Posta pulu Kolleksiyonum

Merhaba saat biraz geç ama uyku tutmadı bende sitede dolaşıyordum aklıma takılan bır sorunum var posta pulları konusunda 250-300 civarında posta pul kolleksiyonumun değerli olup olmadığını nereden oğrene bılırım yerli ve yabancı birçok eski pul var hatta innanmaya bilirsiniz çünkü bende inanmadım sonradan tarihini görünce inandım 1607-1675 yılı arası bir pulum var bunların değerli olup olmadığını nereden anlaya bılırım bılgısı olan arkadaslarım varsa sımdıden cok tesekkur ederım. Bu arada içinizde pul kolleksiyonu biriktiren varsa eksikleriniz varsa belki bende vardır benım eksiklerimde sizde olabilir takas yapma şansımız olabilir belki iyi geceler.

YapMayın 60 kişi bakmış kimse bişey yazmamış kımsenin bir bilgisi yokmu :(

İnternette biraz araştırma yapsanız. PTT' nin flateli servisi var, en azından oraya mail atsanız sorsanız. Veya daha da kolayı google' a pul koleksiyonu yazsanız. Eminim bir çok site çıkacaktır karşınıza. En azından elinizdeki pulların hangi sınıfa girdiğini öğrenirsiniz. bu da size küçük de olsa bir fikir verir.

O 60 kişi eminim benim gibi "posta pulu koleksiyonum" başlığına aldanıp, koleksiyonunuzu paylaştığınızı zannederek konuya gözatmışlardır. Başlıklarınızı biraz daha açıklayıcı seçerseniz, size çok daha fazla yardımcı olacak üyeler çıkacaktır.

Alıntıdır;

bildiğim kadarıyla zarftan çıkarılmışlar da çok para etmiyor, kullanılmamış olanlar çok daha iyiler, ve pullar seriler halinde satılıyorlar mesela boğaz köprüsü serisinde 2 tane köprü resmi oluyor. bildiğim en uzun seri 64 tane ilden oluşan 1950'lerde çıkmış illerimiz pulları ki bunlar ayrı ayrı parçalar halinde çıkmışlar, ama beraber de bulunabiliniyorlar. kullanılamşı osmanlı pulları ise servet değerinde, eğer seri halinde olurlarsa direk köşe döndürüyor, bütün cumhuriyet pulları ptt'den bulunabiliyor, tabii ki istendiği tarihin eskiliğine göre maliyeti/değeri ve bulunma zorluğu artıyor, pul koleksiyonu değerini yitirmemesi bakımından da bir yatırım aracı olarak kabul edilinebilir.

pullarında kesinlikle mühür (damga)olmamalı
birde pulun kondüsyonu(fiziksel durumu) en önemlisi serisi, bulunabilirligi önemli
özel seriler sınırlı sayıda olanlardansa ve yukarıdaki yazdıgım krıterlere uyuyorsa kıymetlıdır

Son düzenleme:
İnternette biraz araştırma yapsanız. PTT' nin flateli servisi var, en azından oraya mail atsanız sorsanız. Veya daha da kolayı google' a pul koleksiyonu yazsanız. Eminim bir çok site çıkacaktır karşınıza. En azından elinizdeki pulların hangi sınıfa girdiğini öğrenirsiniz. bu da size küçük de olsa bir fikir verir.

O 60 kişi eminim benim gibi "posta pulu koleksiyonum" başlığına aldanıp, koleksiyonunuzu paylaştığınızı zannederek konuya gözatmışlardır. Başlıklarınızı biraz daha açıklayıcı seçerseniz, size çok daha fazla yardımcı olacak üyeler çıkacaktır.

Haklısınız başlığı daha düzgün birşey yapabilirdim özür dilerim.

Herkeze teker teker teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar