Polo34 ve Overcloud 11 Eylül İstanbul - Yalova - Çınarcık - Termal gezimiz.

12 Eylül 2010 İstanbul konu başlığı altında yapmayı kararlaştırdığımız geziyi havakoşulları nedeniyle bir gün önce çekp 11 Eylül Cumartesi'ye almıştık. Ancak, hem 11 Eylül'de çalışan arkadaşlarımız olduğundan hem de 10 Eylül Cuma günü çıkan aşırı poyraz nedeniyle bazı arkadaşlarımız geziye gelmekten vazgeçmişlerdi.

sabah 09:20'da bostancı adalar iskelesine önceden karar verildiği gibi gittim belki gelen olur diye. sonra 09:30'da tek başıma yola çıktım. ben yola çıktıktan 10dk sonra polo bni cepten aramış tabi ben bunu eskihisar - topçular feribotu haraket ettikten sonra farkettim. neyse konuştuk sözleşik derken saat 12:00 civarı polo34 ile yalova'da buluşup çınarcık'ta ve termal'de gezdik. toplamda 191km yol yaptım. (polo34'un km'si birazdaha fazla olacaktır karşı taraftan geldiği için)

istanbul'da sabah rüzgar fazla yoktu ama eskihisar'a doğru gittikçe etkisini azda olsa hissettirdi. ancak yalova çınarcık ve termal'de rüzgardan eser yoktu. bence gelmeyenler geziyi boşuna kaçırmış oldular.

geri dönüş yolumuzda feribottan eskihisar'da indikten sonra rüzgar etkisini hissedilebilir şekilde arttırmaya başladı ve sahilden dragos'a doğru yakşalırken ufukta pekte hoş olmayan bulutlar görünmeye başladı. sonuç itibariyle saat 18:25'te eve vardım.

Unutmadan, Kartal'da düzenlenen miting yüzünden yollar tam bir kabustu. Sahilyolun'da ters yönden giden arabalar mı istersiniz, kaldırımlardan giden otobüsler mi istersiniz. Tabi bizde ortama uyduk ve kaldırımlara çıka ine bir yol bulup trafiğe fazla takılmadan ilerledik.

Lafı daha fazla uzatmadan isiz fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum.

image0249y.jpg

bir kez daha feribottayım. polo34 ile henüz buluşmadığımızdan fotoğrafta yer almıyor.

image0250.jpg

yolda karşılaştığım 3 motorlu bir grup. şansa aynı feribota denk geldik. tanışma şansım olmadı ama yanlarındaki eşyalardan uzun bir yola gittiklerini tahmin ediyorum.

image0259.jpg

bir yanlış sulama kurbanı daha. feribottaki merdivenleri yıkamışlar, aşağı motora doğru inerken ayağım kaydı ve bir kaç basamak kayarak düştüm. kaskı basamaklara sürtmüşüm sert bir şekilde. ağız kısmında ve sol tarafında boydan boya derin çizikler oluştu. bir yerimi sakatlamadğım için şanslıyım.

image0252.jpg

yalova'dayım.

image0251o.jpg

yalova girişinden bir başka kare.

Polo34 ile buluşmadan önce vakit öldürmek için Yalova merkezinde bir parka gidip dinleniyorum.

image0254.jpg

image0255.jpg

Saat 12:00 civarında Polo34 ile buluşup Çınarcık'a gidiyoruz.

Motorlarımızın uzaktan çekilmiş bir fotoğrafı.
image0260.jpg

Öğle yemeğimiz.
image0263u.jpg

Polo34 :)
image0262s.jpg

image0264.jpg

ve ben
image0265r.jpg

Bundan sonraki fotoğraflar ise Termal'e ait rastgele kareler.

image0271r.jpg

image0270.jpg

image0269.jpg

Polo34 Termal Parkla ilgili ayrıntılı bilgiler vermişti ama yorgunluktan şu an hiçbrini hatırlamıyorum. Göz, miğde ve ayak için ayrı ayrı çeşmeler vardı. Hangi fotoğraf hangisine ait çıkaramıyacağım :) (bu kadar kötü açıklama olmazki kardeşim!!! :queen: )

image0268.jpg

image0267.jpg

image0266.jpg

image0272x.jpg

image0273.jpg

image0274.jpg

image0275.jpg

Yalova'ya yolu düşenlerin Termale gitmelerini şiddetle öneriyorum. Çok güzel ağaçlar altında bir yolu var seyretmeye doyamıyorsunuz, hatta seyrederken uykunuz geliyor. :)

image0276.jpg

image0277.jpg

image0278p.jpg

image0285.jpg

image0283p.jpg

image0282.jpg

image0281q.jpg

Polo bu dere yataklarından eskiden gürül gürül sular aktığını anlatıyor..

image0280.jpg

image0279.jpg

image0286h.jpg

image0287.jpg

Dönüş feribotunda iki motorcu ile karşılaşıyoruz. bir CBR 600 F ile diğeri ise VTR gibi bi şeydi yanlış hatırlamıyorsam. 600F bodrumdan geliyormuş. hemen atlıyorum lafa 2 ay önce bende bununla gittim diye adam helal olsun iyi cesaret diye yanıt veriyor :)

image0290f.jpg

büyük abisi ve küçük kardeşi :p

bu karede alıştığımız bir manzara ile karşı karşıyayız. istanbul'da birbiriyle yarışan minibüsçüler gibi birbiriyle yarışan iki feribot, bizimkisi ve yanındaki. en arkadaki beyaz ido feribotu yalova'ya doğru gidiyor, yarışla bir ilgisi yok :)

image0291.jpg

Sonuç: Uzun zamandır MT'den birileriyle tanışıp bir gezi organizasyonunda bulunmayı istiyordum. aslında 8 motor olcaktık fakat gezi tarihindeki değişiklik ve cuma günü çıkan sert rüzgardan çekinen arkadaşların katılamamasıyla sadece iki kişi olarak bu geziyi gerçekleştirdik. MT istanbul olarak daha fazla etkinlik yapılmasını. Günü birlik geziler ile piknik - mangal organizasyonları ile daha aktif olmamız gerektiğini düşünüyorum ve bu gezinin güzel bir başlangıç olmasını diliyorum.

Son andada olsa geldiğin için teşekkürler Polo :cat:

Son düzenleme:
çok güzel olmuş gerçekten ama dedigimiz gibi hava muhalefeti ve tarih degişikliginden dolayı istenen şekilde sonlanmadı organizasyon.önümüzdeki pazar günü kısmetse yalova gezisi düşünüyoruz arkadaşlar ben başlık açmıştım ama hala yayına girmedi sanırım

Termal'e geldiğinizde mesaj atsaydınız (nasıl olacaktı bende bilmiyorum) Termal de ''Turizm eğitim ve çevre derneği bşk''. olarak size buralar hakkında bilgi verebilir,gezilmesi,görülmesi gereken yerleri söylerdim . Keza buraya gelenlerin büyük bir kısmı Termal'deki pek çok tarihi eser,şelale,vs. gibi şeyleri görmeden bilmeden ayrılıyorlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:35 ----------

Yalova'ya yolu düşenlerin Termale gitmelerini şiddetle öneriyorum. Çok güzel ağaçlar altında bir yolu var seyretmeye doyamıyorsunuz, hatta seyrederken uykunuz geliyor.

O ağaçlar altında dediğiniz yolun başlangıcı Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye oradan Kabataş iskelesi, deniz yoluyla Yalova,Yalova'dan da Termal'e kadar uzanır. Yolun ismi ''Çınarlı Hıyaban''dır. Bu yol Atatürk'ün Yalova Termal'e geliş-gidiş güzergahı olup bizzat kendisinin emriyle 1936 yılında çınarlarla ağaçlandırılmıştır.Yalova'dan Termal'e gidiş yolu tabiri caizse ağaçlardan yapılmış tünel gibidir.Özellikle yaz mevsiminde Yalova'dan Termal'e giden yolda neredeyse güneşi göremezsiniz.

Super Moderator
Ama olmaz ki bu da ya...

Hasret çekiyoruz burada, gidip de en özlenecek yerlerin fotoğraflarını dayıyorsunuz gözümüze gözümüze:p

O değil, hakikaten güzel yerler gezmişsiniz, ama Yalova'nın bir güzelliği de yaşanacak yerinden çok gezilecek, görülecek yerinin olmasıdır; gezilerinizin devam etmesi dileğiyle...
Hatta yakında bir gün umarım benim de katılabilmem dileğiyle...

güzel gezi olmuş..keşke bi sorun olmasaydıda bende gelseydim off:s:s nse inş başka gezilere...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok güzel bir gezi olmuş maşallah ya merak etmeyin gezmeye meraklı 10 kişiyiz belli daha çok gezeriz

Yalova İstanbul'a ;Yenikapı'dan 1 saat,Pendik'ten 35 dakika,Darıca Eskihisar'dan 40 dk. uzaklıktadır.Bu kadar süre içerisinde gün oluyor karşıdan karşıya geçilemiyor.İşte o kadar kısa mesafedeyiz.Tüm Yalova'köyleriyle bir ağ gibi saran "Yeşil-mavi yol''u, şelaleleri,Termal kaplıcaları,tarihi eserleri,Bizanslılar'dan kalma ve halen yoğunlukla kullanılan 2000 yıllık hamamları,kent ormanları,yaylaları,Çınarcık ve Armutlu plajlarıyla özellikle motosiklet gezileri için paha biçilemeyecek bir güzergahtır.Şiddetle tavsiye ederim.

güzel gezi olmuş arkadaşlar ...tekerlerinize sağlık :cat:

Güzel gezi olmuş..
Kala kala iki cengaver kalmışsınız demek..

Bu arada Selim'cim çantalar yakışmış motora valla..

eyvallah sağol engin, haftaya hava iyi olursa yalovaya gideriz inşallah...

çantalar ve ön cam işe yaradı, rüzgarda 90-100 gittik, geldik, motor hafifti, şimdi hem ağırlaştı hemde yol tutuşu iyileşti, ah keşke 250cc olsaymış:) yakıtı iyi, hızlanması ve son sürati zayıf o kadar ...

iyi gezmişsiniz arkadaşlar bileğinize sağlık devamını bekliyoruz

güzel gezi olmuş fotolara bakarken imrendim valla hele roka balık ohhh mis mis :)

Güzel gezi olmuş..
Kala kala iki cengaver kalmışsınız demek..

Bu arada Selim'cim çantalar yakışmış motora valla..

öncü birlik sen olman gerek ...:mrgreen:

bir yalovalı olarak gerçekten motorla gezilecek çok güzel doğa güzergahları var..gene bekleriz....

Mersin İl Temsilcisi
tekerinize sağlık, uzun zaman oldu ki gezi raporları okuyamıyoruz. ramazan+sıcak ve maddiyat bunda önemli etken diye düşünüyorum

10 numara gezi olmuş,termala bende aracımla gtmiştim gerek termal gerekse yolları çok güzel şiddetle bende tavsiye ederim.Tebrik ederim güzel gezi olmuş..

Kazasız,belasız sürüşler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar