Led-Kafa-lambasi

Kanka ben seni tanıyorsam biliyorsam sen konuya bomba atarsın diye gelme dedim.Ser klavyene peçeteyide ,ben bunu yapınca salyaların damlamasın :queen:

bağlantı ayakları en kolayı bütün nalburcularda satılan basit boru tutucu kelepçeler var
schelle_gelenk.gif

onları arasına demir sac koyarak (sac olarak eski kornaların bağlantı demirini kullandım) resimde görünenlerden herhangi bir oto elektrikçide sokağa atılmış halde bulursun bunlardan
pr_01_44557_max.jpg

kelepçeler 50 kuruş civarıdır bide ona uygun somun buldunmu tamam benim resimlerden görürsün farın bağlantı vidalarına tutturdum korna tutucu saclarada istediğin gibi şekil verebilirsin
ama sana tavsiyem bunları kornaya bağlama başka bi on of düğmesi yap çünkü gündüzde kullanırsın gecede çok işine yarar

bağlantı ayakları en kolayı bütün nalburcularda satılan basit boru tutucu kelepçeler var
http://www.heizungsfachshop.de/media/images/produkte/schelle_gelenk.gif
onları arasına demir sac koyarak (sac olarak eski kornaların bağlantı demirini kullandım) resimde görünenlerden herhangi bir oto elektrikçide sokağa atılmış halde bulursun bunlardan
http://www.alisverisci.com/modules/catalog/products/pr_01_44557_max.jpg
kelepçeler 50 kuruş civarıdır bide ona uygun somun buldunmu tamam benim resimlerden görürsün farın bağlantı vidalarına tutturdum korna tutucu saclarada istediğin gibi şekil verebilirsin
ama sana tavsiyem bunları kornaya bağlama başka bi on of düğmesi yap çünkü gündüzde kullanırsın gecede çok işine yarar

tutucu işini hallettik o zaman..
Benim gündüz sis farım var abi. Mercekli sis var power H3 led ampul var içlerinde..
xenonu çalıştırmadığım zaman selektör olmuyor. Ben onun için bir çözüm arıyorum..Vede bu çözümü buldum.. Kornaya bağlayıp selektör yapacağım aynı zamanda ..

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Forumdan Uzaklaştırıldı
tutucu işini hallettik o zaman..
Benim gündüz sis farım var abi. Mercekli sis var power H3 led ampul var içlerinde..
xenonu çalıştırmadığım zaman selektör olmuyor. Ben onun için bir çözüm arıyorum..Vede bu çözümü buldum.. Kornaya bağlayıp selektör yapacağım aynı zamanda ..
bundan emin ol gündüz bunlar daha fazla belli oluyo bu arada ben yine faklı buton yap derim dokunmatik olanları var rahat selektör yaparsın onlarla 50 kuruştur fiyatı
dokunmatik_butonlar_tactile_button_assortment_374111.jpg

resimde büyük göründüğüne bakma 4 mm boyundadır

:thumleft::thumleft::thumleft: kafa sallayınca sellektor yapıyomus koray :thumleft: fatih çok güldüm valla gözlerim yaşardı..

Sen ona bakma kanka.. Ben boşuna sen gelme demedim ona.. :)
avatarı naptın gene Kuzuların Sessizliği olmuşun :queen:

---------- Post added at 23:06 ---------- Previous post was at 23:04 ----------

bundan emin ol gündüz bunlar daha fazla belli oluyo bu arada ben yine faklı buton yap derim dokunmatik olanları var rahat selektör yaparsın onlarla 50 kuruştur fiyatı
http://www.emucit.com/uploads/urunler/buyuk/dokunmatik_butonlar_tactile_button_assortment_374111.jpg
resimde büyük göründüğüne bakma 4 mm boyundadır

Bundan haberim yoktu abi.. Bunu selektör yerine monteleyebilirim (sol kumandanın arkasına) :cat:
Evet ayrı bi selektör düğmem olmuş olur :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
koray uçak kokpiti gibi oldu motorun gösterge paneli kanka..daha ne bağlayacaksin merakla bekliyorum valla : )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar